Г3 удар в бордюр
Г3 удар в бордюр
Здравейте колеги, вчера на мокрото ми натежа крака на педала, в резултат на което навлязох в десен завой със скорост за сухо време...Последва поднасяне и удар в бордюра почти фронтално основно с предна лява гума. По-точно направо си се качих на тротоара, но и бордюра си го биваше. Сега като се замисля съм почти сигурен, че преди удара отпуснах спирачката, но.. Излизайки от колата бях сигурен, че имам като минимум изкривена джанта, нарязана гума...за мое учудване джантата беше крива, но гумата не изпускаше, казвам си е..ти късмета при такъв удар и дори гумата не спада...и продължавам леко облекчен.. да ама не... волана бие на ляво това го очаквах, нови тропания не чувам натискам спирачката и започна едно тракане, стържене направо ми се скъса сърцето, добре че бях близо до приятелката та се добрах до паркинга пред нейния блок. Проверих амортисьора не е изпуснал (май), започнах да свалям гумата и какво да видя: гумата почти опряна до задната част на калника, долната част леко по-навътре. Свалих гумата и на пръв оглед в тъмното: носача изкривен ама направо избит, там където се хваща за предния мост ако не се лъжа има две съединения предното (това което е по-близо до двигателя) направо откачено. Шарнира от към гумата ми се стори здрав (поне така ми се стори). Сложих гумата, изпуших 3 цигари една след друга... преспах, щото утрото било по-мъдро и сега към въпроса: какъв е най-лошия случай - смяна на мост, носачи, амортисьори, шарнири, (за джантата и гумата не говорим) имате ли идея колко ще излезе ремонта и към кой да се обърна. (колата в момента се намира в Дружба 1 - София). Ако някой се е сблъсквал с подобен бордюр да сподели.. Благодаря предварително.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Закарай я в сервиз приготви си папарички. Щото има едно лафче гъз глава затрива. И ако ме е яд в момента е за това че някой идиот като тебе ще реши да се прави на шофер и ще пребие някой нищо не подозиращ чевечец на тротоара. А този човек може да емайка ти беща ти сестра ти или който и да е друг човек който обичаш.........Засрами се...
По принцип спазвам ограниченията, както и вчера. Става въпрос за завоя от Цариградско към летището, не че се оправдавам (там не е тротоар за пешеходци) нито съм се правил на съзтезател, просто намалих късно и на макро
не искам да се оправдавам ама чак идиот не съм... просто постъпих идиотски, а трябваше да подмина завоя и да се върна (както правят по-умните) на задна.

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Колега наистина кофти ситуация
обаче ако имаш възможност качи снимки. По това което си описал е много вероятно освен носача може да сменяш амортисьор (ако е крив,често при пряко попадение във кратер на пътя се кривят),кормилна щанга(огледай я внимателно),шенкел(при такива удари е уязвим),торсионна(стабилизираща)щанга(ако я имаш също я огедай добре щото ако е крива дори със нов носач ще имаш проблеми),магаре(това е носещата греда на която се монтират носачите)щом казваш че носача е ИЗТРЪГНАТ отпред там има един болт М12,а такъв болт малко зор се къса така че виж да не е разпорил мястото за захващане на предния тампон
дано да минеш леко.

- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
Eeee ама верно, на човека му се е слочила кофти случка вие почнахте с размахването на пръста.Само този който не кара, му е здрава колата.
По темата, колега без да се качи на стенд само може да се гадае за цена.Дружба дружба хмммм ходил съм там в един сервиз АМЦ май беше.На булеварда на който е Юнитрейд.Добре си свършиха работата.Само че незнам коя част се води.Карай я там и ще те консултират.Така може само да гадаем.Успех.И пусни снимки ако може нещо да се види така.
По темата, колега без да се качи на стенд само може да се гадае за цена.Дружба дружба хмммм ходил съм там в един сервиз АМЦ май беше.На булеварда на който е Юнитрейд.Добре си свършиха работата.Само че незнам коя част се води.Карай я там и ще те консултират.Така може само да гадаем.Успех.И пусни снимки ако може нещо да се види така.
- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
Мойта кола я купих от един приятел и точно преди да я продаде зимата с летните гуми се ударил във бордюр. Ето колко му е излезнал ремонта:
1 Носач + комплект втулки (чисто нови) 160лв
2 Макферсон (втора употреба) 140лв
3 Шенкел (втора употреба) 170лв
4 Комплект лагери за шенкел-а (нови) 130лв
5 Работа при Божо 80лв
6 Смяна на шенкел в Автоцентър младост 50лв
7 Реглаж на предница 30лв
8 Подложка на предна лява гума 20лв
9 Изправяне на джантите 40лв
Общо : 820лв
Дано да съм бил полезен
5 Работа при Божо 80лв

Дано да съм бил полезен

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
той златен тоя макферсон бреCRX Racing написа:Мойта кола я купих от един приятел и точно преди да я продаде зимата с летните гуми се ударил във бордюр. Ето колко му е излезнал ремонта:
5 Работа при Божо 80лв
Дано да съм бил полезен

- nasodotcom
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- zexer
- Автомобил: Golf2
- Двигател: 1.3 MH
- Контакти:
Ако може да ползвам темата да попитам и за моя почти идентичен проблем. И аз при удар в бордюр само че явно по-лек и се разминах само с изкривена джанта (почти). С последствие установих че на прав път ако пусна волана бавно но славно колата си завива на ляво сама /не е от пътя, не е от налягане в гумите, гумите са балансирани и т.н. явно си е от удара/.
Та като гледам к'ви суми споменавате и колко части изброявате може ли нящо по-точно да се каже в моя случай когато само бие волана в 1 посока? Или само при майстор ще се разбере каде точно е проблема?
Та като гледам к'ви суми споменавате и колко части изброявате може ли нящо по-точно да се каже в моя случай когато само бие волана в 1 посока? Или само при майстор ще се разбере каде точно е проблема?
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
zexer написа:Ако може да ползвам темата да попитам и за моя почти идентичен проблем. И аз при удар в бордюр само че явно по-лек и се разминах само с изкривена джанта (почти). С последствие установих че на прав път ако пусна волана бавно но славно колата си завива на ляво сама /не е от пътя, не е от налягане в гумите, гумите са балансирани и т.н. явно си е от удара/.
тфа е кат да правиш бебе по телефона.Ходи на релаж преден мост и ще ти кажат.Не ми се хвърля боб толко рано, а и звездите се скриха.....
ПС а картите таро ги залях снощи с вино покрай тоя празник

-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
lilo&stich написа:той златен тоя макферсон бреCRX Racing написа:Мойта кола я купих от един приятел и точно преди да я продаде зимата с летните гуми се ударил във бордюр. Ето колко му е излезнал ремонта:
5 Работа при Божо 80лв
Дано да съм бил полезен
Това ми го прати вчера предишния собственик на колата!!! Незнам кое колко струва...
Последна промяна от CRX Racing на Чет 15 фев 2007 16:19, променено общо 1 път.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”