Свалят номерата ако си без книжка или пиян !

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.

Одобрявате ли промените в закона?

Да
71
70%
Не
31
30%

Общо гласове: 102
Потребителски аватар
Lupender
Автомобил: Audi A4 B9
Двигател: EA 288

Re: Започнаха да свалят номера за нарушения-УРА !

Мнениеот Lupender » Пон 23 яну 2017 22:44

До 8-ми декември в Банско северната дъга беше в ремонт, тотален ремонт, но нямаше кьорава бариера или знак... и маса народ въртеше околовръст из калните улички в опит да открият път... Когато такива ремонти се правят от частни фирми, особно в малки общини, много често няма ограничителни заграждения и знаци забраняващи навлизането.
По-отношение на рекета - да, случи ми се (макар и веднъж) и в центъра на София (бях виновен), направих ляв завой от Христо Ботев по Стамболийски... и те бяха там, глобяваха някакъв. Полицаите бяха извън София, оня ми рече буквално следното: "Отивай до колата и се глоби сам, да не те глобявам аз... но изчакай шопака (софиянеца когото глобяваха) да тръгне".
Но, има едно голямо НО - това е един единствен случай, ако трябва да съм честен, трябва да призная, че е имало десетки случаи в които са ме хващали "в крачка" и ми се е разминавало (вероятно понеже не съм се разправял, не съм оспорвал и съм се държал възпитано). И полицаите са хора, вероятно повечето от тях свестни и нормални като нас!
Винаги може да се намерят изключения, но проблемът е, че се превръщат в правило и ние злоупотребяваме с това... най-вече с "наложително" (за някои това е да влязат в синя зона да пият кафе, за други да си вземат детето от детската в дъжда... а на трети жена им ражда).

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 23 яну 2017 23:23

110afn написа:И като имате книжки от 25г не сте правили нарушения или не са ви хващали. Другия вариант е да сте съботно-неделни шофери.

Правил съм дребни нарушения /последното беше преди около 2г за невключени фарове/ и за някой са ме глобявали за други съм черпил,но винаги съм си бил виновен и не са ме рекетирали ! А така като си сметна грубо километрите на колите които съм имал отиват към 700 000км ,ма знам ли може би "истинските шофьори" са само тези с над 2 000 000км като теб,останалите сме "неделни" !?

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Re: Свалят номерата ако си без книжка или пиян !

Мнениеот hvp800 » Пон 23 яну 2017 23:33

icoico написа:
Колега...как да го попитам по- деликатно...

Като знаеш човека, какво те учудва :mhihi
А дали чете "ШОК".... Колко са заложа, че отговора е ДА

Потребителски аватар
vlado_tonev
Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
Двигател: ALH 2000
Контакти:

Мнениеот vlado_tonev » Пон 23 яну 2017 23:39

Лелееее....тук много инетересна дискусия се води :c010

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Пон 23 яну 2017 23:55

Тази вечер даваха по-телевизията, имаш 12 часа да си пресместиш колата след като са ти свалили табелите на колата.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 24 яну 2017 0:46

