Смяна на клеморед-става много лесно!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Re: Смяна на клеморед-става много лесно!

Мнениеот georgebonev » Пон 13 фев 2017 16:47

georgebonev написа:Когато поставях пръта на волана обратно, кардана под пружината долу просто го натиснах с ръка към пръта, като преди това с другата ръка нагласих волана и го придържах в позиция. Влезе си на правилното място от втория път.
За този кардан става въпрос (снимка от нет-а):
Изображение

Пробва ли да надигнеш кардана към пръта на волана. Има няколко милиметра ход.
Аз го слагах, като с дясната ръка държах волана в позиция, а с лявата опипвах долу - леко наместване на пружината в пръта и със свободни пръсти надигах кардана, докато влезе.
Ако ти е трудно да държиш волана с една ръка, а с другата да надигаш и наместваш кардана към пружината, може да помислиш за нещо с което да застопориш волана в правилна позиция (например дъска и св.опашки). Така ще си освободиш ръцете и ще може да пипаш долу при кардана с две ръце. Бавно, полека, би трябвало да стане.
При теб обаче, е чупещ волана и не знам, дали има значение в коя позиция е при поставянето...

Потребителски аватар
Milenkatara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milenkatara » Пон 13 фев 2017 20:19

Застопоряването е лесно просто заключвам волана и не мърда. Също и го хващам с болта където беше със заоблената глава. Проблема е,че пръта с шлица влиза навътре в горната част на колчето. Утре ще го закача за рейката с кардана отвън и ще дръпна да видя дали ще излезне. :)

tedito_93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tedito_93 » Чет 23 май 2019 12:05

Здравейте! Днес сутринта при опит да запаля когато дадох на контакт от волана излезе дим и замириса на изгоряло и аз изгасих колата. Колата ми е vw polo 1.4 дизел 2001 г. Възможно ли е проблема да е в клемореда? Благодаря предварително! :c020

Потребителски аватар
ICO-G
Автомобил: Пасат B8 2000 150
Двигател: 2018

Мнениеот ICO-G » Сря 24 юли 2019 10:24

Привет колеги. Благодаря за темата..
Та преди 1 час сменях клемореда на голфетката . Гледам в темата вадят се волани с пръти и т.н.
При мен нещата се случиха от горе: сваляне на еър бега,след това волана, лостовата система и с помоща на клещи тип трета ръка и обикновена двъраменна скоба за лагери с лекота изкарах втулката и пружината. Цялата работа 30на минутки със замяната на клемореда. Старият вътре беше адски нагорял и въобще си палеше когато си поиска.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”