muns61 написа:Ами става лудница, защото нещата не са направени стандартно. В цялата страна кръговите трябва да са по един и същи начин. Така се избягва субективния фактор - кой видял знака, кой наизуст карал. Иначе казано, всяко нещо трябва да е идиотонезависимо.
Съгласен съм с теб, но както казах "градския" трафик е малък през деня почти няма коли от към града или кв. Въбел (посока наляво спрямо снимката) и малко ми се вижда да спират тирове и автобуси за да изчакат само една кола. А по този начин на кръговото няма никакви задръствания, автомобилите пресичащи през кръговото си минават с 40-60км/ч дори без да намалят. Нали все пак трябва да се поддържа основната линия, а и местоположението на кръговото се води извънградско и е малко кофти да спреш този който се движи на главния за да се присъединиш в движението. Сега кръговото ако е в градска среда ще е кофти понеже ще има голямо задръстване, но тук действа много добре. Лично мнение..
Иначе и на мен ми е правело впечатление, че дори и таксиметровите не знаят правилата за движения в обикновено кръстовище. Иначе за кръговите движения съм виждал и инструктори които според мен грешат...
При навлизане на кръговото от града има две платна ляво и дясно, дясното нали е за тези които завиват на дясно или продължават напред, а лявото следва че трябва да е за тези които искат да се въртят в кръговото. Да ама не или поне аз се бъркам. Виждал съм учебни коли които влизат в кръговото от лявото платно и в самото кръгово преминават към дясното за да продължат напред без да се въртят на кръга, също съм виждал и обратното от дясната лента влиза в кръга (която според мен е за напред и надясно) като навлезе се престроява с мигач в лявата и от там се завърта обратно към посока града, като веднага след като мине в лявата лента дава десен мигач и минава в дясната да не пречи на тези които се въртят в кръговото и по този начин излиза от кръстовището... Това за мен е лудост два пъти да променяш платното си до като се въртиш в кръга, не знам дали ме разбрахте какво искам да кажа, но явно даскалите са ни виновни.