Покупка на кола нов внос.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
slavei2003
Автомобил: FORD GALAXY
Двигател: Y5B 1999г 147kc
Контакти:

Re: Покупка на кола нов внос.

Мнениеот slavei2003 » Сря 01 фев 2017 21:36

samo_pechka написа:Не се казва "кауфентраг" :screwy не знаете първо как се казва въпросният формуляр, пък го коментирате...

Документ за покупка на автомобила подписан от продавача с данните на автомобила! Учил съм и висша математика ,ама това не е !

Във Враца се вкарват по 10 коли на година и може да съм сгрешил с името на формуляра :mhihi :mhihi :mhihi !

Последна промяна от slavei2003 на Сря 01 фев 2017 21:49, променено общо 1 път.

motorsportm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот motorsportm » Сря 01 фев 2017 21:45

MAYKI написа:Специалисти по всичко и поредния авто търговец. Влизаш в материя, която не ти е позната и ще си поредния потънал с някакви пари от покупко продажба на автомобил с цел печалба.

Ако си дилър и не продаваш поне 5 коли месечно си фалирал!

Неадекватен коментар! :rolleyes

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 01 фев 2017 22:24

slavei2003 написа:
samo_pechka написа:Не се казва "кауфентраг" :screwy не знаете първо как се казва въпросният формуляр, пък го коментирате...

Документ за покупка на автомобила подписан от продавача с данните на автомобила! Учил съм и висша математика ,ама това не е !

Във Враца се вкарват по 10 коли на година и може да съм сгрешил с името на формуляра :mhihi :mhihi :mhihi !

Не знам какво точно се опитваш да ми/ни кажеш, но е излагация, че не знаеш в такъв случай как е точното/правилното наименование на ДПП на немски. И за да не се луташ да го търсиш , пиша ти го : кауффертраг и представлява Договор за Покупко-Продажба, подписан и от двете страни....

motorsportm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот motorsportm » Чет 02 фев 2017 0:12

Дали правилно съм разбрал всичко казано до тук: купувам си кола от вносителя, той ми издава фактура и касова бележка от фирмата му (трябва ли да има въпросния кауффертраг? ), дава ми всички документи на колата (вклюва ли това договора му с немецеа било то дори копие?) след това следва частта с ремонтите от моя страна, след като е готова колата и се намери човек да я вземе от моя страна следва да му издам фактура, касова бележка, а въпросния кауффертраг съставя ли се между мен и купувача? Предполагам ако е така трябва да имам копие от него, а той да отнесе оригиналът или обратното? Този договор подлежи ли на нотариална заверка или прото трябва да се подпише между мен и купувача и е готов за пред КАТ?

Потребителски аватар
MAYKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAYKI » Чет 02 фев 2017 2:16

Неадекватното е цялата ти питанка във Форум, където 2 страници, някой се опитва да обясни как се пише, Kaufvertrag für ein gebrauchtes Kraftfahrzeug и че кола с чужди документи се продава с нотариус. А ти чакаш да ти се обясни разбираш ли как да станеш автотърговец. И най-вероятно си поредния играч, който след месец, следващото му мнение ще е, абе купих тука едни коли от Италия, пък те се оказаха без "демо" или пък са с Фермо.
Щото един във Форума ми обясни как стават нещата, ама май не е така, какво да правя сега.
Успех с потъването.

П.П. И тия Kaufvertrag ци дето искаш да ги пишеш ти на някого са фалшификация!

Потребителски аватар
Бай Иван
Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
Двигател: ASY AWC

Мнениеот Бай Иван » Чет 02 фев 2017 6:23

Аз като физическо лице съм купил кола от чужбина, не я регистрирам с бг номера и ти, отново като физическо лице искаш да я купиш. Как според теб ще стане ако няма договор и нотариус? Не коментираме варианта с преправянето на германския договор.
В моя първи пост съм дал опциите без да знам автора и продавача какви са.

Последна промяна от Бай Иван на Чет 02 фев 2017 8:47, променено общо 1 път.

slavei2003
Автомобил: FORD GALAXY
Двигател: Y5B 1999г 147kc
Контакти:

Мнениеот slavei2003 » Чет 02 фев 2017 8:09

""П.П. И тия Kaufvertrag ци дето искаш да ги пишеш ти на някого са фалшификация!"

Този документ е толкова истински,колкото сметките за парното.Сметките плащаме ,а колите регистрираме! :cool

motorsportm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот motorsportm » Чет 02 фев 2017 10:18

MAYKI написа:Неадекватното е цялата ти питанка във Форум, където 2 страници, някой се опитва да обясни как се пише, Kaufvertrag für ein gebrauchtes Kraftfahrzeug и че кола с чужди документи се продава с нотариус. А ти чакаш да ти се обясни разбираш ли как да станеш автотърговец. И най-вероятно си поредния играч, който след месец, следващото му мнение ще е, абе купих тука едни коли от Италия, пък те се оказаха без "демо" или пък са с Фермо.
Щото един във Форума ми обясни как стават нещата, ама май не е така, какво да правя сега.
Успех с потъването.

П.П. И тия Kaufvertrag ци дето искаш да ги пишеш ти на някого са фалшификация!

Какво те грее теб цялата ситуация, че чак и нерви вкарваш? :biggrin Само това ни обясни...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”