Поставки за PDA (плюсове и минуси)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Поставки за PDA (плюсове и минуси)

Мнениеот buFka » Вто 13 фев 2007 9:33

Значи мори ме идеята, каква поставка за PDA да си взема, на която да ми седи машинката. Значи основните 3 варианта които съм срещал:

1. Лепи се на стъклото
2. Лепи се на таблото
3. Закача се на парното

Интересува ме, някой ползвал ли е подобни хави, какви недостатъци е забелязал или съответно предимства. Моля споделете и не си стискайте инфото за вас :)

Лично на мен първите 2 не ми допадат много, защото ако времето е слънчево, то трябва да се взирам яко в дисплея, ако искам да следя кво ми показва. Ако е от третия тип, тогава някак си таблото прави сянка и няма да се налагам да се взира човек така яко. Най би ми допаднало ако примерно може да се сложи в обсега под касетофона, но това ми се струва малко невъзможно.

Ако все пак няма човек, който да е ползвал този вид поставки, нека дружно да поразсъждаваме, кое е най-практично. Аз вече споделих моето виждане.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Вто 13 фев 2007 14:43

Само да те подсетя: Има и вариант да си сложиш поставката от лявата страна, над духачката за парно, до гредата. Виждал съм случайно такова решение, и не беше зле. Как ше седи на голфа не знам ама може да пробваш :)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 13 фев 2007 14:51

На стъклото или както каза колегата на гредата отляво.Иначе остават доста досадни петна пък и постоянно ще го закачаш.

Потребителски аватар
zloqq
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zloqq » Сря 14 фев 2007 3:31

Привет от мен. Аз ползвам поставка, която може да се избира къде да се сложи. Има приставка за стъклото, както и такава за духалките. Лично аз пробвах и двете, но когато PDA-то е на духалките, минуса е, че си отклонявам вниманието от пътя. За това ползвам рамото с което се прикрепя към стъклото. Няма проблем с отразяването на светлина, когато е слънчево - просто трябва да завъртиш PDA-то така, че да се отразява тавана на колата в него :) Съвсем лесно е и...споко - ти ще виждаш също, какво се случва на екрана. Ако поставката ти е със захранване - още по-добре - тогава дисплея свети на 100% и е доста контрастен, и няма значение дали е слънчево или не. Ако ще ползваш поставката постоянно, обикновенно в комплекта има една пласмасова подложка, която се залепва на стъклото и върху нея се лепи рамото с поставката. Може и директно на стъклото, но остава следа като се махне и ще трябва да я почистиш, но не е нищо сериозно. Определено е важно, особенно, когато ползваш PDA-то за навигация и си в натоварен трафик, картата да е пред очите ти. Дори да нямаш захранване и да ти се отразява светлина, винаги може да настройш картата в различни цветове, които да се възприемат по-отчетливо. Може да я сложиш на стъклото, където искаш - от ляво или отдясно - където ти е по-удобно на теб. Аз съм супер доволен. Един съвет - гледай, когато купуваш, вакума на поставката, с който се закрепя на стъклото да е стабилен - особенно палчето с което се залепя/отлепя. И ако имаш възможност да си вземеш поставка със захранване - не се замисляй. По-джазовите поставки имат и допълнителен изход за захранване на друго устройство (GPS например, но може и GSM да зареждат - стига да има подходящи накрайници). Така че, ако купуваш свестна поставка, ще имаш възможност да пробваш как седи на стъклото и на духалките и да я поставяш там, където ти е кеф ;)
Успех!

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 14 фев 2007 8:42

Уж съ имам за итилигинт ама кво е PDA ?

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 14 фев 2007 9:04

silent написа:Уж съ имам за итилигинт ама кво е PDA ?

PDA - Personal Digital Assistant
Буквално преведено - цифров личен помощник.
Многофункционално устройство - съчетава персонален компютър (джобен), телефон (GSM), GPS, ... (за друго за момента не се сещам - може и да има).

Потребителски аватар
GTivan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GTivan » Сря 14 фев 2007 9:04

Те това е.

