Измама - потребител "trv", "kossis"
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Re: Мошеник-потребител "trv".
То май някои се регистрират във форума само с търговска цел.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
anrus написа:Мерките може да ги вземе всеки един като внимава какво, как и на каква цена купува.
Да бе колега,ама не може на практика човек да бъде мнителен и да взема мерки за всяко свое действие с/у евентуално пре....ване от отсрещната страна. Нали се сещаш че ако внимаваш за всичко и за всички с които общуваш...в един момент ще те обявят за хахо чиято глава е пълна с фобии и накрая сам се "филмираш"- не ти се "връща бендикса" един вид ,като запалиш....

Водния дух1 написа:По пасаторчето може да го докопаш с повечко труд и връзки тук и там...
да да почнал съм го...
gergeto написа:anrus написа:Мерките може да ги вземе всеки един като внимава какво, как и на каква цена купува.
Да бе колега,ама не може на практика човек да бъде мнителен и да взема мерки за всяко свое действие с/у евентуално пре....ване от отсрещната страна. Нали се сещаш че ако внимаваш за всичко и за всички с които общуваш...в един момент ще те обявят за хахо чиято глава е пълна с фобии и накрая сам се "филмираш"- не ти се "връща бендикса" един вид ,като запалиш....
много добре казано и обяснено....
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Има доклад, че снимката е на друг човек, който нямал нищо общо с този потребител!?
hooligans написа:Има доклад, че снимката е на друг човек, който нямал нищо общо с този потребител!?
Незная от кого е, но това е човека....явно има "приятелчета и съмишленици" по професия...или самия той от друг профил...нямам представа...дори автомобила е същият..Абе наглост ли не бе....:D :D :D снимката е от неговия Viber
Последна промяна от ant1ni на Пет 17 фев 2017 17:37, променено общо 1 път.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Ако му знаеш имената, подай жалба в полицията, поне ще го привикат и потормозят малко. Сумата не е никак малка.
Не знам защо всички подобни теми се пълнят с мнения, че жертвата сама си е виновна, че се е доверила на измамника. Има доста хора от този форум, на които бих броил и по-голяма сума за нещо в торба, без да отварям торбата за да се убедя, че не е пълна с тухли. Това лошо ли е?
Същевременно и аз съм попадал на не дотам коректни продавачи в този форум и затова съм внимателен с хора, които не съм имал възможност да опозная, поне от мненията им.
ПС Това за частите втора употреба, че били всички голяма измама е много сладко
Сещам се за един пазарлък за предни амортисьори на голф 2. Бяха обявени по 20лв,човека се обади и ми даде данни да ги пращам. Но като ги разгледах видях, че са много ръждясали и се обадих пак, човека пак каза да ги пращам. Преди да вляза в Еконт пак му звъннах и го питах дали ги иска за 35лв или да му дам 6 месеца гаранция.
- По-добре 5 лева отстъпка, ти щом имаш смелост да даваш гаранция значи са читави и гаранцията няма да ми потрябва.
Колко струват нови амортисьори и колко им е гаранцията? Дали съм го измамил с нещо този купувач
Не знам защо всички подобни теми се пълнят с мнения, че жертвата сама си е виновна, че се е доверила на измамника. Има доста хора от този форум, на които бих броил и по-голяма сума за нещо в торба, без да отварям торбата за да се убедя, че не е пълна с тухли. Това лошо ли е?
Същевременно и аз съм попадал на не дотам коректни продавачи в този форум и затова съм внимателен с хора, които не съм имал възможност да опозная, поне от мненията им.
ПС Това за частите втора употреба, че били всички голяма измама е много сладко

Сещам се за един пазарлък за предни амортисьори на голф 2. Бяха обявени по 20лв,човека се обади и ми даде данни да ги пращам. Но като ги разгледах видях, че са много ръждясали и се обадих пак, човека пак каза да ги пращам. Преди да вляза в Еконт пак му звъннах и го питах дали ги иска за 35лв или да му дам 6 месеца гаранция.
- По-добре 5 лева отстъпка, ти щом имаш смелост да даваш гаранция значи са читави и гаранцията няма да ми потрябва.
Колко струват нови амортисьори и колко им е гаранцията? Дали съм го измамил с нещо този купувач

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
ДОБАВЯМ:
trv е пускал обяви тук с телефони:
0878 78 77 92 (0878787792) и 0878 23 42 42 (0878234242)
Оказва се, че с телефон 0878 78 77 92 има обява в нета от друг потребител, който е регистриран тук - kossis
Ето и линк към темата в дизел клуб от 16 Яну 2013 (посочен там телефон: 0878 78 77 92), където има и същия аватар като тукашния kossis
http://www.diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=6747
Профилът на Косев в OLX: https://www.olx.bg/ads/user/8QQZ/, който се е прекръстил на Форис, но в обявите му все още си пише Косев.
trv е пускал обяви тук с телефони:
0878 78 77 92 (0878787792) и 0878 23 42 42 (0878234242)
Оказва се, че с телефон 0878 78 77 92 има обява в нета от друг потребител, който е регистриран тук - kossis
Ето и линк към темата в дизел клуб от 16 Яну 2013 (посочен там телефон: 0878 78 77 92), където има и същия аватар като тукашния kossis

