Пасат Б3, 1991, 2Е, комби... таблото не работи

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Светалце
Автомобил: Passat GL
Двигател: E2 91

Пасат Б3, 1991, 2Е, комби... таблото не работи

Мнениеот Светалце » Пон 30 яну 2017 20:38

Здравейте!
Почти сигурна съм, че аз и моите бисери сме Ви липсвали, затова - ето ме тук! В пълния ми блясък и глупост! Та така... През изминалото време / в което съм Ви липсвала!!!/ кръстих Пасата - Баба Яга, и му смених мнооооооого неща - някои от тях по два пъти ( докато се научи техника, може би?!). Но пък аз съм упорита, и въпреки че Баба Яга се опитва да ме изостави - аз не я оставям да умре на спокойствие... И да стигна до проблема - ще му прескоча началото, независимо, че вероятно е възможно да е важно и ще дам крайния резултат... След ремонт на почти всичко по охладителната ми система, че даже и глава и уплътненията ѝ, (за чието вярно име не се сещам точно сега!) се стигна до изречението "Таблото ти работи... при удар..."... И стигаме до вчера - когато баба Яга умря на пътя - добре, че се дотъркалях почтиии до дома и ме теглиха само около 300 метра... След смени днес, в сревиза, на динамо и други, включая и кабеляци разни, се стигна до извода, че е таблото... И разбира се, аз казах, че работи при удар - и им демонстрирах... и динамото започна да зарежда... ама аз от къде и как да знам кога таблото спира да работи и кога всичко си работи нормално... Та ми трябва ново табло... Е, и нова кола ми трябва, ама това е за друга тема... И ако не ме мързи ще Ви разкажа, когато имам време, как търсих кола по монтанските морги, уоооопс - автокъщи и как от една ми казаха и да не минавам покрай тях "никога, ама никога!!!!!!"...

Потребителски аватар
Voluminer
Автомобил: Vw Passat B3
Двигател: 2e

Re: Пасат Б3, 1991, 2Е, комби...таблооооо

Мнениеот Voluminer » Пон 30 яну 2017 20:46

Темата е в грешния раздел...Това което описвате ме кара да си мисля че сте попаднала на изключително изтормозен и/или зле поддържан автомобил.Имали сме два пасата б3 и един б4 които никога не са ни оставяли на път!Как по точно ,,умря'' колата?Изгаснала и не е искала повече да запали?Ако генератора не зарежда би трябвало постоянно да свети червена предупредителна лампичка на таблото. :confused

Потребителски аватар
Светалце

Мнениеот Светалце » Пон 30 яну 2017 20:48

Там е работата - че нищо не светеше на таблото, освен часовника и мигачите. Но наистина не зареждаше - днес при тестовете се установи. Ще преместя темата при пасатите и техническата им поддръжка - това не го съобразих... Да я трия ли тук?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 30 яну 2017 20:58

Единственото нещо, с което е свързано таблото за функционирането на колата е лампата за възбуждане на алтернатора. Нищо друго отговорно не минава от там и би трябвало и с откачено табло да може да запали колата и да работи. А думичката, която търсиш е "гарнитура".
Иначе, един километраж струва има-няма 20лв втора ръка. Дори аз имам тема, където продавам километраж от 2Е двигател, но от Vento, а не от Passat.

Потребителски аватар
Светалце

Мнениеот Светалце » Пон 30 яну 2017 21:04

Явно и тази лампа не работи, освен и ред други неща - след споменатия ремонт... Защото след като тупнах таблото - взе да зарежда... Сега съм горд притежател на 2 бр динамо. Това табло, което имаш става ли за Баба Яга? Благодаря за думата, наистина нея търсех!

Потребителски аватар
Voluminer

Мнениеот Voluminer » Пон 30 яну 2017 21:11

От венто не става,мисля. Търси си пасатово... ,,Малко'' са те понабутали майсторите :rolleyes

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 30 яну 2017 21:13

Voluminer написа:От венто не става,мисля. Търси си пасатово...

И аз сега погледнах и май са различни. Пасатското, макар и с 2Е не е като голфово с 2Е. Ако беше голф/венто можеше и да стане. А майсторите май я гледат, че не разбира и й пишат сметката. :no
По моргите сигурно ще има Пасатово, а може би колега от форума ще има да продава.

Потребителски аватар
Voluminer

Мнениеот Voluminer » Пон 30 яну 2017 21:17

Повечето майстори като видят жена и потриват доволно ръце :no И после колата била виновна :bishop Колежката дали продава пасата и за колко :rolleyes Щом не е доволна от него може някой да я ''оттърве'' :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Johnsword
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1.8 RP1991

Мнениеот Johnsword » Пон 30 яну 2017 21:33

Колежке, как така па 1 път не те засякох из нашия пуст град.. Все гледам за руса жена с бяло комби и не попадам..

Потребителски аватар
Светалце

Мнениеот Светалце » Пон 30 яну 2017 21:49

Johnsword написа:Колежке, как така па 1 път не те засякох из нашия пуст град.. Все гледам за руса жена с бяло комби и не попадам..

Такаааааа ... Това само щото съм една работна невеста - излизам сутрин в 6, 30 часа, и после обикновено прелитам из града... Обаче има и друга възможност - въпреки че карам с възглавница под себе си - може и да не се виждам от волана... :mhihi Но който ме познава лично, а във форума има такива, знаят, че съм трудно забележима! :11 Да имаш табло за Пасат?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 30 яну 2017 21:54

Обещай й, че ще й препоиш гадния стабилизатор на напрежение в таблото и за всеки случай - куплунга и гарантирам, че сама ще те намери и ще ти помаха от шофьорското стъкло :mhihi

Светалце, проблема е елементарен и се решава за 10 минути със свалянето и качването на таблото...
Е, ако е загрял поялника, де! :mrgreen
В сервиз за електроника ще ти свършат работа.
Точно това им кажи: 'Припойте ми куплунга и цокъла на стабилизатора на напрежение'
Пък ако не можеш да намериш човек на близо - само накарай 'майсторите' да го свалят и ми пиши да ти дам адрес да ми го пратиш.
Естествено, пари няма да искам, ама само за куриери ще се набурваш излишно

Потребителски аватар
Johnsword
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1.8 RP1991

Мнениеот Johnsword » Пон 30 яну 2017 22:00

Табло нямам, но стабилизатора който е с 6 крачета съм го препоявал и става.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 30 яну 2017 22:04

Имах един колега едно време със същия пасат 2Е и той ми е казвал,че без табло не му зареждало акумулатора.
Сега като видях тая тема и се върнах 10 години на зад :mrgreen .Припойте както ви каза Радо и ще се оправи.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 30 яну 2017 22:08

Не 6, бре!
3 са крачетата :icon_lol
Само куплунга му е с 6 изводчета, но това са 3 сдвоени.

Погледнах ти пак подреждането в гаража (оооооо... черна завист ме гризе! .... :stumm ) поялника ти не е подходящ за такива спойки - трябва по-фина човка :c020
Ама ако бях на мястото на Светалцето - щях да те моля ти да ми свалиш таблото, че 'майсторите' * да не потрошат всичко :no

* - кавичките не са случайни!

Потребителски аватар
Светалце

Мнениеот Светалце » Пон 30 яну 2017 22:12

Тука, нещоо, майтапите са на гърба на Баба Яга и на моя! Ама каква помощ от човек, дето не знае броя на крачетата!
И извън майтапа - и други неща не работят по таблото ми...
Radotom - защо не мога да кача снимки тук?

Върни се в “Passat”