Пасат Б3, 1991, 2Е, комби... таблото не работи
- Светалце
- Автомобил: Passat GL
- Двигател: E2 91
Re: Пасат Б3, 1991, 2Е, комби... таблото не работи
Вече съм горд притежател на 3 /табла/. В крайна сметка сложеното последно работи. Е, различно е от моето - няма оборотомер, няма цифров часовник, но минах безпроблемно 50 км с него при включено всичко възможно, харчещо ток. И, разбира се, като блондинка, пет минути ми трябваха да разбера, че кръгчето вдясно не е оборотомер, а прост часовник, при това почти верен. 

- Voluminer
- Автомобил: Vw Passat B3
- Двигател: 2e
Важното е че колата върви
На моя ще слагам волтметър за да си следя постоянно напрежението.

- Светалце
Дори монтьорите ме молят да запаля/подпаля колата... с клечка кибрит... ама аз съм упорита... Мисля, че това ги претеснява повече от факта, че колата се чупи постоянно...
А също така, предполагам, че като видят колата или мен, вече ще се крият като от 

- Voluminer
- Автомобил: Vw Passat B3
- Двигател: 2e
Според мен ти се радват майсторите... От пари не бягат... На тоз сивия от снимката за последните 20 000км съм сменил части за точно 60лв.Аз съм му майстора.Не знам как точно караш колата та постоянно се чупи. 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Кара много Светалцето и колата се чупи, няма как на тези години кола да не се нуждае от ремонти. Друг е въпросът, че явно "майсторите" гледат на нея като на банкомат. Майстори в кавички, щото егати и майстора да те накара да си купиш генератор, пък то да се окаже, че е трябвало табло. Значи като го заураш по кратуната с тоя останал генератор, та да му излезнат свитки
- Tsankovski
- Автомобил: VW Passat B5-5 Variant Тiptronic
- Двигател: AMX 2005 2-8 4motion Exclusive
Виждат че е жена и товарят с цени ремонти и ненужни части, не че пасатора е чуплив а на калпави майстори попада
- Светалце
Както съм казвала не еднократно - на месец имам км като на тираджия ( сигурно затова и така паркирам понякога, когато бързам!). Само за ден понякога имам по 200 км - за работните ми дни иде реч. Когато си водя детето на турнири национален състезател е по шахмат девойката) навъртам по над 5 000 за 2-3 дена. Понякога на месец имам по 20 000 км..., а през месеците с турнири и повече... Колата е 27 години, а аз не мога без нея - особено сега, когато свекърът ми е с инсулт и не иска да се храни или да пие лекарства щом не съм при него... и така трупам по още 120 км на ден, допълнително. По природа съм изключително недоверчива към хората и ги проверявам - в повечето случаи се правя на по-голям идиот, отколкото съм, де. Друг важен момент е факта, че се опитвам да поддържам колата в последните годините, когато започнах да я карам още по-немилостиво. Освен всичко, което съм питала тук колата има нужда и от тенекеджия и от ред др неща... Нямам времето да я оставя в ръцете на никого за повече от ден, защото се налага да завися от приятели. А не искам да досаждам на хората. Та сега чета обяви за коли... търся миниванове, защото колата ми е гардероб и библиотека, и сейф, и каквото се сетите още... Ако имате идеи за нормални коли на нормални цени - давайте предложения... Баба Яга няма да я продавам!
- К.Одаджийски
- VW експерт
Въпросът е колко пари можеш да отделиш за нов ван? Шаранче след 2001 година 1,9 тди за да е сравнително икономично, аз го предпочитам с 1.8Т 180 магарета. Бензинови, швейцарски има нов внос за около 5 хил лв
- Светалце
Вече и аз зная, че шаранът ми е много голям - влязох в един... детето много се смя и обобщи - "вижда се само малко от опашката ти; все едно булонка кара..." , а пък аз се чувствах като шофьор на автобус... Нещо малко по-малко от шаран..
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
20 000км са поне 2000лв за газ. Колко ти е заплатата? Май трябваше да стана учител
Щом ще запазиш пасатора, може би трябва да търсиш малка кола. Едва ли всеки път ти трябва огромен багажник.
ПП На моя голф съм му махнал задните седалки и сега имам по-голям багажник от теб.

Щом ще запазиш пасатора, може би трябва да търсиш малка кола. Едва ли всеки път ти трябва огромен багажник.
ПП На моя голф съм му махнал задните седалки и сега имам по-голям багажник от теб.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Светалце написа:Дори монтьорите ме молят да запаля/подпаля колата... с клечка кибрит...
Аз като гледам колата не е виновна, а монтьорите.
ktamen написа:ПП На моя голф съм му махнал задните седалки и сега имам по-голям багажник от теб.
По-голям багажник имаш, но сложи 2 колата 3-ма човека и да видим как ще разпънеш големия багажник. Голфа е кола да се возиш сам или с гаджето си.
Между другото и на мен ми стана чудно - с това хвърляне над 100 коня, големите данъци, многото пътувания по 5000км на седмица, които не знам как въобще се реализират, освен ако не се кара всеки ден по цял работен ден...
Аз пътувам кажи-речи всеки ден по 150км и пак не ги правя редовно по 5000км на седмица...

А иначе, нещо за пътуване без много багаж или пътници - голфа върши работа. Ако се вземе някой под 100 коня се вмества в малкия данък, долу-горе ще върви нормално и разходът му ще е много по-добър от Пасат-а.
- К.Одаджийски
- VW експерт
Ван под 100 коня и нисък разход...., пък и върви та се къса.
За някое кади може да се огледа колежката, по нова година, повече място, може и от метановите...
За някое кади може да се огледа колежката, по нова година, повече място, може и от метановите...
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Teмата тръгва уверено към вицовете.
- Светалце
Вицове... вицове... до работа и обратно - 100 км на ден, до селото на свекъра отиване и връщане , обяд и вечеря - 200 км... Турнирите на щерката - различно... Пътните ми се плащат 85% от разхода по някаква таблица от 95 година... Само днес - слязох до автогарата да я изпратя на автобус за София...ама автобуса днес го нямало( обаче на сайта не пише кога го има и няма...), влакът е тръгнал като никога по разписание - 9.15, та до Мездра и обратно, ама преди това ходих до село - да преобуя и нахраня дядото...като се върнах само заредих и пак до селото... и така като лудите, които правят безмислени упражнения... В петък, ако пасата все още работи...засега се държи добре... трябва да ида да прибера детето от Пловдив, защото обществения транспорт излиза по-скъп от личния... Та за някои вицове, за мен - ежедневие... Когато кажа на някого, че не ми се пътува - не ми вярват...В края на месеца детето има турнир в Сърбия... Е, как да не се чупи колицата?