Спират дизели без катализатори !?
Re: Спират дизели без катализатори !?
Да така си беше. Въпросния дизелов скандал в САЩ бе по политически и икономически причини. Сякаш големите американски осмаци с разход от 20-30/100, замърсяват по-малко. То като гледам и нашия дизелово-катализаторен скандал не е нищо по-вече, възбуден по посочените политико-икономически причини, само че на нашенска, локална почва. Резултатите, разбира се, едва ли ще имат голям екологичен ефект, но политико-икономически дивидент определено ще има, за кръговете които инспирират въпросния наш скандал...
-
- Автомобил:
- Двигател:
samo_pechka написа:automan написа:не казвам ,че само дизелите са виновни!но те имат огромен дял. да ви припомня ,че видяхте какъв скандал стана в сащ , с вредните емисий на фолксфаген! сигорно американците са глупаци. и не им пука ,че ще ги тровят малко повече!
Гледам на няколко пъти все повтаряш това за хамериката и емисиите на ФВ . За тоя "скандал" си има причина , но ще ми е трудно да ти го обяснявам . Само да вметна, че странно как не засегна това родното американско производство, а именно пикапите им и камионите им. За сведение те са...малко "извън" закона и мноого извън нормите ама...
еми нали се каним ,да задминем хамериканците и, че и да ги задминем дори!ама в тая гъста мъгла не виждам как да стане това! ама гледам ,че и май ще вали! просто се чудя как да стане това!!!

-
- Автомобил:
- Двигател:
gergeto написа:automan написа: бълва черен дим и смрад от сурова нафта!
Aми дезодорантите (аерозолоите),като миришат добре -що са вредни и разширяват озоновата дупка?Дори за никотиновия дим се доказа че е сериозен "разширител" на озоновата дупка.
Да не говорим за промишлените производства и последствията от тях като глобалното затопляне,невиждани климатични аномалии в световен мащаб и т.н. и т.н.
Да ама за тия черни бъднини на планетата са виновни САЩ,Китай ,Русия и др. "развити" икономики-развити,ама на каква цена?-На цената на бавната ,но сигурна смърт на цивилизацията и планетата.Ама е по-лесно да излезеш пред бг медиите в качеството си на представител на властта и да кажеш:Спираме колите на цървулите,щото замърсяват въздуха.
Баси расизма.
Защитени природни резервати се застроиха най-безогледно и цели колонии защитени животински и растителни видове бяха унищожени ,под мълчаливия поглед на същите тия представители на властта.Не защитавам старите дизели,вкл. и моят,но въпроса е принципен-защо винаги санкциите ги поема обикновения работещ българин.
Щото никой от властимащите не му стиска да се обърне към САЩ,Китай Русия...и да каже:"Намалете си производства и вредните емисии-изтровихте целия свят....." Да ,ама не.
По-добре да тупнем народа и толкоз....Утре може да одобрят и закон за миризливите крака-който има такива -да не излиза на улицата....Абсурдистан ,това е.
учените доказаха от какво се руши озоновия слой! и като пример например фреона беше забранен! вероятно не по икономически причини, ама знам ли може и да не е така!

