Свалят номерата ако си без книжка или пиян !

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.

Одобрявате ли промените в закона?

Да
71
70%
Не
31
30%

Общо гласове: 102
Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Re: Свалят номерата ако си без книжка или пиян !

Мнениеот инжектопляктор » Вто 24 яну 2017 15:26

Iezekil написа:Идеята е дисциплина....Просто като седнеш в колата и знаеш,че си изряден...

Дисциплина в стил "Големия Брат" в "1984" ли? И не, като седнеш в колата ще сядаш с идеята да имаш пари в джоба за подкуп, за да няма глоба или акт за някоя глупост и да не ти вземат контролните точки.
Никой, ама никой не е изряден. Аз ако съм КАТ-аджия само като те видя с тоя Пасат Б4-ка и като му погледна праговете, мръсния номер или изтърканите пера на чистачките и мога да те спра от движение за лош външен вид, техническа неизправност или да ти плесна глоба. Въпрос на желание е да си намеря повод.
Изряден бил :screwy И господ не е изряден, а ти си бил изряден. Прекален светец и богу не е драг.
дърт милиционер написа:Апропо , знаете ли че в София болшенството от мангалите взимат по около 2000лв помощи?

Аз нямам 2000лв заплата на месец... :censored2

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 24 яну 2017 15:44

Хубавото е че според отговорите на анкетата в темата,Андрешковците от типа на "И не, като седнеш в колата ще сядаш с идеята да имаш пари в джоба за подкуп" са малка част от пишещите, което значи че нещата вървят в правилната посока :th_up

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Вто 24 яну 2017 16:22

Stivi написа:Хубавото е че според отговорите на анкетата в темата,Андрешковците от типа...

Аз подкуп не съм давал до сега. И не са ми искали, защото не съм интересен. Тия с 30 годишни коли им проверяват само винетката, гражданската и техническия. Явно е, че пари няма какви да вземат, като такъв с 30 годишна кола кара с газ за 5лв в бутилката. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 24 яну 2017 16:36

Кво пак си недоволен бре инжектоплякторе?
Мерките са супер. Пияници колкото искаш по пътищата, дрогирани, без книжки, с отнети такива! Защо да не им свалят номерата? Поне ще е сигурно, че няма да кара повече, независимо дали ще си плати акт-а или не!
Какъв ми е зора да откажа проба с дрегер или такава за наркотици? Ще се забавя 10 минути, които не са решаващи за живота ми. Твърдо съм ЗА тази практика, ще се прочисти обществото на автомобилистите от мършата!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 24 яну 2017 16:40

vucata написа:Кво пак си недоволен бре инжектоплякторе?

И аз не мога да го разбера,сам казва че никой не го закача, и не му искат подкупи,а пък пише ли пише все едно вече трета кола му спират от движение :mhihi

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Вто 24 яну 2017 16:47

Stivi написа:...а пък пише ли пише все едно вече трета кола му спират от движение :mhihi

Утре ще си купя нова кола и ще се заяждат вече. Аз нарочно карам 30 годишна. Стратегия за заблуда на противника.
vucata написа:Мерките са супер...Твърдо съм ЗА тази практика, ще се прочисти обществото на автомобилистите от мършата!

Абе то и според сегашните закони шофирането с отнета книжка води до наказателна отговорност. Ама има ли кой да го прилага? Запитай се сам защо мерките и до момента не работеха и се прилагаха избирателно и водеха до корупция и какво ще стане като разшириш правомощията на една система, чиито служители са корумпета масово?

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 24 яну 2017 17:02

Сега ще ти споделя една информация непонятна за теб... Тия камери в колите на милицията са за да заснемат регистрационните номера на МПС. Ако МПС е на твое име, и ти имаш еди какви си неплатени глоби, проверката ги установява чрез новите таблетчета поставени в колите на полицаите. След тази справка полицая НЯМА КАК да пусне нарушителя без да е отнел или рег. табели на автомобила му, или СУМПС на водача, до заплащането на неплатените задължения към КАТ. Така, че автоматично корупционната схема отпада, защото след направената справка полицая ще изгори ако не наложи съответното наказание по закон. Затова им взеха 300 нови автомобила, оборудвани със всички системи, необходими за установяване на неплатени глоби. Така, по другия въпрос с избирателното прилагане... Е няма как да спират всички автомобили един след друг. Вече темата с това дали са те спрели за не поставен колан, или използването на гсм без хендс фрии, там нещата са ясни. Корупция има, и винаги ще я има в страната ни. Това си е заложено от Бай ти Ганьо, трябва да се гледа чуждата паница. Заплатите на служителите са такива, че ги подтиква към взимане на подкупи, били те 10-20-50-100+ лева- съгласи се, и ти да висиш в колата, да слушаш станцията, да търсиш наркоман извършил обир, да ходиш на ПТП с черва по платното за движение, или в някой апартамент в който е извършено двойно убийство, и ти няма да искаш да работиш за мижавите им 600-700 лева, и да си на разположение, когато началника ти се обади. И ти да имаш 7 литра бензин за дежурство и да мръзнеш в колата нощно време на -20 градуса, и да стискаш зъби да не палиш колата щото няма гориво, и ти ще се чудиш как да изгърбиш някой без колан или ползващ гсм с 10-20 лева да заредиш, поне на топло да висиш...