Поглеждам статистиката и ми става ясно,от къде и за какво са взети някои идеи.
България е на 1-во място в ЕС по убити при ПТП на глава на население и 3-то в света.
Впреки,че алкохола е със скромните 2,7% птп/2015/,то "несъобразена скорост с пътните условия" е рекордьора с 1900 ПТП и 36,6%загинали.Нали се сещате,че тая всъщност скорост си е явно в разрешената...кво да говорим и се дърлим за някаква"надвишена",като даваме жертви и в разрешената.
На второ място за съжаление по ПТП е "отнемане предимство на пешеходец".
Всеки гледа от своята камбанария.От 8 години нямам произшествия,но преди това за 2 години имах 3 акта за превишена скорост.Вярвайте ми,последния още ми държи влага-100лв в голямо нямане.Та при мен си имаше ефект,карам като баба вече...то вярно и одъртях,и таратайката одъртя.Не е като да карам мощна кола,нова кола или да съм на 20.Ама така и трябва.
Пък за бирата да отговоря аз-от 1 бира се напивам.Може да е нагоре-надоле от 0,5,ама няма значение.Давамтова,което искам да получавам.И вярвайте ми,не искам да си карам с 50 и някой малоумник на 1 бира,или пък каращ с "несобразена скорост" да ме затрие.Мен или семейството ми.
За това да се свалят номера.Най-малкото няма да си изкушен,или пък ще те видят отдалеч,и няма да се хвалиш,колко пъти си минал метър.
За без книжка и на волана-равносилно трябва да е като наказание с това, да нося незаконен пистолет.Двете неща са незаконни,двете са потенциално смъртоносни за трети лица.Защо трябва да има разлика?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Вто 24 яну 2017 1:37

Iezekil написа:...Та при мен си имаше ефект,карам като баба вече...
Пък за бирата да отговоря аз-от 1 бира се напивам...

Искам да ти кажа, че "да караш като баба" противоречи на закона. Нямаш право да се движиш необосновано бавно и да създавап препятствие пред движението на другите МПС на пътя. Истината е, че такива като теб, които "карат като баба" са виновни не по-малко за ПТП от другите "рецидивисти" на пътя. Защото когато някой се пречи, кара бавно и прави колона от автомобили, тези зад него почват да се изнервят. Не може всеки да се съобразява с това, че някой е излязъл на разходка и не кара с максимално позволената скорост. Хората се изнервят. И почват в раздразнението си да правят откровено тъпи неща. Но не без провокация. Замъглява се трезвото мислене. А после що се бият хората на пътя и възприемат другите участници в движението като врагове, а не като колеги...
Ти се напиваш от 1 бира - твой проблем. И една боза да изпиеш си готов с алкохол в кръвта.
За без книжка пък смъртна присъда не искаш ли? Имаш ли си идея колко незаконни оръжия се разхождат из България? Ми айде всяка лапетия на къра да я екзекутираме. Еднократна грешка без последствие трябва ли да оставя черно досие? За рецидив съм съгласен, там хората го заслужават...
И не, просто няма да караш с 50 извънградско. Извънградско нямаш работа да караш с 50. Ако ще е така, пускай аварийките и по-добре бутай колата.
Много ви се моля..

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Вто 24 яну 2017 2:01

Абе,Мен,
Максималното разрешена скорост за каране не е препоръчителната такава.Такива като теб влизат в графата"несъобразена скорост",анадъмно?Кара се сс собразена с пътните условия и обстановка скорост,не с максималната,айло.Противоречала на закона...бре,че компетентен.
Напивам се и за това не пия.Ти като не се напиваш...ще седнеш на волана пил ли?
Като трябва и смъртна присъда ще искам,нещо против?Щом сядаш с ясно съзнание,че нарушаваш закона-смърт.
От 700 ПТП,600 без книжки.Твоята глава ли ще скъсам,ако ми зачерни такъв живота?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Вто 24 яну 2017 2:12

Iezekil написа:Такива като теб влизат в графата"несъобразена скорост",анадъмно?Кара се сс собразена с пътните условия и обстановка скорост,не с максималната,айло.Противоречала на закона...бре,че компетентен.

