имам проблеми с парното на Форда, Фокус 1.8тдди, писах в форд форума ама нещо не са активни та да се посъветвам и с вас.
Здравейте,
Историята при моя Фокус 1.8 тдди започна от слабо парно, след доста четене реших да опитам да промия радиаторчето без да го свалям, направих тази процедура и излезе доста кал и боклук от него, но парно нямаше пак.Реших, да изчакам пролетта и да смъквам табло за смяна на парно, но все си имах съмнения, че по системата има въздух и нещо не е наред с циркулацията и днес реших да надуя някой друг маркуч да видя дали нещо не е запушено.Започнах с двата тънки който излизат от казанчето, единя отива към термостата(мисля, че не греша) там всичко беше ОК, но другия който отива в радиатора не искаше да мине нито вода нито въздух(при надуване с уста) при което започнах да бъркам с стара щека за масло, но стигаше до някъде и край, при което го надух на компресора с въздух и от маркуча излезе една пластмаса която имаше дупка колкото дебелината на кламер.Наредих всичко по-обратния път и парното се появи.
Сега въпросите са ми.
1.Това с цел ли е сложено там?
2.На колко градуса отваря термостата, за да съм сигурен че няма още въздух в системата?
3.Пи градско каране вдигана 88градуса и неможа повече, това ли е нормалната работна температура?
Здравейте пак, от вчера се боря с моето парно и днес успях да го накарам да тръгне
1.Върнах блендата в тънкия маркуч, който идва от радиатора и отива в казанчето.
2.Смених радиаторчето на парното и резултат нямаше.
3.Масления охладител беше запушен и не можеше да циркулира през него, за сега охладителя на функционира(направих му байпас), просто нямах канал и ми беше по лесно така, но да се освободи канала ще го сваля и ще се опитам да го изчистя и да го вкарам пак в действие.
Сега парното се появява минути след паленето на колата.
Копирал съм си постовете от форд форума, само да поясня, че проблема не е в масления охладител защото парното пак изчезна.
Онзи ден пътувах от Враца за Смолян, при тръгването усетих, че парното не е наред пак, преди София спрях и надух двата тънки маркуча който съм описал по-горе и парното се появи, това всичко в събота, в неделя сутрин на около -17 градуса Форда запали

Вчера смених капачката на разширителния съд, надух маркучите и парно пак имам, до кога не знам и аз
Друго не се сещам