Съвет за покупка на Туаран/Пасат 6, 2.0 TDI
- technopolis
- Автомобил: Ford Focus 2019
- Двигател:
Re: Съвет за покупка на Туаран 2.0 TDI BKD
Дай обявата да го видим.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
според мен Туран BKD беше по-добър вариант от Пасат BMP но ти си знаеш
- kole7o
- Автомобил: VW PASSAT B6
- Двигател: BKP
http://www.cars.bg/c1855719 това е колата която гледах днес, направи ми впечатление при тръгване леко притриса, все едно караш ръчка и си изпуснал съединителя, шурето и той се качи да я пробва(разбира повече от мен) и каза, че при тръгване по баир нагоре леко тръгвала назад колата. Иначе отвътре е като нова, отвън също е много запазена, има дребни забележки, подпухнала ръжда на 1-2 калника ама иначе е много лъскава. Шурето вика, че и нещо не вървяла както трябва, аз докато я карах светна една лампа като в ляво на таблото нещо като ауспух който има боклук вътре и някакво съобщение за филтър гориво, нещо такова. Иначе с жената много я харесахме, вози стегнато и е много запазена отвътре, но това леко притрисане и потегляне назад при баир ме притесняват. Продавача ми показа фактури за ремонтите(сменил е маховика, дюзите не са сменяни, твърди, че не са проблемните). Утре се чудя дали да ходя с един майстор да я закачаме или да бягам надалеч.
- tdi fen
на 110 хил км ли е ? не ми звучи добре това с дсг мой познат имаше подобен проблем оказа се мехатроник ремонта с части втора употреба излезе към 2500лв с нови над 5000 лв и тази лампа може би е с дпф дава ядове
- kole7o
Когато е купувал колата е била 90000к.м. показа ми сервизна история, обслужвана е само в автотрейд, но ме притеснява скоростната кутия и този ДПФ? Вътре колата е като нова, уникално запазена, кожата няма протрито, волана е като чисто нов, шофьорския колан се прибира бързо. Чудя се дали има смисъл да я гледам с майстор утре, ама май ще я погледнем все пак. А този мотор BMP как е? С какви дюзи е? Пукат ли глави, проблемите със шестостена имат ли го?
- tdi fen
bmp няма проблем с главита дюзите са бош има дпф и проблемен шестостен
- dalgia-73
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: BKC
Колега подпухнала ръжда на 1-2 калника.Бягай далече.Когато си търсих кола ,да няма ръжда беше единственото ми условие.Кола със ръжда е по лошо от проблемен мотор.Повярвай.Всичко се прави, но със ръжда не можеш се пребори.kole7o написа:http://www.cars.bg/c1855719 това е колата която гледах днес, направи ми впечатление при тръгване леко притриса, все едно караш ръчка и си изпуснал съединителя, шурето и той се качи да я пробва(разбира повече от мен) и каза, че при тръгване по баир нагоре леко тръгвала назад колата. Иначе отвътре е като нова, отвън също е много запазена, има дребни забележки, подпухнала ръжда на 1-2 калника ама иначе е много лъскава. Шурето вика, че и нещо не вървяла както трябва, аз докато я карах светна една лампа като в ляво на таблото нещо като ауспух който има боклук вътре и някакво съобщение за филтър гориво, нещо такова. Иначе с жената много я харесахме, вози стегнато и е много запазена отвътре, но това леко притрисане и потегляне назад при баир ме притесняват. Продавача ми показа фактури за ремонтите(сменил е маховика, дюзите не са сменяни, твърди, че не са проблемните). Утре се чудя дали да ходя с един майстор да я закачаме или да бягам надалеч.
- kole7o
Благодаря за съвета колега. Тя колата е с каско, но незнам каското дали покрива ръждата като щета.
- technopolis
- Автомобил: Ford Focus 2019
- Двигател:
За мен DSG е за отваряне това не е ама никак нормално!
Бягай от тази набележи друга!
Бягай от тази набележи друга!
- kole7o
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=27gtsm тази ми допадна, говорих с хората, вкарали са я от Германия преди година-две. Купували са я от първи собственик уж, била на реални километри. Мотора е BMP, обслужена е, има всички екстри без голяма навигация и парктроник. Мисля да отида да я погледна през седмицата.
- vakata
- Автомобил: Vw Touran
- Двигател: BKD 2009
tdi fen написа:според мен Туран BKD беше по-добър вариант от Пасат BMP но ти си знаеш
+1

- kole7o
Комфорта е различен при двете коли, а дали ще уцелиш запазена кола си е чист късмет. Освен това ме притеснява този двигател с два вала. Тази кола от последния ми пост ми допадна, продавачите ми изпратиха още снимки на колата. Внесена е от Германия 06.2016 с пълна сервизна история на 230000 реални км., карана е в БГ около 10000км, без забележки по интериора и външния вид. С почти всички екстри, без парктроник, пера на волана, голяма навигация. ПО думите на продавачите, колата работи перфектно, няма проблеми, идвала им скъпа за поддръжка(възрастни са продавачите) и имали по малка и евтина кола, затова я продават. Уговорихме се вторник да отида до Стара Загора да я видя и ако ми хареса да скачам на нея.
- kole7o
Здравейте колеги, вчера ходих да до Стара Загора с намерението да закупя въпросната кола, но останах разочарован. На снимките колата изглеждаше перфектна, но на място нещата бяха малко по-различни. Имаше доста повече забележки по външния вид, когато запалихме колата мотора имаше странен звук, после се промени звука. По мотора имаше омасляване от някоя гарнитура, отдолу беше цялата в ръжда(може би защото е от Германия), а и с чичката не се разбрахме за цената. Направи ми впечатление, че колата като цяло беше доста стегната, скоростната кутия сменяше плавно и неусетно скоростите, без притрисания. Въпроса е дали е нормално обаче, при потегляне на по баир колата колата леко да тръгва назад и тогава напред(това го забелязах при 2-3 такива автомобила). За сравнение в момента карам едно Пежо 407 автомат и при него като съм на баир и пусна спирачката, колата стои на едно място(все едно не съм пуснал спирачката) и тръгва напред, без да отпуска назад? Нормално ли е това отпускане назад за DSG или има някакъв проблем?
- Cypariss
- Автомобил: VW GOLF II
- Двигател: GU
Бащата на приятелката ми кара ТАУРАН на метан - оригинално направен от завода на метан - много е доволен човека от колата - пътува дълги разстояния - возил съм се карал съм я много е добре - единственото оплакване тази зима беше, че скоростната кутия почна да вие и отиде на основен ремонт ! Кутийте са им зле ! Новите китий са мн претенциозни на масло, да няма малко от маслото заминават. Та кутията се свали във Варна и се занесе в Добрич - сменено всичко без първичната ос - пак вие ! съответно се върна цялата кола в сервиза и отново се сваля и се смени и първичната ос, сега е добре. Колата се кара много и всеки ден - под наем е от фирма за таксита. Това мога да споделя за Таурана, дано да съм ти помогнал малко.
- kole7o
Благодаря колега, засега се отказахме от Туаран и с насочихме към Паста 6, но не знам как да сменя името на темата. Въпроса е дали е нормално леко да пуска назад колата преди потегляне, когато си на баир и на директна?
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”