Здравейте,един приятел чукнал леко пасата си, Б6 2007 със завиващи фарове,предложили му да си намери дори и обикновен,счупен,от морга,стига да му е здраво стъклото,щели да му го залепят... Възможно ли е това действие?
Отделно,не можах да реша в кой отдел да сложа темата,тъй като е и питане,и търсене за купуване,някой ако има такъв фар,ляв,обикновен или със завиване да ме информира,ще го купи.
Преди време продадох един обикновен фар на човек с подобен случай - счупен завиващ фар. От моя допир с тези фарове мога да кажа, че стъклото (пластмасата) отпред е еднаква и може би с нагряване се вади (аз не съм опитвал да свалям това стъкло и не знам точно как става)
П.С. Имам останал един фар от старите, но не помня ляв или десен е.
За съжаление съм далече от къщи и ще мога чак в сряда вечер, но ако става го подарявам направо. Върти ми се в главата, че е десния... но изобщо не съм сигурен. Ще си намеря темата с фаровете там имаше снимки, със сигурност знам, че този разглобения остана.
Според тази снимка и моите спомени, би трябвало останалия разглобен фар да е ляв. Но ще знам със сигурност в сряда вечерта.
Здравей колега, фара е като на снимката. Разглобен ляв фар, отвътре всичко е свалено (но е налично). Стъклото е почти полирано - не го довърших защото си взех нови фарове. Ако успеете да махнете стъклото, ще стане.
Колега feikot, ако успеете да свалите стъклото без да го строшите, моля пиши как сте го направили. Интересува ме, защото съм решил да вградя гъвкави DRL в самия фар, но ме спира само това, че не знам как да сваля стъклото и да го върна на място без да го счупя.
гарвански, то е пластмаса все пак,няма да се счупи толкова лесно,но е такава процедурата в общи линии. Нагряване и разлепяне,почистване и с хубаво лепило на силиконова основа обратно пак. Ще споделя :)
На Бората съм разглобявал фаровете няколко пъти (монтаж на лупи, смяна на щипки и т.н.). Пак са от пластмаса. Аз ги нагрявах на 80 градуса във фурната и после се отлепя лесно. Като съвет ползвайте битумно лепило (оригиналното е такъв вид), за да залепите новото "стъкло", че ако се наложи после пак да се отваря по някаква причина, пак по същата процедура.
Огромни благодарности на plamikcho,получихме фара и е даден за интервенция. Радвам се,че все още съществуват такива добри люде като тебе,братле ! На това се градят принципите на форума