Свалят номерата ако си без книжка или пиян !
- IceHeart
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.8 AGN
Re: Започнаха да свалят номера за нарушения-УРА !
Чичо Ви Алеко Константинов, няма да може да ви спаси.... Мислете преди да видите колата НОВ ВНОС /без номера/! НЕ е хубаво да се радвате, че мечката играе при комшията, защото ще дойде и при вас. Може и да закъснее, но ще дойде!
- IceHeart
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.8 AGN
Re: Свалят номерата ако си без книжка или пиян !
По-точно, ще горят тези, дето не дават подкупи, или с две думи дето нямат пари. Милиционера го е казал, и е прав. Богат закон не го лови, само куршум, или физичните закони.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ако това ще намали пияниците на пътя, аз съм за, без значение кои пияници ще изгорят, бедни или богати
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
дърт милиционер написа:Абе не се радвайте.......че да не дойде и у вас.
Що бе милиционер, да не се наложи да правиш ГО вече? Много младоци се навъдиха вече, незнам до кога ще те пускат метър.

Малко по малко ще се случат нещата.

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Като стане ПТП, за което водача е виновен, да не би да му спират и колата от движение за определен период?! В случая за алкохол например - щом колата е документално и технически изрядна, то не виждам защо тя също ще понесе последствия! Виновен е и трябва да понесе отговорност водача. Собственика на колата, ако е водача, ще бъде санкциониран неколкократно за едно и също провинение - освен пряко - административно, лишаване от правоуправление и финансово, и косвено - губейки права за неща, за които си е заплатил - данък МПС, гражданска, каско, винетка, разни абонаменти за паркиране изтичане на гаранция на нов автомобил, плащане на лизинг и т.н. Сума, понякога възлизаща и на десетки хиляди левове! А ако е служебен автомобил, с който се правят пари?!
Не може за едно и също нещо да получиш две еднакви по същност наказания.
Ако семейство разполага само с един автомобил и той бива спрян от движение, се наказват много хора, не само водача, при положение, че може да се управлява от други членове.
Ако водачът пък не е собственик, тогава се става особено несправедливо.
Какво ще се случи, ако собственика иска да продаде такъв автомобил, докаъто и автомобила изтърпява наказание и е с отнети документи и регистрационни табели, все пак е имущество, нормално...
Ами дай да ги обесим тогава и собственика, и виновния водач, да им изтребим родата до 9-то коляно, да е по-сигурна работата.
Вина и отговорност - единствено и само от виновния, с необходимата строгост на закона и ефективност на изтърпяване на наказанието.
Не може за едно и също нещо да получиш две еднакви по същност наказания.
Ако семейство разполага само с един автомобил и той бива спрян от движение, се наказват много хора, не само водача, при положение, че може да се управлява от други членове.
Ако водачът пък не е собственик, тогава се става особено несправедливо.
Какво ще се случи, ако собственика иска да продаде такъв автомобил, докаъто и автомобила изтърпява наказание и е с отнети документи и регистрационни табели, все пак е имущество, нормално...
Ами дай да ги обесим тогава и собственика, и виновния водач, да им изтребим родата до 9-то коляно, да е по-сигурна работата.
Вина и отговорност - единствено и само от виновния, с необходимата строгост на закона и ефективност на изтърпяване на наказанието.
-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Подкрепям pe6kata. Много точно го е написал!
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
pe6ka,има много смисъл в написаното от теб и като цяло си прав Обаче.......каквито и закони да измислят,и колкото и сурови наказания да грозят водача за такова провинение,винаги ще има вратички,адвокати и съдии,които не си вършат работата.Когато водачът има едно на ум че може да се раздели с возилото си,независимо дали е негова собственост,тогава ще се замисли сериозно.Това е моето мнение и никой не ангажирам с него.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
дърт милиционер написа:Ще ви го кажа като бивш служител...............корупцията ще стане по голяма .......и ще патят бедняците.
И това може да мине за файда. Ако мизата стане два бона, примерно, бая народ ще си преразгледа дринк енд драйв навиците. И не непременно бедняците. А пък ако на бившите служители престане да им минава номерът "Ко стаа, колега..." с показването на едни карти, считай, че поне една трета от пияните шофьори ще изчезнат от пътищата