Personal digital assistant
Изображение

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 14 фев 2007 9:41

zloqq написа:Привет от мен. Аз ползвам поставка, която може да се избира къде да се сложи. Има приставка за стъклото, както и такава за духалките. Лично аз пробвах и двете, но когато PDA-то е на духалките, минуса е, че си отклонявам вниманието от пътя. За това ползвам рамото с което се прикрепя към стъклото. Няма проблем с отразяването на светлина, когато е слънчево - просто трябва да завъртиш PDA-то така, че да се отразява тавана на колата в него :) Съвсем лесно е и...споко - ти ще виждаш също, какво се случва на екрана. Ако поставката ти е със захранване - още по-добре - тогава дисплея свети на 100% и е доста контрастен, и няма значение дали е слънчево или не. Ако ще ползваш поставката постоянно, обикновенно в комплекта има една пласмасова подложка, която се залепва на стъклото и върху нея се лепи рамото с поставката. Може и директно на стъклото, но остава следа като се махне и ще трябва да я почистиш, но не е нищо сериозно. Определено е важно, особенно, когато ползваш PDA-то за навигация и си в натоварен трафик, картата да е пред очите ти. Дори да нямаш захранване и да ти се отразява светлина, винаги може да настройш картата в различни цветове, които да се възприемат по-отчетливо. Може да я сложиш на стъклото, където искаш - от ляво или отдясно - където ти е по-удобно на теб. Аз съм супер доволен. Един съвет - гледай, когато купуваш, вакума на поставката, с който се закрепя на стъклото да е стабилен - особенно палчето с което се залепя/отлепя. И ако имаш възможност да си вземеш поставка със захранване - не се замисляй. По-джазовите поставки имат и допълнителен изход за захранване на друго устройство (GPS например, но може и GSM да зареждат - стига да има подходящи накрайници). Така че, ако купуваш свестна поставка, ще имаш възможност да пробваш как седи на стъклото и на духалките и да я поставяш там, където ти е кеф ;)
Успех!

Много ти благодаря, доста изчеерпателно и ясно. Значи ще търся поставка за стъклото. Съмнява ме, че ще намеря поставка със захранване за моя Fujitsu Siemens, щото при него кабела за захранване се вади след натискане на 2 копчета странични на буксата, което прави мисията невъзможна според мен. Но има захранващи кабели от запалката. И още един последен въпрос: защо ти е да махаш и да слагаш поставката, в смисъл кат я залепиш веднъж защо трябва да я махаш от стъклото после, освен ако не искаш да я ползваш на друга кола де...тогава е разбираемо :D

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Сря 14 фев 2007 10:53

Поставката е най-добре да е закрепена на стъклото или някъде по таблото, но не и на духалките. Не е полезно за самото PDA да е покрай духалките - зимата парно, лятото клима - въобще не му се отразяват добре.
Аз използвам универсална поставка за телефони, залепена на таблото - видимостта е добра и не си отклонявам чак толкова погледа, а и е близо до запалката за да може да се използва зарядното без да пречи.
По-късно ще пусна една снимка да се види за какво иде реч :wink:

Потребителски аватар
GTivan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GTivan » Сря 14 фев 2007 11:38

Може и да го знаеш, но все пак провери тук за стойки

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Чет 15 фев 2007 0:17

Бях обещал малко снимки - ето ги:
Изображение

Изображение

Изображение

P.S. Не псувайте телефона, он толкова си може :wink:

Потребителски аватар
GTivan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GTivan » Чет 15 фев 2007 9:11

Супер направо като истинско.

Потребителски аватар
zloqq
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zloqq » Пет 16 фев 2007 2:14

Ето и от мен няколко снимки :) надявам се да съм бил полезен. Успех в покупката!

Изображение
Изображение
Изображение

Тези линкове ще ти ги покажат по-голями :) но и аз като
Sunny да кажа - верно е, че телефона толко може...а апарата нещо не можах да намеря...

http://forum.vwclub.bg/garage.php?mode=view_gallery_item&type=garage_mod&image_id=4785
http://forum.vwclub.bg/garage.php?mode=view_gallery_item&type=garage_mod&image_id=4786
http://forum.vwclub.bg/garage.php?mode=view_gallery_item&type=garage_mod&image_id=4787

Върни се в “ОФФ-Топик - други”