Покупка на кола нов внос.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Покупка на кола нов внос.
Здравейте. Може би има задаван този въпрос, може би има много отговори на него, но от няколко вечери търся из нета и не намирам точно и ясно каквото ме интересува. Извинявам се предварително ако има такава тема! Та ситуацията е следната: има един човечец, който се занимава с внос на коли от чужбина (Германия, Италия), разполага със собствен превоз. Кара прилични коли с разни драскотини и не толкова сериозни проблеми и ги пуска на ниски цени. Сигурен съм, че е възможно да закупя от него автомобил с цен ремонт, боя или каквото се налага без да го регистрирам и тнт. Общо взето купувам-поправям-продавам. Ще се намери ли някой добър човек, който би могъл да ми разясни накрато как се процедира от моя страна, как ще я закупя (документи, такси) и след това как трябва да я продам(документи). Не познавам лично човека, за това ми е неудобно да го разпитвам и тнт. Много ще съм благодарен, ако някой помогне. Отново се извинявам, ако има обяснения по темата, просто искам актуална информация към 2017г, защото намирам доста стари мнения по въпроса!
- Бай Иван
- Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
- Двигател: ASY AWC
Re: Покупка на кола нов внос.
Ако човекът от който ще купуваш е регистриран като юридическо лице (сиреч фирма) ще ти стигне фактура с касов бон, инак договор и нотариус. Въпросът е ти как ще продадеш колата, дали като физическо и юридическо лице? Ако си по пътеката с физическо лице, то задължително ще ти трябва договор с вносителят на колата, където е упоменато, че той е продавач на едикаква си кола, а ти купувач на същата тази кола. После ти я продаваш по същия начин.
Ако си се регистрирал като юридическо лице, то можеш да продадеш колата с фактура и касов бон.
Ако си се регистрирал като юридическо лице, то можеш да продадеш колата с фактура и касов бон.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Много благодаря за точния отговор. Много по лесно и удобно ми се струва продажбата като юридическо лице, както е въпросният продавач. От тук идва следният въпрос: какво е необходимо да направя за да стана фирма? След това по какъв начин става издаването на фактура и касов бон? Не се ли изисква някакъв договор по този начин?
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
motorsportm написа:От тук идва следният въпрос: какво е необходимо да направя за да стана фирма? След това по какъв начин става издаването на фактура и касов бон?
За фирмата - най-просто отиваш при адвокат и ти оправя всичко, но ще те одере 200-300лв. Ако не ти се дават, може и сам да свършиш работата с още разучаване. Трябва да плащаш обаче и на счетоводител/счетоводна къща, което е още един разход. За фактурата - може да си я пишеш с химикал на кочан. За касовия бон трябва да си купиш касов апарат. Но има вариант да приемаш само плащания по банка и по тоя начин да спестиш касов апарат (200+ лв), абонамент за поддръжка (60-100лв/година) и др. досадни проблеми. Пишеш фактура с плащане по банка, човекът ти превежда парите и си готов.
-
- Автомобил: FORD GALAXY
- Двигател: Y5B 1999г 147kc
- Контакти:
Щом колата е нов внос няма нужда от нотариус.Правите един кауфентраг с името на този който ще регистрира колата и готово.
- Бай Иван
slavei2003 написа:Щом колата е нов внос няма нужда от нотариус.Правите един кауфентраг с името на този който ще регистрира колата и готово.
Прочети още поне веднъж условието на задачата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да кажем, че имам фирма на мое име, защото имам магазин - с въпросната фирма мога ли да извършвам гореспоментатите дейности или трябва нова фирма с цел продажба на автомобили? Като се има в предвид, че продажба на автомобил ще се случва 1 - 2 пъти месечно, а не масово както при автокъщите.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
motorsportm написа:Като се има в предвид, че продажба на автомобил ще се случва 1 - 2 пъти месечно,

Ако успееш да правиш по 1-2 продажби месечно - повечето автокъщи в България ще ти завиждат до смърт!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Може би е така, но забелязвам, че те искат много печалба от даден автомобил, а аз просто искам да преживявам 

- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Какво пише в предмета на дейност на фирмата?
-
- Автомобил: FORD GALAXY
- Двигател: Y5B 1999г 147kc
- Контакти:
Бай Иван написа:slavei2003 написа:Щом колата е нов внос няма нужда от нотариус.Правите един кауфентраг с името на този който ще регистрира колата и готово.
Прочети още поне веднъж условието на задачата.
Това да не е логическа задача?
1. Купува колата от вносителя с документите на колата.
2.Ремонтира колата .
3.Обявява колата за продажба и намира купувач.
4.Правят кауфентраг на името на купувача,дава документите на колата и взема парите.
5.

- Бай Иван
Това наистина е добра идея.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Pet_rov написа:Какво пише в предмета на дейност на фирмата?
Това: http://prikachi.com/images.php?images/216/9030216P.jpg
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Не се казва "кауфентраг"
не знаете първо как се казва въпросният формуляр, пък го коментирате...

Специалисти по всичко и поредния авто търговец. Влизаш в материя, която не ти е позната и ще си поредния потънал с някакви пари от покупко продажба на автомобил с цел печалба.
Ако си дилър и не продаваш поне 5 коли месечно си фалирал!
Ако си дилър и не продаваш поне 5 коли месечно си фалирал!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”