Golf 3 1.9 AFN няма ниски..

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Румен.Нанев1
Автомобил:
Двигател:

Golf 3 1.9 AFN няма ниски..

Мнениеот Румен.Нанев1 » Пет 03 мар 2017 8:37

Честит празник колеги! :flag_bulgaria

Имам доста неприятен проблем и немога да намеря решение, та нека видим дали някой тук ще може да помогне.
Преди една седмица турбината ми роди, купих garett gt1749v , в перфектно състояние , но след монтажа автомобила няма никакво налягане в ниските , турбото започва да надува от 2600об/м , преди това е по зле от чист дизел. Пробвах да откача н75 , пробеах и без дебитомер но колата съвсем спира да върви, което ме навежда на мисълта че проблема не е в тях.
При палене работи като 1z , няма го свирещия звук , автомобила е с права генерация. Всички вакуми и меки връзки са прегледани, егр е затапен с ламаринка , въздушния филтър е като нов.
Понеже турбото дойде без актуатор, в сервиза монтираха стария, преди това беше тестван за скъсана мембрана , но не изпуска , а и преди това си работеше коректно и голфа беше пъргав в ниските.
Старото турбо беше vnt 15 , новото 1749V .

kukata_pasat
Автомобил: АУДИ А4 Б6
Двигател: AVF

Re: Golf 3 AFN няма ниски..

Мнениеот kukata_pasat » Пет 03 мар 2017 13:26

:bowdown :flag_bulgaria Колега първо пробвай някой да подава газ на колата а ти гледай дали се движи лоста на акуатора.При чиста геометрия при подаване на газ на място до 3500 оборота трябва да се движи така виж: https://www.youtube.com/watch?v=n92tL6g5Y4k ако не не движи и геометрията е чиста щом турбото е ново проблема е в вамкумите или клапан Н 75 но 90 процента е от вакумите и моите изглеждаха здрави и си мислех,че е от Н 75 докато при свалянето на клапана единия вакум ми остана в ръцете (беше се напукал като на циганка петата) проверявай ги един по един сваляш мажеш ги с веро и вода и затапвай от едната страна,а от другата надувай и гледай за балончета.Провери и вакумите към клапана на ЕГР нищо,че е затапен той е част от вакумната магистрала и оказва влияние.Само един нацепен вакум ти е достатъчен колата ти да не иска да откъсне.

Потребителски аватар
okti_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okti_1 » Пет 03 мар 2017 14:26

Центровай си актуатора с вага както си му е реда и нещата ще си дойдат на мястото.Нещо не ти пречи да видиш и вакумните маркучи,но според мен вече сте ги видели.
А разлика между новата и старата турбина няма.

Потребителски аватар
Румен.Нанев1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Румен.Нанев1 » Пет 03 мар 2017 14:40

Как дс го центровам? Някой от варна да удари едно рамо??

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Пет 03 мар 2017 16:23

Най големия е във Варна. Потърси из темите за Иво ,,Ифидик,, .ще я оптави за ряз бройки.

Потребителски аватар
Румен.Нанев1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Румен.Нанев1 » Пет 10 мар 2017 0:24

Проблема е частично решен, н75 беше заменен и колата тръгна да върви , но бяхме бутнали актуатора вече и в момента тръгва към 2800об , турбото много свири, колко най рано може да тръгва като оптимален вариант без да е лагава??

Потребителски аватар
okti_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okti_1 » Пет 10 мар 2017 10:57

1900-2100 оборота.

Върни се в “Дизелови агрегати”