Здравейте,
От известно време веднъж в седмицата сутрин мотора започна да издава този звук за 2-3 секунди и спираше, но мислех, че е нещо заради ЕГН-то и ниските температури, но напоследък зачести а днес като паркирах вечерта даже и не спря да го издава. Така на прима виста какво ви идва като идея? Ще търся утре някой майстор, но съм в чужд град и нямам доверен човек тук (Русе), все пак е добре да имам някаква идея от какво може да е като ида на майстор.
това е клипаhttps://drive.google.com/file/d/0B23ERtxFEBwjVWVITFAyS1o2aEE/view?usp=sharing
VW Golf 3 1.4mi ABD - Странен шум от двигателя
-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABD 1994
- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
Re: VW Golf 3 1.4mi ABD - Странен шум от двигателя
Прилича на шум от лагер някъде по ремъчния път например на водна помпа, алтернатор.
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
колегата е прав, огледай си ролките да не стане беля
-
Звънях в 3 сервиза и никой не отговори явно в събота не работят
. Мисля си, че както казвате проблема е в във водна помпа/алтернатор. Направих още няколко снимки и се вижда как ВП се е търкала в пластмасовия капак, който покрива ремъците, вероятно проблема е в нея. Ремъка ми се струва полуизлязъл встрани и леко хлабав(виж клипа).
https://drive.google.com/file/d/0B23ERtxFEBwjUV9hNlVscFdVajg/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/0B23ERtxFEBwjUV9hNlVscFdVajg/view?usp=sharing
- bahyr
- Автомобил: LEON ST
- Двигател: CXSA
Меко казано е хлабав. Възможно най-скоро я сменяй и имай предвид, че всяко палене/работа на мотора е рисково.
-
Благодаря за отговора. Последното ти изречение е много полезно, тъкмо се чудех дали да извикам репатрак да ме откара до сервиза, или да ида на собствен ход, но вече съм убеден, че ще е първото.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
кактоо си свалил капака на ремъка запали и чуй дали пак го има звука
но и на мен ми се струва че е водна помпа или лагер на алтернатор-а
може и да греша но май нямаш ролка а ангренажния ремък се опъва от водната помпа.
може да свалиш и ремъка на алтернатора за да се локализира по точно мястото на шума
но и на мен ми се струва че е водна помпа или лагер на алтернатор-а
може и да греша но май нямаш ролка а ангренажния ремък се опъва от водната помпа.
може да свалиш и ремъка на алтернатора за да се локализира по точно мястото на шума
-
Точно това и направих, запалих колата със свален капак и звука си го имаше и мисля, че си прав и ангренажния ремък се опъва от водната помпа и нямам ролка. Значи ремъка на алтернатора мога да го сваля на ръка и да запаля така колата, така ли да разбирам?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ремъкът на алтернатора защо го намесвате, като ясно се вижда, че водната помпа се е размърдала. Не съветвам колегата да си прави експерименти, а по-скоро да посети сервиз и да се разбере причината за това. Понеже ангренажът се обтяга само от водната помпа. Ако стане така, че се случи нещо с обтягането е възможно моторът да стане на салата 

- bahyr
- Автомобил: LEON ST
- Двигател: CXSA
Да АБД-то няма обтяжна ролка на ангренажа а съшия се обтяга от водната помпа. На това което си показал ясно се вижда, че първо е охлабила ремъка и второ в осева посока е тръгнало колелото навън.
Така, че определено проблема е от нея. Не е задължително сега като запалиш и мотора да стане мяу но си има риск.
Така, че определено проблема е от нея. Не е задължително сега като запалиш и мотора да стане мяу но си има риск.
И на мойто АБД го има абсолютно същия звук , но само при 1000 ~ 1100 оборота . Като при мен съм сигурен , че не е от ангренажа . Сменял съм го преди 15000 км. и всичко там е топ. При мен е от лагер на динамото но сега не ми се разправя в това време да го смъквам от колата.
-
Оказа се както повечето колеги предположиха водна помпа. Толкова се е разбила, че на ръка трудно я завъртам. Сменихме ангренажен ремък, пистов и една тапичка на главата от където е текло антифриз.
Благодаря на всички за отделеното време!
Благодаря на всички за отделеното време!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Направил си ремонта сравнително почти в последния момент, иначе можеше да ти коства повече пари и то грешни. При мотори като твоя, където водната помпа е на ангренажа е хубаво да си я сменяш с ангр. ремък, за да ти е мирна главата.
Радвам се, че си разрешил проблемацията
Радвам се, че си разрешил проблемацията

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”