-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHW 2000
Освен това многократно е констатирано,че се шофира и с отнети книжки,талони и т.н. ...
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Дъртият милиционер нееднократно с гордост е афиширал във форума превилегиите и корумпираността си като служител на МВР. Така също и нееднократно съм реагирал срещу това петно за системата. Да се знае.
Иначе за големите моралисти имам нещо да добавя:
1. С 0.49 промила не си пиян, но с 0.51 по закон си, и го отнасяш сериозно. Някой би ли се съгласил, че 0.01-0.02 промила разлика биха се отразили по какъвто и да е начин физически на един организъм.
2. Много хора са отговорни и не сядат зад волана след употреба на алкохол. Въпросът е колко часа след като са пили, се качват да карат! Много коварно нещо е остатъчния алкохол. Една много голяма част от отнените за алкохол книжки е именно за заради това. В един от много редките случаи, в които съм пил твърд алкохол, без да прекалявам, ми се наложи непредвидено да пътувам сутринта. Махмурлук - не бих казал, леко неразположение, по никакъв начин не усещаш въздействие на алкохол, всичко нормално. От чисто любопитство реших да проверя на дрегер, имах възможност - 2 промила, абсолютен шок. Сядаш зад волана с ясното съзнание, че си ОК. Това е на 5-ия час след като съм спрял да пия и след 3-4 часа спане. След още 2 часа - 0.12 промила.
Та някой от защитаващите тези прекалени санкции утре да не се окаже в подобна ситуация пред реална проверка на дрегер!
3. Извършвани са тестове с алкохол в различни количества на група от хора на полигон. На около 0.7- 1 промил, всички да давали с около 20-30% по-добри резултати. Отчетено било много чувствително съкращаване на времето за реакция, както и по уверено и прецизно управление на автомобила, отколкото без алкохол. (от 0 до 0.5 промила реално нямало разлика)
На 1.5-2 промила, времето за реакция също било по-кратко, но човек ставал прекалено уверен и бил склонен да поема рискове, влизайки в потенциално опасни ситуации. Чисто технически като упраеление, почти нямало разлика.
Нагоре нещата почвали сериозно да се влошават...
Естествено не твърдя, че трябва да се променя границата за санкции, не случайно и тежестта на наказанието е съобразно с количеството алкохол. Просто отбелязвам за алкохола и неговото въздействие.
Иначе за големите моралисти имам нещо да добавя:
1. С 0.49 промила не си пиян, но с 0.51 по закон си, и го отнасяш сериозно. Някой би ли се съгласил, че 0.01-0.02 промила разлика биха се отразили по какъвто и да е начин физически на един организъм.
2. Много хора са отговорни и не сядат зад волана след употреба на алкохол. Въпросът е колко часа след като са пили, се качват да карат! Много коварно нещо е остатъчния алкохол. Една много голяма част от отнените за алкохол книжки е именно за заради това. В един от много редките случаи, в които съм пил твърд алкохол, без да прекалявам, ми се наложи непредвидено да пътувам сутринта. Махмурлук - не бих казал, леко неразположение, по никакъв начин не усещаш въздействие на алкохол, всичко нормално. От чисто любопитство реших да проверя на дрегер, имах възможност - 2 промила, абсолютен шок. Сядаш зад волана с ясното съзнание, че си ОК. Това е на 5-ия час след като съм спрял да пия и след 3-4 часа спане. След още 2 часа - 0.12 промила.
Та някой от защитаващите тези прекалени санкции утре да не се окаже в подобна ситуация пред реална проверка на дрегер!
3. Извършвани са тестове с алкохол в различни количества на група от хора на полигон. На около 0.7- 1 промил, всички да давали с около 20-30% по-добри резултати. Отчетено било много чувствително съкращаване на времето за реакция, както и по уверено и прецизно управление на автомобила, отколкото без алкохол. (от 0 до 0.5 промила реално нямало разлика)
На 1.5-2 промила, времето за реакция също било по-кратко, но човек ставал прекалено уверен и бил склонен да поема рискове, влизайки в потенциално опасни ситуации. Чисто технически като упраеление, почти нямало разлика.
Нагоре нещата почвали сериозно да се влошават...
Естествено не твърдя, че трябва да се променя границата за санкции, не случайно и тежестта на наказанието е съобразно с количеството алкохол. Просто отбелязвам за алкохола и неговото въздействие.
Първа глоба в размер на 1000 лева съставиха и катаджии на водач, влязъл в забранен участък, в който е бил извършван спешен ремонт на водопреносната мрежа в кв. "Бенковски".
Копирано от https://www.24chasa.bg/novini/article/6009213
© http://www.24chasa.bg
Може би злорадстващите и на това ще се изкефят.

Ами ако човекът е имал основателна причина? Много добре знаем колко "СПЕШНИ" са в повечето случаи подобни ремонти и как никой не санкционира виновните монополни дружества, като "Софийска вода" в случая.
- tomata
- Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
- Двигател: AWT AWC
Като едно семейство има една кола жената или мъжът респективно ще каже "извинявай пил си ще си ходиш пеша, аз утре с тази кола ще возя децата на детска" . Мене кво ми пука, че някой се е напил и децата ще му ходят пеша, че държавата му е свалила номерата. Колата като е важна на тебе или семейството ти караш само с книжка и трезвен. Нормалните хора нежелаем пияници и малоумници по пътя
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
KOKO ГЕОРГИЕВ написа:Ами ако човекът е имал основателна причина? Много добре знаем колко "СПЕШНИ" са в повечето случаи подобни ремонти и как никой не санкционира виновните монополни дружества, като "Софийска вода" в случая.
Представяш ли си да живееш на улицата, ония от ВИК цял ден да държат разкопано, докато се чешат по топките, да задръстват улицата, защото не им пука за другите, а ти да получиш 1000лв глоба, за това че си се опитал да се прибереш? Като оня абсурд, където шофьори трябва да се движат по трамвайни релси, за да стигнат до домовете си, защото няма начин да го направят, без да нарушат закона...
Само хранило за изедници...
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
vlado_tonev написа:...каквито и закони да измислят,и колкото и сурови наказания да грозят водача за такова провинение,винаги ще има вратички
И ти си мислиш, че щом някой може да купи прокурор и съдия и съдебен състав, не може да купи КАТ-аджия, така ли?
Знаеш ли какво е тъжното. Имам един познат англичанин, който живее в България. Казва, че доста често е давал подкупи и се е измъквал. Например за изтекла гражданска. В неговият ум е останало, че ако не става с 20-тачка, става с 50-сетачка.
Аз пил не съм карал и подкупи не съм давал. Никога не си позволявам да пия повече от 1 бира, ако ще пътувам с колата, дори и това рядко.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
инжектопляктор написа:...Представяш ли си да живееш на улицата, ония от ВИК цял ден да държат разкопано, докато се чешат по топките, да задръстват улицата, защото не им пука за другите, а ти да получиш 1000лв глоба, за това че си се опитал да се прибереш? ...
А ти представяш ли си как кибичиш у вас,чакаш да пуснат водата и псуваш, докато ония от ВИК обикалят около колата, паркирала преди 2 часа "...абе за 2 минути..." пред кофата на багера? Щото на мен по едно време ми беше ежедневие.
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”