Теч в купето на голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mapis
Автомобил:
Двигател:

Теч в купето на голф 4

Мнениеот mapis » Пон 13 мар 2017 7:46

Добро утро колеги...страшна драма с моя голф 4 от началото на зимата установих че на шофьорското място мокета е мокър...и се почна.Смених и замязах тапите на купето със силикон...изчистени са отводнителните канали и нищо..от стъклото видимо нищо..но тази сутрин забелязах..че дръжката за отваряне на капака е мокра..и сълзи по степенката за левия крак..а водата е като язовир..ужас..моля дайте съвет.

Потребителски аватар
vlado_tonev
Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
Двигател: ALH 2000
Контакти:

Re: Теч в купето на голф 4

Мнениеот vlado_tonev » Пон 13 мар 2017 8:10

Добро утро.Провери кутията под чистачките,често се прецаква уплътнението и влиза от там водата

Потребителски аватар
toraborat
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот toraborat » Пон 13 мар 2017 9:23

Направо двете кутии - филтъра и другата с кабелите. Моите и двете течаха...

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот niki1_j » Вто 28 мар 2017 10:19

Преди 2-3 години имах такъв проблем. Доста съм ходил по мъките, но лично аз реших моят случай. Причините за жалост може да са доста, като ще ги напиша по степен на вероятност да се случат (спрямо опита и това което съм прочел по времето когат имах такъв проблем):

1. Запушени обтекателни канали на отсека под прозореца (при чистачките). Сваля се кората под чистачките, като за целата се свалят и рамената на чистачките и се почистват листа и кал натрупали се в двата ъгъла на въпросната кухина. Като цяло поливай добре с вода и ще видиш къде точно се изтича. Препоръката ми е да отвориш и подкалниците в долният заден ъгъл и да почистиш и там, с годините се трупа доста боклук.

dsc_6433.jpg

Примерна снимк от гугъл как изглежда кората. Колата е с дясна дирекция в случая.

2. Огледай внимателно маншона на жилото за отваряне на предният капак. За съжаление дупката му е точно на пътя на водата и ако има разкъсване, водата прониква в купето.

Като цяло ако тук нямаш сериозни проблеми, както беше в моят случай, прминаваме на зад по купето. Това, което си направил с тапите е ок, но просто няма как да имаш толкова много вода в купето и тя да идва от долу на горе и да се задържа вътре. Просто физиката няма да гопозволи :mhihi

3. Теч идващ от уплътнителя на вратата. Лично при мен, водата се стичаше зад уплътнителя и навлизаше между пластмасата покриваща прага отвътре и тапицерията. Кофтито в случае е че врата го покрива докато е затворена и ти никога не рабираш за рекичката която си тече и тече.

Volkswagen-Golf_IV_GTI-1998-1024-12.jpg

Проблемната зона е очертана в червено. Какво се беше получило при мен. При едно от отварянията на вратата за ремонт на проблеминте микрета в бравата бях скъсал уплътнението на металната кора. Освен това имах и проблем с външните уплътнения на прозореца и огледалото. Водата, която неименуемо преминава при силен дъжд, вместо да се изтече през отворите в долният край на вратата, минаваше спокойно зад декоративната кора и се стичаше межу пластмасовия праг и тапицерията. И в общи линии ставаше мини гьол.

WindowRegulator2.jpg

В очертаната зона вода/влага не трябва да има по никаква причина. Има ли открил си източника и трябва да проследиш от къде е.

В последствие с времето се сблъсках с доста сходни проблеми и практиката ми показва, че ако има голямо количестов вода обикновено е от случка 3. Ако е от 1 или 2 водата в купето е много по малко.

Дано да съм ти бил от полза колега.

Потребителски аватар
toni82
Автомобил: golf4 1.6 16v
Двигател: azd

Мнениеот toni82 » Пет 31 мар 2017 22:39

Точно от същото място на вратите беше и при мен.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”