Ценители, не се доверявайте напълно на други ценители

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Liminat
Автомобил: VW
Двигател:

Re: Ценители, не се доверявайте напълно на други ценители

Мнениеот Liminat » Пон 06 мар 2017 1:35

инжектопляктор написа:
Xaxy написа:Ама аз лично не бих платил доставките.

В смисъл? Аз съм изброил забележките. Не съм го карал да поръчва. Как така ще отваря, без да се отчита в системата? Щом може да е така, какво му пречи да отвори пакета, да сложи неговия счупен мигач, да вземе моя и да затворят пакета?
Де факто ме измамиха. Човек, който не е там казва на куриера, че иска отбив, защото куриерът ми звъни 2 минути по-късно. Човекът обсъжда детайли на забележка, която съм изброил, но за да се изтъкнат детайли, каквито бяха, трябва кутията да бъде отворена, защото детайлите дори и при приближение не се виждат на снимките - толкова дребни са.

Че то си има камери бре, ако пуснеш едно оплакване до куриерската служба, тоя който е съдействал да те мамят ще поеме разликата в цената после.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 06 мар 2017 1:40

Xaxy написа:За твоя случай,гледам през ден как роднини-приятели си поръчват неща,идват гледат ги,ако не ги харесат си ги връщат,без да плащат доставки.

Да, но ако е написано куриерските разходи да се поемат от получателя, разбираш ли колко е некоректно да се дава да се отваря пратка и да се правят цигански опити за сваляне на цената по телефона? Разбираш ли, че някой може да прати нещо, онзи да му развали търговския вид, а после да се окаже, че тая пратка хем вече е пре*бана, хем никога не е отваряна?

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 06 мар 2017 7:47

Xaxy написа:момичето обаче ми вика, че трябва си платя доставкити пожелах и лек ден и си излязох.

Ти си си тръгнал, но плащането на транспорта е било от нейния джоб.

Потребителски аватар
Xaxy
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: AFN 1.9 TDI 110

Мнениеот Xaxy » Пон 06 мар 2017 10:14

Здравко,повярвай ми,че тя не е платила разходите по връщането.

Инжектоплктор,да беше пуснал едно оплакване към шефовете.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Вто 07 мар 2017 19:30

инжектопляктор написа:А според мен е некоректно от куриерските служби да изнасят информация..

Напълно си прав! :th_up
Все пак не съм цитирал изпращащ и приемащ офиси и инфото го получих "на уше" заради доброто си познанство и това, че непрекъснато върша услуги на служителите и то безкористно. И на тях им е неприятно да попадат в подобни спорове защото губят време, изнервят се, спъва им се работата, клиентите роптаят и т.н. Затова и споделят дискретно.
Писах го тук за да дам нагледен пример какви индивиди може да имате насреща си и какви мръсотии могат да измислят. Интересно ми е някой от пишещите тук в защита на връщането без основание би ли "гръмнал" просто ей така на майтап с 250 лева. :gruebel

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 09 мар 2017 18:37

Това да не е същото ?
https://www.olx.bg/ad/cd-box-fischer-za ... 71fc37d093

Потребителски аватар
kostik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostik » Чет 16 мар 2017 1:46

Xaxy написа:Здравко,повярвай ми,че тя не е платила разходите по връщането.

Дано да не забравя, но утре по време на работа ще помоля един другар, който държи франчайз на Еконт да видиш, какво пише в условията и то е, че ще си плати, като поп(служителя). Жалко за тези служители.

Потребителски аватар
Xaxy
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: AFN 1.9 TDI 110

Мнениеот Xaxy » Чет 16 мар 2017 10:42

kostik написа:
Xaxy написа:Здравко,повярвай ми,че тя не е платила разходите по връщането.

Дано да не забравя, но утре по време на работа ще помоля един другар, който държи франчайз на Еконт да видиш, какво пише в условията и то е, че ще си плати, като поп(служителя). Жалко за тези служители.

В условията знам,много добре какво пише. От 1 седмица,работя в тази сфера и видях достатъчно. Служителката ще каже,че не си отговаря на тела,или не е ходил да види пратката и готово,всички разходи ги поема продавача. Навсякаде има игри,тя ако вземе плаща на всеки доставките за какво работи изобщо?

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Чет 16 мар 2017 11:14

Moже да се разбере кога една пратка е пипана.
Стига да има желание и време.
Колега Хаху в сферата си , ама пишеш глупости.

