имали някакво уплатнение на делкото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bu4komobil
Автомобил:
Двигател:

имали някакво уплатнение на делкото

Мнениеот bu4komobil » Вто 13 фев 2007 2:15

днес забелязах че има мазно петно под голфчето,погледнах я на канал веднага и установих че теча идва от ламаринката между ск.кутия и блока,но около делкото също е мазно.следователно има 2 варианта
1.семерина на коляновия вал или
2.ако има някакво уплатнение,о-пръстен или нещо др. на делкото да се е прецакало то

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Вто 13 фев 2007 9:44

на делкото има О пръстен, ако е семеринга на коляновия вал ще ти чезне маслото, може и семеринг на кутията да е, но е много възможно да се стича и от капака на главата :idea: :idea:

Потребителски аватар
bu4komobil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bu4komobil » Вто 13 фев 2007 12:51

днес обезмаслих около делкото.маслото е моторно(диференц.мирише по друг начин).от капака на главата течове няма,но докато чистих реших да видя как е делкото :shock като го разкалатих настрани и нагоре-надолу имаше голям луфт.

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Вто 13 фев 2007 14:42

bu4komobil написа:днес обезмаслих около делкото.маслото е моторно(диференц.мирише по друг начин).от капака на главата течове няма,но докато чистих реших да видя как е делкото :shock като го разкалатих настрани и нагоре-надолу имаше голям луфт.

ми стегни го с планката

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Вто 13 фев 2007 17:42

И на мен ми тече от там има някакъв опръстен ,но като си спомних какво последва след последното вадене на делкото.......... 2 часа няколко майстора не могаха да го зацепят ,беше едно бутане и дърпане с друга кола посред нощ ужас,внимавай много като го вадиш да не го завъртиш,че............! :cry:

Потребителски аватар
bu4komobil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bu4komobil » Сря 14 фев 2007 0:11

проблема е решен:поради запушен маркуч за маслените пари семерината на коляновия вал(от към страната на ск.кутия)е избила,а делкото ми е толкова разбито че направо реве за ново луфта е мн.голям и като го сменам ще сменя и това о-пръстенче

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Сря 14 фев 2007 9:51

didkoltd написа:И на мен ми тече от там има някакъв опръстен ,но като си спомних какво последва след последното вадене на делкото.......... 2 часа няколко майстора не могаха да го зацепят ,беше едно бутане и дърпане с друга кола посред нощ ужас,внимавай много като го вадиш да не го завъртиш,че............! :cry:

Дидко, не се съмнявам в майсторите в Казанлък, но при вадене на делко - слагаш коляновия вал и разпр. вала на белези , палеца да сочи на белега на корпуса на делкото и го вадиш, след това го върти колкото искаш , но ако го поставиш в обратния ред проблем няма, Тези 2часа дето пишеш..................... :?: :?: :?:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”