Мирише на газ, ниски обороти, колата е по-тромава.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
rojo
Автомобил:
Двигател:

Мирише на газ, ниски обороти, колата е по-тромава.

Мнениеот rojo » Пон 12 фев 2007 16:56

Здравейте, колеги. Проблемът е следният: при загрял двигател мирише на газ от ауспуха и държи 900 оборота в минута на празен ход. Също колата ми се струва малко по-тромава, а при изкючване от скорост оборотите падат много, почти угасва двигателят. Разлика в разхода на газ засега не усещам. Миризма на газ от изпарителя или двигателния отсек не усещам. Ами това са симптомите, ако имате идеи помагайте.
Май съм за газаджия, така че приемам предложения към кой да се обърна. Благодаря! :)

Потребителски аватар
kutin
Автомобил: VW Bora TDI AJM
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kutin » Пон 12 фев 2007 19:47

Здрасти,аз голфа си го карам близо 1 година на газ.Ако държи 900 оборота е добре.Тъй като с висока скорост ти падат оборотите провери изхода от въздушния филтър към калника да не е напукат или да няма някоя дупка.Отиди за всеки случай да ти направят газ-центровка на компютър.Струва макс 15 лв

Потребителски аватар
rojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rojo » Вто 13 фев 2007 10:17

kutin написа:Здрасти,аз голфа си го карам близо 1 година на газ.Ако държи 900 оборота е добре.Тъй като с висока скорост ти падат оборотите провери изхода от въздушния филтър към калника да не е напукат или да няма някоя дупка.Отиди за всеки случай да ти направят газ-центровка на компютър.Струва макс 15 лв

За оборотите споменавам, защото преди да се появи проблемът близо година и половина на газ ми държи 1100 оборота на празен ход :roll: . Между другото вчера усетих и лека миризма на газ около изпарителя. Това да не са мембрани за смяна :roll:
Ще се ходи на газаджия, но препоръчайте някой... няма ли някой форумен, на който хората да имат доверие?

Върни се в “Автогазови уредби”