Електромобилите трябва да решат проблема с екологизацията на транспорта. Но трябва и производството на въпросните електромобили и батериите за тях да е абсолютно екологично. Още по-вече производството на електричеството трябва да е екологично. Т.е. електроцентралите задвижвани от не екологични горива трябва да изчезнат, както искат да забранят ДВГ. Скоро не виждам тези утопични теории на практика. Просто ще се пускат такива лъжливи кампании, най-вече за стресиране на хората от силни политико-икономически кръгове, като кампанията в заглавието на темата. Нещата не са толкова прости за решаване на екологизацията, иска се воля и то от богатите и силните, които най-много експлоатират богатствата на планетата и съответно на-много замърсяват околната среда. Напротив гледаме, как последните търсят начин да се оправдаят за голямата си вина, като прехвърлят наистина големия екологичен проблем върху бедните и онеправдани слоеве на обществото...
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Да се наложи забрана е едно,да се спазва е друго.И азбеста е забранен ,ама половин Б-я пие вода идваща през етернитови тръби и все още има десетки хиляди цехове и цехчета и др. постройки с етернитови плоскости по покривите.И живака мога да ти дам за пример и кво ли не още,ама "бяга" темата.Американски учени открили колко е вредно това,колко онова,забранява се за употреба и.....по-голямата част от амер. икономика се изнася в държави(обикновено от близкия изток) ,където тези забрани не важат....И кво става-екологията си е екология-парите са си пари.
-
- Автомобил:
- Двигател:
gergeto написа:Да се наложи забрана е едно,да се спазва е друго.И азбеста е забранен ,ама половин Б-я пие вода идваща през етернитови тръби и все още има десетки хиляди цехове и цехчета и др. постройки с етернитови плоскости по покривите.И живака мога да ти дам за пример и кво ли не още,ама "бяга" темата.Американски учени открили колко е вредно това,колко онова,забранява се за употреба и.....по-голямата част от амер. икономика се изнася в държави(обикновено от близкия изток) ,където тези забрани не важат....И кво става-екологията си е екология-парите са си пари.
и така да е! някой вече се готви да се нагушка с милони! ще внесе катализатори,ще изкарат закон както за гуми ,фарове и тем подобни и пак ще ни го .....! нали ви казах ,че България е збъркана държава! ако може някой нека ме опровергае! а що се отнася до екологията-трябва нещо да се направи , иначе всички губим и бедни и богати!

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Tака е ,винаги някой се "гушка" от ситуацията. Какво да направим за екологията -ами един колега в някоя от предните страници писа:който може,да посади дърво,да не замърсяваме света около нас-вие Софиянци имате Витоша,Ние -Илчов баир,други Родопите и т.н..Трагедията е че тия "бели дробове" на земята се изсичат и се горят поголовно,отделно всички сме били свидетели при разходки сред природата на нерегламентирани сметища,и т.н. и т.н.
Да ,вярно е че дизелите "димят" яко,но дали бензин или дизел не е от такова значение,както факта че в големите градове ,в пиковите часове стават километрични задръствания и......в над половината от автомобилите в опашката се вози един единствен човек.Как да няма задръствания,как да е чист въздуха?...
Да ,вярно е че дизелите "димят" яко,но дали бензин или дизел не е от такова значение,както факта че в големите градове ,в пиковите часове стават километрични задръствания и......в над половината от автомобилите в опашката се вози един единствен човек.Как да няма задръствания,как да е чист въздуха?...

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Преди час изпреварих на бул. България две камиончета, които чистеха прахоляците край бордюра. Около двете имаше плътен облак прах, поне 100кг и словом сто килограма прах. От 100м се виждаше само плътния облак, от 20м видях сирените,че се въртят и се зачудих кви са тия пожарни с оранжеви сирени, щото облакът ми заприлича на пожар и едва като минавах плътно край тях разбрах откъде идва праха.
Та някой ако каже, че Фандъкова не се бори със запрашеността.................
Може би не е избрала най-правилния начин, ама важното е да се отбелязва активност
Та някой ако каже, че Фандъкова не се бори със запрашеността.................
Може би не е избрала най-правилния начин, ама важното е да се отбелязва активност

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Вчера късно една машина мина и по Брюксел, дори виках жената да види какво дишаме, според мен трябва поне още 2 пъти да мине, та да изчисти нещо :)
Интересното е как ще се променят техническите прегледи и дали ще се затегнат нещата.По-скоро мен това ме вълнува ,иначе е ясно че акцията за вредни емисии до 17ти февруари е PR ,видиш ли много мислим за софиянци и за България и за света и за белите мечки и пингвинчетата ...... от както стартираха акцията 4 пъти се смениха критериите:
1.Спираме всички дизели
2.Спираме всички дизели без катализатор над нормата
3.Спираме всички без катализатори
4.Спираме всички ,които дори с катализатор не влизат в нормите ,които са посочени в табличка за съответния автомобил в границите ОТ..ДО
В крайна сметка истината е някъде там и най-добре да не ни спират за проверки
1.Спираме всички дизели
2.Спираме всички дизели без катализатор над нормата
3.Спираме всички без катализатори
4.Спираме всички ,които дори с катализатор не влизат в нормите ,които са посочени в табличка за съответния автомобил в границите ОТ..ДО
В крайна сметка истината е някъде там и най-добре да не ни спират за проверки

- дърт милиционер
- Автомобил: WV Polo 2F 1993
- Двигател: 1.4 DIESEL
Каква екология ги гони нашите управляващи......не знам. Кметицата Фандъкова много добре знае какви пушеци се вият откъм циганските махали в Софето.......ама нали трябва да отговори на щуротиите на еколозите........Тази паплач /еколозите/трябва да се пратят да чукат камъни в Чукуровската мина.............нали всичко Мара втасала......та сега и дъртите дизели им са ексик. Много поздрави на майките им.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Що не дойде някое екологЧЕ да ми направи забележка как ми дими колата да му навра ауспуха в едикво си...
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Първо трябва да се сложи режим на вноса на автомобили, а не, купил съм си кола,влязла законно в БГ,2-3 години и плащам данъци и винетки и прегледи и застраховки и тем подобни-т.е. спазвам законите на страната,в един момент някой решил че няма да си карам колата щото еди-кво си...
Ами да си седят тия курници в Австрия,Италия ,Германия и др.Да се забрани вноса им от Европа,тогава поетапно за няколко години ,лека полека старите дизели ще "окапят" сами-все пак са втора ръка.После -тия катализатори и съответните им данъчни и др. облекчения са ала-бала.Моята кола може и да е регистрирана с катализатор,но той е демонтиран още в автокъщата (всички знаете че джамбазите си ги прибират масово).
Така че както всяка започната и недовършена щуротия на Държавата,пак я подкарваме от "главата за краката"- ден до пладне,гласи народната мъдрост.
Ами да си седят тия курници в Австрия,Италия ,Германия и др.Да се забрани вноса им от Европа,тогава поетапно за няколко години ,лека полека старите дизели ще "окапят" сами-все пак са втора ръка.После -тия катализатори и съответните им данъчни и др. облекчения са ала-бала.Моята кола може и да е регистрирана с катализатор,но той е демонтиран още в автокъщата (всички знаете че джамбазите си ги прибират масово).
Така че както всяка започната и недовършена щуротия на Държавата,пак я подкарваме от "главата за краката"- ден до пладне,гласи народната мъдрост.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Тъкмо гледам новините-как цигани от 'Факултето" изсичат западния парк-София,
Полицията нямала правомощия да ги спре,представител на Еко отдел или както там се нарича към столична община се изцепи че глобите били от 300лв. до 1000лв. на ДЪРВО и на практика били несъбираеми....,затова един вид не се глобяват наглите мангали...Аз ли не съм с акъла си,светът ли е на обратно ама нещо като не работи в един държавен апарат значи няма нужда от служители в ресор,който не работи-заплатаджии демек.
Значи мангалите могат да изсичат дори природни паркове,обаче дизеловата ми кола,на която плащам данъци ,застраховки.прегледи -трябва да я спра щото замърсявала.Ако се възпротивя като мангалите ,какво ,ще ми пратят полиция да му конфискува колата ли?
Фандъкова-ти сериозно ли мислиш това ,което говориш публично?
Полицията нямала правомощия да ги спре,представител на Еко отдел или както там се нарича към столична община се изцепи че глобите били от 300лв. до 1000лв. на ДЪРВО и на практика били несъбираеми....,затова един вид не се глобяват наглите мангали...Аз ли не съм с акъла си,светът ли е на обратно ама нещо като не работи в един държавен апарат значи няма нужда от служители в ресор,който не работи-заплатаджии демек.
Значи мангалите могат да изсичат дори природни паркове,обаче дизеловата ми кола,на която плащам данъци ,застраховки.прегледи -трябва да я спра щото замърсявала.Ако се възпротивя като мангалите ,какво ,ще ми пратят полиция да му конфискува колата ли?
Фандъкова-ти сериозно ли мислиш това ,което говориш публично?
- stardreamer
- Автомобил:
- Двигател:
Не се връзвайте на говоренето на "уважаемите политици", тяхната работа е поне малко да се харесват на голямата част от избирателите и биха казали почти всичко.
Друг е въпросът, че ЕС ни налага едни "справедливи" норми, като при тях, но са пропуснали да вземат предвид разликата в заплатите от 3-4-5 пъти и нагоре и после ни правят едни малки великодушни отстъпки... от тях да мине.
Друг е въпросът, че ЕС ни налага едни "справедливи" норми, като при тях, но са пропуснали да вземат предвид разликата в заплатите от 3-4-5 пъти и нагоре и после ни правят едни малки великодушни отстъпки... от тях да мине.
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”