Наистина здравя броня - Голф 3

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Наистина здравя броня - Голф 3

Мнениеот Ludia » Вто 13 фев 2007 19:43

Днеска към 17 ч на околовръсното от бояна преди 200 метра преди светофара с бул Ч. Връх, една Вектра ми изпробва задната броня :lol: Вектрата беше от най-новите.Пораженията по нея бяха следните: броня, решетка и номера на земята...
Как се случи-карам си аз и наближавам светофара и колите пред мен спират, спирам и аз...поглеждам в огледалото и виждам как колата зад мен също спря, отмествам си погледа от огледалото и изведнъж ТРЯС и колата подкочи....викам баси мамата, тоя сигурно е бил на скорост и без да иска е пуснал съединитела.....дърпам ръчната, свалям колана и слизам и какво да видя: един сребрист пасат комби праснал вектрата-> а тя мене......Пасата беше помлял всички пластмаси отпред вкл и радиатора....вектрата отзад-> спраскана броня, отпред вече описах.Пича с пасата немогъл да спре :roll:
И всичко това се случи пред една патрулка която беше спряла на 10 м от нас....
Духахме, писахме и си тръгнаха по живо по здраво, все пак само пластмаси, а аз си плюх в пазвата че Голчето е с толко здрава броня : vw fen

Потребителски аватар
Popeto_89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Popeto_89 » Вто 13 фев 2007 19:50

Колега не си мисли,че е толкова здрава бронята на голфа!Винаги този,който нанася удара той има най-много поражения! :wink:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 13 фев 2007 19:57

Popeto_89 написа:Колега не си мисли,че е толкова здрава бронята на голфа!Винаги този,който нанася удара той има най-много поражения! :wink:
:idea: много точно

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Вто 13 фев 2007 20:21

В Немско преди 5-6 години с Голфче двойка нанесох удар на новото (тогава) А6 - Аудито броня, мигач фар, изтече му течността за чистачките даже :shock , абе после швабата беше изкарал щети за 2500 евро, а голфа беше с одраскана броня :lol:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 13 фев 2007 20:26

абе попринцип е така, ама да бяхте видяли вектрата :shock :shock ;)

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 13 фев 2007 22:32

Явно от пред колите са как да се изразя по-меки при удар. Преди време в моя Пасат се спря един Голф2. Отиде му бронята, решетка,фарове и леко огънат преден капак. При мене само одраскана задна броня, а при удара ме премести към 1м напред.

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Re: Наистина здравя броня - Голф 3

Мнениеот Hertz » Вто 13 фев 2007 23:34

Ludia написа:Днеска към 17 ч на околовръсното от бояна преди 200 метра преди светофара с бул Ч. Връх, една Вектра ми изпробва задната броня :lol: Вектрата беше от най-новите.Пораженията по нея бяха следните: броня, решетка и номера на земята...
Как се случи-карам си аз и наближавам светофара и колите пред мен спират, спирам и аз...поглеждам в огледалото и виждам как колата зад мен също спря, отмествам си погледа от огледалото и изведнъж ТРЯС и колата подкочи....викам баси мамата, тоя сигурно е бил на скорост и без да иска е пуснал съединитела.....дърпам ръчната, свалям колана и слизам и какво да видя: един сребрист пасат комби праснал вектрата-> а тя мене......Пасата беше помлял всички пластмаси отпред вкл и радиатора....вектрата отзад-> спраскана броня, отпред вече описах.Пича с пасата немогъл да спре :roll:
И всичко това се случи пред една патрулка която беше спряла на 10 м от нас....

Духахме, писахме и си тръгнаха по живо по здраво, все пак само пластмаси, а аз си плюх в пазвата че Голчето е с толко здрава броня

Е ти какво си виновен, че някой не е можал да спре та си духал и ти пък и си писал ! :shock

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 13 фев 2007 23:48

Бе той може и да не е бил виновен, ама ако се беше оказало, че е пил... И за гладуващите в Сомалия щеше да е виновен

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 14 фев 2007 0:13

radotom написа:Бе той може и да не е бил виновен, ама ако се беше оказало, че е пил... И за гладуващите в Сомалия щеше да е виновен

off сомалийската тема е много актуална днес :)

По темата: Сега застраховката на пасатко ще плаща всичко нали?

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Сря 14 фев 2007 0:14

А в мен кво се спря миналия петък... mhihi SMART...много жал ми стана :lol:

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Re: Наистина здравя броня - Голф 3

Мнениеот Nadya_ » Сря 14 фев 2007 0:51

Hertz написа:Е ти какво си виновен, че някой не е можал да спре та си духал и ти пък и си писал ! :shock

По закон това важи за всички участници в ПТП-то. :wink:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 14 фев 2007 8:40

абе полицаите бяха там, и просто ни привикаха.нямаше как да се разберем с хората и да си тръгна.....а пък и мисля че щях да прецакам пича с вектрата, щото той се натресе в мене, и без протокол, нали се сещаш че ще му е трудно пред застрахователите.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Сря 14 фев 2007 9:35

Аз пък смазах един Цитроен АХ10, пораженията бяха следните:
- преден капак
- броня (направих я на вафла)
- фарове
- калник
- рог
- дори врата след удара не можеше да му се отваря

А на голфа му нямаше почти нищо, като изключим двата спукани радиатора (малко на калъч го ударих), решетка и спукана маска.

Задната част винаги е по-твърда и е нормално, които те удару отзад да има повече поражение (отделно при спиране предната част слиза още по-ниско и оттам отиват решетки фарове и т.н)

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 14 фев 2007 9:37

жалко Нико че потроши голфчето :(

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Сря 14 фев 2007 9:58

В здравината на задната броня на Голф 3, съм се убедил неколкократно. Два пъти ме блъскаха и един път аз си я блъснах давайки назад без да гледам и на бронята и няма нищо само драскотини по боята. :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”