Въпрос за Каско на Г3
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
Аз имам какско в Булстрад и мога да изкажа леко противоречиви мнения относно коректността им. В смисъл, че при иск за щета ми казаха сумата, която ще получа, но ми преведоха парите чак след 2 месеца като заедно с това получих извинително писмо по пощата относно забавянето. А тези 78 лева, за които говориш е т.н. "Бонус". Това означава, че от сумата, която трябва да им платиш на вноски се приспадат 20 %, които трябва да се платят само в случай, че възникне застрахователно събитие. Такива глупости за 5 вноски няма! Разсроченото плащане е на 4 вноски като при иск за щета не те карат да си плащаш всички останали неплатени вноски, а само този "Бонус". Един вид това им е отстъпката, която ти правят. И в това има смисъл, понеже ако в рамките на едногодишния договор нямаш застрахователно събитие плащаш с 20 % по - малко. Още повече от няколко месеца явно си промениха политиката, защото вдигнаха застрахователните премии. Астра 1.4ми 1993 г. за пълно каско миналата година беше оценена на 3300 лв, а тази е на 3700 лв като сумата за възстановяване на частични щети е 6200 лв.
- Tishku
- Автомобил:
- Двигател:
santo_trafficante написа:Tishku написа:Rabbit_TDI написа:Май 5000 щото при кражба просто ти дават друга кола в 80% от случейте,а не пари на ръка.
Как така друга кола, квато им падне ли кво?![]()
хаха оо само се моли да нямаш "кражба" или "тотал" там
и нали се сещаш че на вноски докато не си платиш вноските няма пари от щета
и тази цена дето дават от бул инс за кола 93год малко височка ми се вижда
защото сега ти правят високата оценка но при не дай си боже щета от горепосочените
отварят "шваке" и ти казват ааа ама твоята кола по шваке е 3000лв... и на там не ми се смята вече
Ами те така я смятаха уж... дори като видяха талона че се води 1.8 и неможаха да намерят такава, абе ужас и казаха макс. 3000 евро:( тогава какво да правя?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Tishku написа:anger написа:...
Това което казваш звучи добре,но офертата която те предложиха май е корено различна
Ми при условие ,че ще правиш пълно каско мисля че няма кво повече да му се чудиш ,а пиши ЛС на санто да ти пише за дженерали.Най-малкото ще я направиш бързо и при инцидент няма да се влачиш по гишета/щото се пак имаш познат човек в тоя случей/.Иначе при кражба при който и да застраховаш е мъка най-малкото щото искат свършено следствие.Мен в Булстрад ме измегериха като ми писаха 2 ключа,а аз имам 1/за номера с ключовете после разбрах като прочетох полицата/,а те се водят най-реномирани/дано не ми се налага че не знам

- Rabbit_TDI
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
k22 написа:Как се плаща при кражба? По стойноста в момента на застраховката, или по стойността в момента на кражбата?
Проучих условията на няколко по-големи компании:
Стойноста на обезщетението при кражба, е равна на стойността при сключване на застраховката, само при Булстрад и Алианц.
При останалите-ДЗИ, Булинс, Дженерали и др. стойността на колата се определя отново в деня на кражбата.На практика това означава че може да си застраховал колата си за 10 000лева, а при евентуална кражба законно да ти платят 8 500лева.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”