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Вто 24 яну 2017 17:11

vucata написа:...Заплатите на служителите са такива, че ги подтиква към взимане на подкупи...

Проблемът е, че новият "матрял" в полицията е съставен от хора, отишли там, за да ударят кьоравото.
А полицията има най-голямото финансиране в България, че и дарения. Къде отиват тези пари?
И да не са само заплатите на точно тия служители ниски? И аз искам 3000Е средна немска заплата, ама няма.
И аз съм мръзнал, ама отвън, а не в колата, на -10 да слагам видеонаблюдение и кабелни мрежи.
Разбирам, че работата не е лека, но в полицията като че ли отиват за привилегията да гърбят, да се пенсионират на 40 с 20 работни заплати, а не да вършат работа и да помагат на хората. По тая причина гледам на полицията като на враг.
Като гледам как някои полицаи са дебели като тюфлеци, а други пишат "Ханко брат" това поставя определени съмнения и към интелектуалните способности на кадрите и подбора..не по кадърност или интелект, а по връзки..
Разликата е, че аз няма да се пенсионирам на 40, а ще се гърбя до 70. И няма да имам 20 работни заплати, смешна пенсийка от 200-300лв.
Аз не искам да учавствам в корупцията. Искам справедливи наказания спрямо провиненията. Не избирателно прилагане и корупция. Не искам да се развързват ръцете на корупционните практики.

Потребителски аватар
ssssl
Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
Двигател: CJXC

Мнениеот ssssl » Вто 24 яну 2017 18:27

vucata написа: След тази справка полицая НЯМА КАК да пусне нарушителя без да е отнел или рег. табели на автомобила му, или СУМПС на водача, до заплащането на неплатените задължения към КАТ.

Би трябвало да има някакъв срок от излизане на НП, до момента на прилагане на горните мерки.

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Вто 24 яну 2017 19:02

Аз не го разбирам този закон... Хипотетично ако се напукам и се кача да карам, и ми свалят номерата - утре няма да мога да се кача на друга кола пиян ли? Да си купя барака за 500лв и пак да шофирам застрашавайки хиляди животи? Не разбирам защо трябва да го отнася колата, като мангала утре ще си купи друга Вектра и пак ще е на пътя. И без книжка и с висящи дела...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 24 яну 2017 19:38

Mishonti написа:Аз не го разбирам този закон... Хипотетично ако се напукам и се кача да карам, и ми свалят номерата - утре няма да мога да се кача на друга кола пиян ли?.

Ами друго спасение освен директно да отиват за 6м в панделата не виждам,но щом за номерата се вдигна такъв вой, какво остава за затвора icon_idea Ти какво предлагаш ??

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Вто 24 яну 2017 19:43

Ами лишаване от свобода. 3-6 месеца за първо провинение. И то пак не е сигурно, че след като излезеш няма да се качиш пиян да шофираш, но поне ми се струва по-стряскащо пред това да ти свалят номерата на колата. Защото още на другия ден си на пътя отново.

Потребителски аватар
ssssl
Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
Двигател: CJXC

Re: Започнаха да свалят номера за нарушения-УРА !

Мнениеот ssssl » Вто 24 яну 2017 20:00

buhata84 написа: свалят и номерата за неплатени стари глоби.

Това къде го пише? В кой закон?

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Вто 24 яну 2017 20:06

Само като видях по новините че кмета на Пловдив е "невинен" и пак се отчаях-много сме силни на приказки ,на принципа на равнопоставеност ,на "отстояване на европейските ценности"....и накрая какво?-господстващия балкански принцип надделя отново: "За милиони няма закони,за кокошка няма прошка...." Както писах по-горе -надявам се поне джигитите и пияните шофьори да попаднат директно под ударите на новия закон...А дано. :bowdown

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 24 яну 2017 20:41

инжектопляктор написа:Никой, ама никой не е изряден. Аз ако съм КАТ-аджия само като те видя с тоя Пасат Б4-ка и като му погледна праговете, мръсния номер или изтърканите пера на чистачките и мога да те спра от движение за лош външен вид, техническа неизправност или да ти плесна глоба.

Някакъв виц ли каза...Ти ако намериш кусур на моята кола,то аз твоята значи ще я дам за скраб.Явно си мислиш,че всички са писюри като теб и това личи, и по мисленето ти върху правилника за движение, и по подскачането ти а глоби,санкции и правила.
Сега се сетих,че познавам още един тип без книжка,дето просто не е имал никога.В миналото често караше и почти винаги пиян.След 2 по 3 месеца в Белене,не ще и да чуе за кола вече.Значи това е начина-тоягата.Де горе,де долу,84 или 2044...да ти държи влага,пък на маса се пъни колкото си искаш.

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”