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Чет 16 мар 2017 12:16

gergeto написа:Иначе почти на 100% съм сигурен че и в останалите куриерски фирми опцията "отказ от страна на купувача след преглед" е за сметка на купувача,

В Еконт може да се определя изпращането и връщането за чия сметка са. Естествено по-наглите продавачи нарочно пишат и двете посоки за сметка на купувача. Започне ли да разглежда стоката, вече е затънал с двата разхода. И за по-дребни неща не си струва да дава пари за връщане вместо да плати и да вземе нещото. Ако продавачът е уверен в стоката си е редно да поеме връщането. Нещо като вид гаранция.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 16 мар 2017 12:39

MMX написа:
Ако продавачът е уверен в стоката си е редно да поеме връщането. Нещо като вид гаранция.

Da, ама не е баш така. Преди време пращам на един от Бургас кот за газова с изпарител Стефанели. Ще го слага на Астра 101 коня. Хубавецът отива в Еконт, гледа и ми го връща, че бил малък изпарителя. Е, плати си в двете посоки...
Същият такъв изпарител в момента е на колата ми, Поло комби 101 коня и вдига на газ колкото на бензин.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Чет 16 мар 2017 17:00

MMX написа: Ако продавачът е уверен в стоката си е редно да поеме връщането. Нещо като вид гаранция.

Голям идеалист си. Прочети последния ми пост по темата-там съм описал конкретен случай в който се сблъсках със "селски тарикат" в най-откровения смисъл на думата.
Най-нагло ми казва че няма проблем със стоката,която ми е поръчал,ама си направил сметка на разходите с доставката и щяла да му излезе тая стока с около 3(ТРИ) лв. по-скъпо от цената на която върви във неговия град....

Ееее ,кво ще кажеш за такъв клиент,справедливо ли е разходите по отказа на купувача да са за сметка на продавача....? :no

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 16 мар 2017 17:06

Гошо, твоят случай е съвсем различен. Понякога е редно пътните да ги покрие купувачът, понякога - продавачът, според мен. Ама в ЕКОНТ питат предварително за чия сметка е разходката. Дефакто продавачът е лицето, което определя (със съгласието на купувача най-добре) в случай на отказ кой, какво поема.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Чет 16 мар 2017 17:29

stefan4o написа:Гошо, твоят случай е съвсем различен
.....
Различен,колко да е различен. Не исках да изпадам в подробности,но ще уточня-Всичко досега ,което съм пращал по куриер е било с предварителна уговорка с купувача ,винаги съм пращал по куриер избран от купувача и винаги сме уточнявали кой какви разходи поема..Затова ,както съм писал бях намалил цените на частите почти наполовина с цел да ги продам по-бързо и едновременно с това да имат възможност и хора ,които не са от Шумен да си купят на поносима цена с вкл. разходи ,това което им е нужно.
В конкретния случай за който говоря,купувача явно никога не е ползвал куриерски услуги,защото когато се договаряхме по телефона той каза:Аз поемам всички разходи,не се притеснявай -не сме хора за 3-4- 5лв..

М/у другото продадох предната броня с основата на цена предполагам по-ниска от куриерските разходи,и то на 400км. от Шумен.Уговорката с купуваче беше ,ако нещо не е наред и е непоправимо-връща я за моя сметка.Съгласих се защото знам какво продавам.След като получи бронята се обадих на купувача( винаги така процедирам),за да го питам доволен ли е .Момчето беше много доволно(бронята беше доста запазена)-ни дума не каза за разходи ,колко по-скъпо му е излязла и т.н. ...Който си е пич ,личи веднага.

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пет 17 мар 2017 10:25

gergeto написа:
MMX написа: Ако продавачът е уверен в стоката си е редно да поеме връщането. Нещо като вид гаранция.

Голям идеалист си. Прочети последния ми пост по темата-там съм описал конкретен случай в който се сблъсках със "селски тарикат" в най-откровения смисъл на думата.
Най-нагло ми казва че няма проблем със стоката,която ми е поръчал,ама си направил сметка на разходите с доставката и щяла да му излезе тая стока с около 3(ТРИ) лв. по-скъпо от цената на която върви във неговия град....

Ееее ,кво ще кажеш за такъв клиент,справедливо ли е разходите по отказа на купувача да са за сметка на продавача....? :no

Това са рисковете на търговията. Зависи какво продаваш, кой би го купил и т.н. Ако продаваш нещо дефицитно и важно, най-вероятно няма да имаш грижи. Ако продаваш елементи за тунинг на Голф 2, тогава много вероятно да ти правят цигански номера. Само че и за негова сметка да е връщането, ако си направи тънките сметки преди да поиска да гледа стоката - тогава пак ти ще платиш и двете посоки.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”