Истината е, че с каквато скорост и да караш, ако стане нещо, все ще ти пишат акт за "несъобразена скорост". Абсурдът остава - караш с 40 в тъмна вечер и кофти време, набиваш се в някоя дупка, чупиш си колата и вместо да ти се извинят, че има дупки, идва КАТ и ти пише акт с отнемане на точки за "несъобразена скорост".
Аз пиян не карам. С повече от една бира 330ml - не.
Относно без книжки - утре синчето ти ще грабне колата без твое знание и ще я подкара из селото да се прави на мъж. Какво, както е непълнолетен пубер - него да екзекутират, а теб доживотно в затвора? Помисли дали като млад не си правил глупости. Ако не е станало ПТП, просто си понася административна санкция. За второ нарушение вече нещата да загрубяват.
И да, необосновано ниската скорост създава опасност. Аз карам съобразно пътните условия и педалът не ми е забит до ламарина. Но заради "бабички" съм карал с 60км/ч извънградски на път, който е 5км права линия. И понеже лятото на морето има по-голям трафик, като не можеш да изпревариш, се влачиш 5км с 60км/ч зад някой, който се чудиш дали спи или кара. И това докато ти палят телефона постоянно - "Кога ще дойдеш, спря техниката?!" Дали човек в такъв момент не може да изпуши и да направи глупост, която иначе не би?
Да, разбрах, че вие сте душевно и психично уравновесени личности, които са по-светци и от бога и грешни не правите. Е, ние останалите - хора сме.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Вто 24 яну 2017 2:44

За да запазя добрия тон и ако ти се чете повествование,бих ти разказал 2 случая,в които съм бил от двете страни.Нали помниш,че съм имал актове?Всеки си прави изводите сам,всеки сам си чупи главата.За съжаление.Аз предпочитам да карам след някоя бабичка със 60,отколкото да карам с 90 и на гъза ми да има някой нервен и бързащ идиот.За съжаление в последно време тия вторите сте доста повече от бабичките.
И понеже нямам син,а дъщеря...и утре някой синковец ще грабне колата/без твое знание/ и ще качи нечия дъщеря,ще се прави на мъж.....Това не трябва да се допуска.Аз се мъча да възпитам правилната култура на поведение,прави го и ти.
Просто не гледай само от твоята камбанария.Винаги се поставям на мястото на другия,пробвай и ти.
Абсурда викаш...еми аз още нямам акт за "несъобразена" скорост,все са ми за "превишена"

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 24 яну 2017 7:57

110afn написа:Много са ми смесени чувствата към вас, последните двама. То бива, бива да ревеш на чужд гроб.
И като имате книжки от 25г не сте правили нарушения или не са ви хващали. Другия вариант е да сте съботно-неделни шофери. Интересно ми е, щото аз имам книжка от1990г и поне 2 милиона км и мога да напиша случки , колкото роман.Особено става въпрос за преди 2000г, когато откровенно излизаха на пусия

211 km на ден в продължение на 26г. Как ли се правят?!? Тираджия не си (въпреки С+Е+ADR) защото са малко км-те, а за кола са прекалено много.

unbrok3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот unbrok3n » Вто 24 яну 2017 8:31

Дърт милиционер, какво според теб, като човек от системата, трябва да се промени, за да си вършат ченгетата работата и да не искат подкуп от всеки срещнат ?

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Вто 24 яну 2017 8:48

110afn написа:Особено става въпрос за преди 2000г, когато откровенно излизаха на пусия

И по-рано писах, че разликата и в шофьорите, и в милиционерите, е огромна, спрямо годините около 2000г . Примери мога да дам много, ама не ми се пише толкоз. Друго обаче ми е било интересно винаги, как така, в прехвалената Германия, като сбъркаш нещо на пътя, ВИНАГИ ще се намери кой да се обади. Това било въпрос на дълг и бла бла. Тук като стане нещо такова, е завист, и омраза, щот българите сме билЕ такива.........

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Вто 24 яну 2017 9:55

По-скоро има взаимна солидарност и чувство на вина да не те посочат като доносник. Затова си псуваш нарушителя и толкова. Макар че те за ПТП не искат да се разкарват от КАТ, а камо ли да им кажеш, че си видял как някой прави нарушение и да тръгнат да го търсят.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Вто 24 яну 2017 9:57

Самата система трябва да се промени, трябва да се изкорени и тотално да се промени, както направиха в Грузия преди години.

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”