инвалидно МПС
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: инвалидно МПС
Преди се търсиха инвалиди под дърво и камък за да не се плаща мито при регистрация на новия внос. Сега се търсят за да не се плащат данъци, винетки и за да има къде да си паркирате курниците, нищо ново под слънцето ... нито ще ги возите, нито ще ги обслужвате 

-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Адски отвратителни сте, честно - ще си прехвърляли колите на дядовците си и после - какви привилегии ще имам, сини зони, инвалидни места не знам си какво, направо ми се гади!
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Само като прехвърляте на дядовци ,баби и др. инвалиди да не си вкарате автогол,щото не дай боже да почине инвалида,дял във въпросната собственост имат всичките му наследници....
Последна промяна от gergeto на Вто 17 яну 2017 21:46, променено общо 1 път.
И защо да не я прехвърля и да не плащам винетка и данък? Много ясно, че колата няма да стои в гаража и да я изкарвам само когато трябва да закарам дядо ми за ТЕЛК-ово решение или някъде другаде. Само че закона позволява да прехвърля колата ми на негово име и да ползвам някои облекчения. И ако маааалко се замислиш ще се сетиш, че почти няма как тези коли да се ползват от баш инвалидите. Защото същите тези инвалиди със 100% ТЕЛК-ово решение например са с увредено зрение(в случая на дядо ми) и поради това доста често го возя до някъде. И няма кво да ми четеш морал...да беше почел повечко в училище да станеш депутат, па да оправиш законите.
-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Kiri написа:И защо да не я прехвърля и да не плащам винетка и данък?
Браво!!!! Поздравления за такива като вас!!!

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Сигурен ли си че няма да плащаш данък МПС,ако колата е на инвалид?
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Kiri написа:И защо да не я прехвърля и да не плащам винетка и данък?
Защото будалите като мен си плащат пълната винетка и пълния данък. Аман от тарикати.
Пожелавам на всеки, който паркира на инвалидни места, без да е инвалид - да стане такъв. Сега се сети какво бих пожелал на човек, който си приписва колата на инвалид, за да не плаща. Подсети се от 3 пъти. Много ясно, че няма да я припишеш, за да станеш помощник или такси на инвалида. Ще го закараш 2 пъти някъде, през останалото време ще ползваш привилегии, които не ти се полагат.
п.п Дано да направят специални инвалидни винетки и инвалидните винетки да важат само ако има удостоверен инвалид в колата, иначе 10,000лв глоба.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
инжектопляктор написа:ожелавам на всеки, който паркира на инвалидни места, без да е инвалид -
Айде без клетви,щото понякога такива шамари удря съдбата ....баш дето не очакваш.Спора си е спор,ама нека всички да сме живи и здрави-другото се купува.
Леле леле какви клетви...алоооо успокой се бее. Стига се газира, няма да можеш да заспиш. И ако те интересува никога не бих паркирал на място за инвалид, ако дядо ми не е с мен и не се налага, чисто хипотетично ти го казвам....че направо та си представям как ме виждаш паркирал на място предназначено за инвалиди 

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Пусни си един ден отпуск, мини през Общината, социалните, и някой нотариус и ще разбереш как да си регистрираш колата на инвалид!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”