Профилът на Косев в OLX: https://www.olx.bg/ads/user/8QQZ/, който се е прекръстил на Форис, но в обявите му все още си пише Косев.
Ами сляпото предоверяване не е никак добре и автора на темата се е убедил сам в това. По труден и скъп начин. Затова е важно да се говори няколко пъти с продавача, да се наблегне на евентуален проблем, и евентуално връщане. Да се пишат ЛС и т.н. , а не като се види оферта и да бързаме да я вземем, щот е келепир и ще ни изпреварят....
А за поведението на "човека" trv, си има определена дума, и тази дума се ползва за женски полов орган, и мъжки характер.
ПП - аз лично ако пусна всичките части и джунджурии, събирани, и впоследствие ненужни за мен, моментално ще вляза в "Нерегламентирани търговци"
ПП2 - случи се веднъж да подведа колега за лайсна на предния капак bad look, мислех че е пластмасова, а тя е била стъкломат. Както съм е купил, така си стоеше в найлона, и дори да съм я разглеждал е минало много време от момента на купуване, и съм забравил. Та колегата ми направи, абсолютно основателна забележка, аз се извиних, и предложих да ми върне лайсната, като аз ще му платя и разходите по Еконта. Отговор не последва, но урока е научен и оттогава винаги проверявам и мойте и чуждите пратки.
ПП3 - докато съм писал мнението, Vlad е добавил нова информация.., интересно
А за поведението на "човека" trv, си има определена дума, и тази дума се ползва за женски полов орган, и мъжки характер.
ПП - аз лично ако пусна всичките части и джунджурии, събирани, и впоследствие ненужни за мен, моментално ще вляза в "Нерегламентирани търговци"
ПП2 - случи се веднъж да подведа колега за лайсна на предния капак bad look, мислех че е пластмасова, а тя е била стъкломат. Както съм е купил, така си стоеше в найлона, и дори да съм я разглеждал е минало много време от момента на купуване, и съм забравил. Та колегата ми направи, абсолютно основателна забележка, аз се извиних, и предложих да ми върне лайсната, като аз ще му платя и разходите по Еконта. Отговор не последва, но урока е научен и оттогава винаги проверявам и мойте и чуждите пратки.
ПП3 - докато съм писал мнението, Vlad е добавил нова информация.., интересно
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Често се дразня от глупостите, които пише коссис в техническите теми и даже май имам предупреждение за непремерен език по негов адрес, но изобщо не съм допускал, че може да е измамник
Може би е станала някаква грешка, услуга на приятел или нещо от този сорт, ама..........
Надявам се да нямам такива приятели.

Може би е станала някаква грешка, услуга на приятел или нещо от този сорт, ама..........
Надявам се да нямам такива приятели.
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Поръчай, няколко неща от обявите му в олх, поне малко да му влезе с доставките, които ще плати. То, че парите няма ги видиш, няма ама поне и той хубаво от парите да не види

Антъни, това ли е въпросния "колега"
https://www.facebook.com/hkossev/media_ ... 299&type=3

Антъни, това ли е въпросния "колега"
https://www.facebook.com/hkossev/media_ ... 299&type=3
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Най-вероятно е той, foris идва от Христофор, предполагам...
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Такава излагация май не съм чел скоро....
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Разгледах мненията на трв. И той е писал доста в темата за лидълските джаджи, мненията му твърде много приличат на мненията на коссис, той също не знае значението на думичката "оксидиране".И "двамата" имат еднакво погрешна представа за значението на въпросната думичка.......
Аз бих му се обадил да го предупредя, че ще пусна жалба в полицията, ако не ми върне парите, ще пусна такава жалба. Доказването на измамата ми се струва лесно и жалбата вероятно не само ще му вгорчи живота, но и ще помогне да се върнат парите.
Аз бих му се обадил да го предупредя, че ще пусна жалба в полицията, ако не ми върне парите, ще пусна такава жалба. Доказването на измамата ми се струва лесно и жалбата вероятно не само ще му вгорчи живота, но и ще помогне да се върнат парите.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
ant1ni написа:Здравейте, започвам историята от начало....
Първо писах във форума в общата тема за пасат B5 и B5.5 с питане за намиране на съединител и маховик комплект на сносна цена. След това колегата "kossis" ми изпрати линк с тема viewtopic.php?f=45&t=457396
На която продавача "trv" с телефонен номер - 0878 787 792 твърди, че продава комплект съединител и маховик на 5000 километра.....
Много нагласена помощ ми се види....Явно наистина става въпрос за един и същ човек...
Последна промяна от samo_pechka на Чет 16 фев 2017 0:16, променено общо 1 път.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”