Привет колеги,
Имам питане относно нивото на антифриз а. Принципно следя педантично нивата на течностите и онзи ден останах много изненадан, когато видях че бъчонката за антифриза ми е почти празна. Лампа не беше светнаха. Долях един литър и огледах за течове, но нищо. От тогава нивото е ок. Може ли да се е изпаеил? На капачката има нещо като клапанче. Може ли да е от капачката? Става дума за 1.8 ADR двигател.

пасат Б5 1.8 ADR ниво антифриз
- stardreamer
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ниво антифриз пасат Б5
За изпаряване - не, не може да се е изпарил.
Теч трудно ще видиш, защото най-вероятно излиза горещ от някъде и се изпаравя почти
мигновенно.
Може да пробваш на загряла и запалена кола някой да дава газ (например да задържи 2000 оборота) и ти да оглеждаш внимателно за излизане на пара.
Теч трудно ще видиш, защото най-вероятно излиза горещ от някъде и се изпаравя почти
мигновенно.
Може да пробваш на загряла и запалена кола някой да дава газ (например да задържи 2000 оборота) и ти да оглеждаш внимателно за излизане на пара.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
И с какъв двигател е този Пасат Б5 ,че те имат само и вид двиагател?
На студен бензинов двигател огледай фланеца и пипни под него за мазно / антифриз/.О пръстена на фланеца става квадратен с годините и не уплътнява. На тозпъл двигател антифриза се изпарява.
Ако имаш газова огледай маркучите и скобите. Червячните скоби изпускат и пак таи
Толкова на първо време.
П.П. Pet_rov - пропуснал съм го . Извинявам се.
На студен бензинов двигател огледай фланеца и пипни под него за мазно / антифриз/.О пръстена на фланеца става квадратен с годините и не уплътнява. На тозпъл двигател антифриза се изпарява.
Ако имаш газова огледай маркучите и скобите. Червячните скоби изпускат и пак таи
Толкова на първо време.
П.П. Pet_rov - пропуснал съм го . Извинявам се.
Последна промяна от kris11 на Сря 01 мар 2017 10:40, променено общо 1 път.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Колегата е написал 1.8 ADR, бензин
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Със сигурност не се е изпарил този антифриз, а си имаш теч. Шансът ти да го хванеш е при студен мотор. При топъл капката мигновено се изпарява.
- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
При мен имаше теч от водната помпа (Passat B7). докато открия че капка по капка се олива под помпата и се попива от кичето отдолу на картера-мина известно време, защото има и защитна кора под двигателя и никъде където и да спреш няма следи. После като изцедих кичето - поне кило антифриз се окапа...
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Откриването на теч ще е трудно. Водната помпа е на година. Мерси за съветите.