Пасат Б5.5 свети лампата на ESP и придърпва

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
milcho82
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б5.5 свети лампата на ESP и придърпва

Мнениеот milcho82 » Нед 20 яну 2013 21:01

здравейте,

Пасат ми е Б5.5 2003г АВБ мотор 101 коня помпа-дюза , днес както си пътувах колата започна да придърпва при ускорение на моменти.Так минах около 10км и светна лампата на ESP.Колата започна да работи като на три цилиндъра и като и дам газ се ускорява със страшно тресене.Хубавото беше , че вече бях близо до вкъщи и се прибрах.Като изгася колата и я запаля наново лампата не свети и след няколко секунди светва отново и като дма газ и на място колата се тресе. Някой може ли да ми даде някакви насоки.Рових по темите и видях, че има варянт да е някъкъв датчик под задната седалка. Има ли варянт да е запушена дюза?

Благодаря предварително на отзовалита се!

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Re: Пасат Б5.5 свети лампата на ESP и придърпва

Мнениеот dlug » Нед 20 яну 2013 21:13

За начало го закачи на ВагКом и виж какво ще каже.

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Пон 21 яну 2013 7:42

nn3nn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nn3nn » Пон 21 яну 2013 12:27

Здрасти,

Ето още едно решение.Аз минах по този път.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p=3468465#p3468465

milcho82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milcho82 » Пон 28 яну 2013 22:09

здравейте колеги,
оказа се, че проблема на колата е в Yaw Rate Sensor.Това е система за линейно ускорение на колата.Той се намира под задната седалка.Проверий буксата и почистих контакта, колата тръгна и след около 5км започна пак да придърпва и светна лампата на ESP. Ходих в представителството на BOSCH в Благоевград и ми казаха , че този датчик струва 495 евро с доставка от германия.Някой знае ли от къде мога да го взема на реална цена.

Потребителски аватар
okti_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okti_1 » Пон 28 яну 2013 23:21

В морга видя ли ?

Потребителски аватар
Dobromirski
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Вто 29 яну 2013 9:01

Нещо ме съмняваш ! Симптомите които описваш са за проблем с дюза.
Въпросният датчик се ползва за измерване на страничното ускорение на автомобила и сработване на ЕСП системата. ЕСП-то ти е + тракшън контрол, но той се задейства при боксуване на едно от задвижващите колела (което се отчита от speed сензорите на колелата) и едва тогава може да имаш ограничение на горивото (сама отнема газта) , но в никакъв случай тресене и работа на 3 цилиндъра, камо ли пък и на място
Ако искаш да се убедиш , извади кабела на въпросният датчик ( ESP-то ще светне веднага) и виж как ще се държи колата ! С изключен датчик не трябва да имаш проблем в движението , просто няма да имаш ЕСП.
Пак казвам, грешно си се насочил, защото при тази кола , при проблем в мотора светка индикацията на ЕСП-то !
Изображение

milcho82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milcho82 » Вто 29 яну 2013 21:12

Колега откачах буксата на Yaw rate sensora и действително лампата светва веднага и не гасне.Колата пак си прекъсва.Като не я карам два три дни и я запаля лампата на ЕСП-то не светва и колата си работи нормално докато не мина 10-15км след което почва пак да придърпва и светва лампата на ЕСП-то. В събота ще я карам в сервиз за диагностика и ще пиша какво е станало.

Потребителски аватар
Dobromirski
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Сря 30 яну 2013 7:11

Не знам какво сте гледали предният път , но щом светка лампата на ЕСП-то ( както казах в случая светка вместо check engine , тъй като на тази кола се ползва една и съща лампа на таблото ) , със сигурност е записала грешка в ЕЦУ-то на ДВИГАТЕЛЯ. Блока на ABS-a в случая не те интересува.
чети тука, че не ми се пише пак :
viewtopic.php?f=24&t=362555&p=3662006&hilit=detected#p3662006

milcho82
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б5.5 свети лампата на ESP и придърпва - проблема е реш

Мнениеот milcho82 » Нед 03 фев 2013 17:06

Здравейт,
Първо да благодаря на всички който ми помогнаха.
Закачихме колата на диагностика и показа, че няма електрическа връзка с дюзата на 1-ви цилиндър.Започнахме да проверяваме кабелите от компютъра до дюзата.Оказа се, че трябва да се свали капака на двигателя, защото кабелите влизат вътре и стигат до самата дюза.Кабелите нямах прекъсване и стегнахме кабелните обувки на дюзата.Сглобихме и колата заработи нормално.Изчистихме и грешката дано само ремонта да е надежден.

RazAce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RazAce » Вто 15 ное 2016 16:49

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Вто 15 ное 2016 19:09

Точно навреме го казваш :th_up Погледна ли откога е темата? :mhihi

RazAce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RazAce » Сря 16 ное 2016 9:02

Видях колега, но не пречи за някой като търси подобен проблем да намери решение.
Аз за да си оправя колата смених датчик на колянов вал, дросел клапа, горивен филтър и нямах резултат.

Накрая отворих капака на двигателя напръсках с контактен спрей тези конектори и всичко се оправи
Изображение

judas1969
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот judas1969 » Съб 11 фев 2017 21:41

Пиша само за да потвърдя едно от решенията предполагам и да полезно на някой.
Карам Пасат 5,5 дизел, 131 коня.
При мен също от около 2-3 месеца прекъсваше. Забелязах, че започва от 70 градуса докато стигне 90 (поне като гледам показанията на температурата). Гася и паля отново, но докато не стигнеше 90 градуса, светва лампата на ЕСП-то, пада мощността и т.н. След като загрее двигателя нямаше проблеми. Потърсих майстор, защото при поредното светване, не угасна, а бях извън града. Както и да е.
При майстора тестове и се оказа, че изключва първи цилиндър. Приличаше му на електрически проблем и затова махна капака на клапаните, извади клемите на дюзите, мери ги и накрая просто стегна клемата на дюзата на първи цилиндър.
И вече (надявам се и така да остане) 4 ден проблема го няма. Минавам същия маршрут, в същия режим като преди, но проблема го няма.

ant1ni
Автомобил: Passat
Двигател: AVF

Мнениеот ant1ni » Нед 12 фев 2017 13:06

Имам подобен проблем...придърпва, но само на 4, 5 и 6 понякога, случвало се е и при леко подаване на газ. И аз се чудя дали от какво може да е...от съединител до въпросните конектори.... При мен не съм наблюдавал да светва ESP. И ми хрумва дали ако при проблем с датчика на ESP, при неговото изключване проблема няма да изчезне. Някой може ли да даде съвет?

Върни се в “Дизелови агрегати”