Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Re: Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?

Мнениеот bayspiro » Пон 30 яну 2017 7:38

Vlad777 написа:Интересува ме най-вече дали може да му се има вяра ако искам например да премеря на колко градуса отваря термостата и други подобни авто приложения?

За термостата, не се сещам как може да го направиш - на място не става, като го извадиш няма смисъл. Колкото до това което можеш да мериш: температури на детайли на работещ двигател( глава, блок, възли с лагери -особено удобно, картер, дискове, главини, духалки на климатици, ел връзки в табла и уреди - незаменим, ..... стига ли?

Относно, точността - силно зависима от условията на мерене (даже и от цвета на измерваната повърхност). Този термометър е подходящ да те ориентира доста точно за температурата, но да заковеш градуса, не става.Само като му видиш диапазона, веднага трябва да ти стане ясно,че точността му не е нещо особено. Но пък той дава възможност да мериш там, дето не можеш да пипаш.
Понякога и само разликата по- топло/ по-студено ти дава достатъчно информация, а това го може добре.

Работил съм с подобен(много по-добър), за домашно ползване си купих този. Първия струваше саааамо 650 евро, както казват на"правилното място" :mhihi

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Мнениеот netizen » Пон 30 яну 2017 8:32

Не съм пробвал да меря температура на мотор, не виждам причина да не се получи. Хубава функционалност има за намиране на топлинен теч покрай прозорци, взема се референтна стойност за температура и се мести лъча, ако има разлика в показанията пиука.

Потребителски аватар
pushkata11
Автомобил: Passat [B3 GT G60 Syncro] [B5_5]
Двигател: [PG 1992] [AVF 2004]

Мнениеот pushkata11 » Пон 30 яну 2017 9:23

Този уред професионален струва към 500-600Евро. Този от Lidl не очаквайте да е толкова добър, но имам 2 такива и моето мнение е, че за тази цена определено си заслужава ! Върши чудесна работа за някои дреболии в домашни условия :th_up
Поздрави !

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пон 30 яну 2017 10:41

Ако малко се замислим, ще се сетиме че този лазерен термометър мери температурата на повърхността до която достига.

Така че може и да е подходящ за климатични системи и дисковете на колата, но няма как да се измери реално температурата на мотора и на отварянето на термостата. Просто защото и двете измервания е необходимо да се направят отвътре на течният флуид- масло и антифриз. Фактически точно Охладителната течност кара термостата да се отваря и затваря в зависимост от температурата си.

Не случайно всички датчици за температурата на мотора и маслото контактуват директно с флуида -масло и антифриз.

Да не говориме че в различните точки и възли тази температура на топлоносителят също е различна в зависимост дали е близо до горивният процес на мотора или е вече охладена от радиаторите и тнт.

-----

Действително като се замисля, ако някъде имаме лош контакт на кабелна обувка и тя загрява прекомерно, това може да се измери директно върху нея. Което е от полза за предотвратяване на бъдещи прекъсвания на веригата или възникнали пожари.
Макар че това го меря и с пръсти. :smile Като ми пари, значи има проблем и температурата минава 60 градуса.

vocil
Автомобил: Рено Меган
Двигател: K4M760 2004

Мнениеот vocil » Пон 30 яну 2017 17:14

Мнение за акум.шлайф?
По-принцип си търся с кабел такъв.Имам акум.мултиуред от Лидъл и съм доволен.Интересно и е дали биха паснали батериите?Ще го ползвам любителски.Или да събирам пари за Дремел?

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 30 яну 2017 18:12

подобен термометър, и да не работи, може да е полезен ... хващал съм тръби за топла и студена вода вградени в стената. Замервал съм си температурна разлика м/у различни повърхности, стъкло, плочки, паркет и тн.

Но, зависи за какво го ползваш ... защото онзи ден гледах по телевизията репортаж от Кнежа, най-студеното място в България. Според термометър на меторологичната служба беше -21 градуса, водещия обаче бръкна в джоба и извади един много подобен на този лазерен термометър, който го бил прибвал на топло, че се бъгнал. Хвана и измери -30 градуса на кутията, в която беше поставен метеорологичния термометър. Разликата между двата беше 9 градуса, аз бих се осъмнил, но водещия веднага побърза да обяви, че в Кнежа е -30 градуса!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 30 яну 2017 18:30

VWGT написа:Според термометър на меторологичната служба беше -21 градуса, водещия обаче бръкна в джоба и извади един много подобен на този лазерен термометър, който го бил прибвал на топло, че се бъгнал. Хвана и измери -30 градуса на кутията, в която беше поставен метеорологичния термометър. Разликата между двата беше 9 градуса, аз бих се осъмнил, но водещия веднага побърза да обяви, че в Кнежа е -30 градуса!

Това сигурно е същия термометър дето и в "Господари на ефира" го даваха,как всеки път мери различно и то с разлики над 5 градуса :thumb_down

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пон 30 яну 2017 19:19

Първи тест на кабелите за подаване на ток купени от ЛИДЛ е положителен :th_up
За сега работят перфектно, не съжалявам за тази покупка :th_up

Потребителски аватар
vlast_vd
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vlast_vd » Пон 30 яну 2017 20:19

Ще внеса малко уточнение за термометъра.
Не мери в една малка точка, а в площ. Колкото по-отдалечен е предметът, толкова по-голяма е площта, от която се "осреднява" измерената температура. Така, че трябва да се съобразява и дистанцията при измерване. За повече подробности, ето ги инструкциите му.

За протокола, имам го(син на цвят) и го ползвам абсолютно аматьорски за мерене на темпрературата на стените у дома - доволен съм.

Потребителски аватар
pushkata11

Мнениеот pushkata11 » Пон 30 яну 2017 20:30

petko5 написа:Първи тест на кабелите за подаване на ток купени от ЛИДЛ е положителен :th_up
За сега работят перфектно, не съжалявам за тази покупка :th_up

Имам такива кабели от 1година и съм помагал на доста "закъсали" колеги, като смело твърдя, че кабелите са доста качествени :th_up

Потребителски аватар
pushkata11

Мнениеот pushkata11 » Пон 30 яну 2017 20:36

vocil написа:Мнение за акум.шлайф?
По-принцип си търся с кабел такъв.Имам акум.мултиуред от Лидъл и съм доволен.Интересно и е дали биха паснали батериите?Ще го ползвам любителски.Или да събирам пари за Дремел?

Ако говориш за високо оборотния шлайф - Преди 3год. си купих такъв (най-стария модел) беше с Ni-Cd или NI-MH батерия и се скапа за 1год. Направих го с външно захранване и работи без проблем до ден днешен. Днес купих и новия модел, вече е с Li-Ion батерия :c020 Супер е ! И дизайна е направо убиец :icon_lol

Последна промяна от hooligans на Пон 30 яну 2017 20:40, променено общо 1 път.
Причина: Използвай бутона "Промени"!

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Пон 30 яну 2017 20:41

Аз имам подобен термометър закупен от известен китайски сайт и наистина мери различно според разстоянието на повърхността към която е насочен, но си има малка разяснителна табличка отстрани. Ползвам го редовно и върши работа. Долавя разлики по ъгли в стените, изолирана/неизолирана, таван, под, тръби на парното у дома и много други приложения.

vocil
Автомобил: Рено Меган
Двигател: K4M760 2004

Мнениеот vocil » Пон 30 яну 2017 21:09

Благодаря!Притесняваме,че няма да го ползвам често и не знам колко ще издържи батерията.Яд ме е,че изпуснах този на ток.Ако някой има идея кога ще го пуснат,мога да изчакам малко.

P.S.Благодаря колега pushkata11
Утре живот и здраве ще го заприходя.Чудя се дали да взема и един комплект приставки?

Последна промяна от vocil на Пон 30 яну 2017 22:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pushkata11

Мнениеот pushkata11 » Пон 30 яну 2017 21:41

Батерията както казах е Li-ion, няма почти никакъв саморазряд. Оставяш я заредена и като ти потрябва уреда след 1месец(примерно), го взимаш и работиш :th_up

Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Вто 31 яну 2017 23:25

pushkata11 написа:
vocil написа:Мнение за акум.шлайф?

Ако говориш за високо оборотния шлайф - Преди 3год. си купих такъв (най-стария модел) беше с Ni-Cd или NI-MH батерия и се скапа за 1год. Направих го с външно захранване и работи без проблем до ден днешен. Днес купих и новия модел, вече е с Li-Ion батерия :c020 Супер е ! И дизайна е направо убиец :icon_lol

При мен пък точно този новият не изкара и 1 седмица! Явно производствен дефект и външният лагер пръсна (буквално) корубата! Добре, че бях с очила.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”