реших най-накрая да пусна и аз тема за новата ми придобивка, въпреки че притежавам колата вече от почти 3 месеца.
Принципно от доста време исках да притежавам Голф еденичка, страшно много ми харесва простотата на изработката, компактността й, формата й, колко малко бутони има по таблото, воланчето, лостчетата за мигачи и чистачки, врътката на парното, а и не на последно място това, че е един от най-емблематичните модели на любимата ми марка, който променя автомобилостроенето през 70-те години на миналия век.
Обаче от много мислене какъв точно да е модела, цвета, купето (все едно има десетки коли в добро състояние, които ме чакат само мене

По принцип бях тръгнал да се прибирам вкъщи и да си почивам, че имах задачи на другия ден, но реших да се обадя на човека, защото по снимките видях че е от моя квартал. Така и се оказа, Владо (бившия собственик) живееше съвсем наблизо и понеже е зает през седмицата, ми предложи да ми покаже колата още в неделя. Доста въодушевен се обадих на Иво 420 и споделих вълнението си с него. Той се зарадва на ентусиазма ми и ми обясни специфични неща, къде и какво да гледам по колата.
Отидох аз, разгледах, почуках ламарините, покарах и много ми хареса.
Разбрахме се с човека да помисля и да му се обадя до 1-2 дни. Еми не издържах и му се обадих по-късно на същия ден да му потвърдя и в момента еденичката е моя.

Модела е Golf C, с код на двигателя JB (70 к.с.), по талон се води Бежов металик.
Като цяло има доста забележки, както вътрешни, така и външни, но важното е, че ламарините не са в много лошо състояние и няма много ръжда.
Лека полека започвам да го стягам, търся части, някои намирам, други още не. Тука пак искам да благодаря на Иво, че ме обзаведе с някои неща.

Все още не съм решил какво да правя генерално с колата, имам предвид двигателя и разсъждавам над този въпрос.
Аре стига съм ви отегчавал с мислите си, ето малко снимки: