Mercedes CLK 230 Coupe от Германия
Mercedes CLK 230 Coupe от Германия
Здравейте, заглеждам една кола в немско но не съм добре с немския. За това искам да попитам по - запознатите с коли от там и знаещите немски дали нещо им прави впечатление от описанието в обявата и ако имате информация за района или автокъщата, където се намира. До колкото виждам има TUV до този месец на годината - така ли е? Като изтече май само с платформа може да се докара? Не мога да разбера от колко време е обявата. http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... res=ESP&fe Извинявам се ако не е тук мястото на въпроса.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Re: Закупуване и внос на автомобил от Германия
Автокъща, най-вероятно турчоля или нещо от тоя вид хора! За района какво, Германия като Германия. Тюфа като изтече само платформа или ако могат да ти съдействат с такъв, но цената ще е с около 100Е по-висока. Не виждам смисъл да я караш на ход, номера и данък са ти едни 200евро приблизително, плюс 200-250 за пътни, времето е кофти, колата няма да е на 100% перфектна. Платформата ти е около 500 евра!
Да с платформа е по - добре, не бързам да е сега,евентуално на пролет или лятото и ще търся някой с платформа, но да мога да отида и за да я видя и пробвам. Като е с изтекъл преглед смятам, че ще смъкнат от цената.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
С този бюджет е по-добре да си купиш кола от България, вместо да си внасяш. Като гледам отзад фургона със сателитната чиния и вече чувам маанетата... Подобни гробници има и тук на Горубляне - дори са по-евтини.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
FIREE написа:....
Хайлброн е мястото:
https://www.google.bg/maps/place/Sch%C3 ... sQ8gEIHDAA
Автокъща "Буха"...какъв да е, арабин ще е, най вероятно. Да не вземеш да се подлъжеш по надписа "Гаранция" на снимките, най- отдолу в описанието малко замотано си пише, че няма.
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Реално не изглежда идеално зле това ЦЛК, ако такава кола се търси.
Въпреки че си е кошник на 17 години и 300 000 км (евентуално), който там е струва 2000 евро, в България ще стъпи на 5 000 лева преди регистрация, обслужване (мотора май е с верига) и ремонти - може би 6 500 лева, за да става за каране.
На снимките не пише, че колата има гаранция, а е нещо като реклама на автокъщата - че предлага финансиране, обратно изкупуване и гаранция - но това са опции, не за конкретния автомобил.
Не виждам дали е 5 скорости (препоръчително, без демпферен маховик) или 6 - там е с демпфер.
Шофьорската седалка е с изтъркан борд, което е нормално.
Май салонът е от т.нар. "еко кожа", която реално си е мушама и позапарва.
Въпреки че си е кошник на 17 години и 300 000 км (евентуално), който там е струва 2000 евро, в България ще стъпи на 5 000 лева преди регистрация, обслужване (мотора май е с верига) и ремонти - може би 6 500 лева, за да става за каране.
На снимките не пише, че колата има гаранция, а е нещо като реклама на автокъщата - че предлага финансиране, обратно изкупуване и гаранция - но това са опции, не за конкретния автомобил.
Не виждам дали е 5 скорости (препоръчително, без демпферен маховик) или 6 - там е с демпфер.
Шофьорската седалка е с изтъркан борд, което е нормално.
Май салонът е от т.нар. "еко кожа", която реално си е мушама и позапарва.
Re: Mercedes CLK 230 Coupe от Германия
Заминала е вече, иначе ми хареса че има доста екстри и на пръв поглед не е голям ръждилник. Да с демпферен маховик е 6 ск. , за гаранция и не очаквам да дадат за толкова годишна кола на тези цени , особенно като не се кара там колата а в България. За по - новите и скъпи коли сигурно не е така. Благодаря за съветите!
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Ние докато си лаламе, хората са взели колето.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
FIREE написа:Да с платформа е по - добре, не бързам да е сега,евентуално на пролет или лятото и ще търся някой с платформа, ....
FIREE написа:Заминала е вече....
Ама и ти си сериозен оптимист,харесваш си сега кола която евентуално ще идеш да я гледаш след 3-4 месеца

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Верно си е... Така един приятел изпусна една Ц-ка седан, фулл екстри, 3.2 за 2200 евро... вика лятото може да ида да я взема... агхаххаха
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Донякъде читава кола на относително нормална цена не се застоява в мобиле.де и половин час - по снимки ги капарират.
Ама и ти си сериозен оптимист,харесваш си сега кола която евентуално ще идеш да я гледаш след 3-4 месеца
[/quote]
Сега си имам кола и за това не бързам, 5-6 г. имах W124 -купе а сега от 2г. Ауди Авант, хубава е но не е моята кола май ,хвана ме носталгията и взех да ги гледам. Трябва да я продам и тогава ще вземам, но за сега не мога да остана без кола, че Ладата е зазимена
, ще пускам Аудито на пролет евентуално. Сега ги разглеждам и основно събирам информация специално за кола от чужбина. Нашенските търговци са ясни но, с тамошните нямам опит, както казвате турци, поляци, руснаци, нашенци, и каквито и да са там. То и на немците не е за вярване, работил съм там и от тях има мърши но не съм добър с езика им особено писмено и съм сигурен , че знаещите от вас още от описанието в обявата им става ясно с кой си имат работа. Трудно е да се вземе нещо дето си струва и на добра цена освен, ако не живееш и работиш там, нямаш човек там или не си вносител на коли от чужбина.
Дано имам късмет до тогава да излезе нещо читаво с повече екстри, може и от България даже е по-лесно, но ми е мерак да си взема аз от чужбина нещо дето и малко по - скъпо да ми излезе, да ми е на сърце , да го карам с кеф и да знам че никой в Бг. не е правил "тунинг" и др. Извинявам се че в
пиша за друга марка. Благодаря за съветите!

Сега си имам кола и за това не бързам, 5-6 г. имах W124 -купе а сега от 2г. Ауди Авант, хубава е но не е моята кола май ,хвана ме носталгията и взех да ги гледам. Трябва да я продам и тогава ще вземам, но за сега не мога да остана без кола, че Ладата е зазимена

Дано имам късмет до тогава да излезе нещо читаво с повече екстри, може и от България даже е по-лесно, но ми е мерак да си взема аз от чужбина нещо дето и малко по - скъпо да ми излезе, да ми е на сърце , да го карам с кеф и да знам че никой в Бг. не е правил "тунинг" и др. Извинявам се че в

- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Коли от този ценови диапазон и там са минали през 3-4-5 ръце, последните минимум две от които са араби/турци или подобни.
"Кола от Германия" вече нищо не значи що се отнася до поддръжка и състояние - било е навремето може би, вече всичко е много относително.
Ако имаш нужда от помощ с немския - насреща съм да ти помогна.
"Кола от Германия" вече нищо не значи що се отнася до поддръжка и състояние - било е навремето може би, вече всичко е много относително.
Ако имаш нужда от помощ с немския - насреща съм да ти помогна.

Благодаря за предложението, при нужда ще се възползвам! Таке е и там са ги карали знайни и незнайни герои ама мърлявите коли горе долу си личат. Все пак се надявам, че каквито и да са по националност , които си поддържат и пазят колите няма голямо значение. Стандарта е друг имат възможност хората, по - добро качество на маслата и др., по-строг контрол на МПС и добрите им пътища смятам оказват положително влияние, като изключим лугите и ръждата и км. дето навъртат
?

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”