Сори за въпроса ако е разискван вече, но аз не видях дата. Благодаря предварително!
mod edit: vaskoto1

От кога влиза в сила закона за носенето на жилетки в колата?
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
А някой запознат ли е къде трябва да се носи (транспортира) ?
Защото моята си е в багажника, но чух "контра" (тип чичко Полицай), че не бивало така, защото докато отидеш до там да си я вземеш, можело вече да е късно (което честно казано противоречи на здравия разум - щом ще ме отнесе някой от шоф. място до багажника, едва ли жилетка ще ме спаси - но нека това не го коментираме); от друга страна на моята (6 лв., светоотразителни материали на 3М) пише да НЕ се държи на слънце. Нека някой по-запознат каже. Благодаря предврително !
Защото моята си е в багажника, но чух "контра" (тип чичко Полицай), че не бивало така, защото докато отидеш до там да си я вземеш, можело вече да е късно (което честно казано противоречи на здравия разум - щом ще ме отнесе някой от шоф. място до багажника, едва ли жилетка ще ме спаси - но нека това не го коментираме); от друга страна на моята (6 лв., светоотразителни материали на 3М) пише да НЕ се държи на слънце. Нека някой по-запознат каже. Благодаря предврително !
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gr_kanev написа:А някой запознат ли е къде трябва да се носи (транспортира) ?
ми под предна седалка я дръж...така немогат нищо да ти кажат.
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gr_kanev написа:от друга страна на моята (6 лв., светоотразителни материали на 3М) пише да НЕ се държи на слънце. Нека някой по-запознат каже. Благодаря предврително !
Работя в пътностроителна фирма и използваме същите жилетки на 3М - щом държат цяло лято на слънце, жега, пране и т.н. значи няма опасност при слагане 2 - 3 пъти годишно (на никого не пожелавам да се налага) да им стане нещо!

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Не става въпрос за употреба, а за съхранение (както се предполага че ще е през повечето време). И няма смисъл да я пека излишно на слънце, като не я ползвам - явно ще й бъде по-добре на сянка в багажника (все пак нямам намерение да купувам всяка година жилетка).
Благодаря за съвета за под седалката - може би ще се възползвам (че не ми харесва да стои на облегалката, нито пък на кората зад задната облегалка).
Благодаря за съвета за под седалката - може би ще се възползвам (че не ми харесва да стои на облегалката, нито пък на кората зад задната облегалка).
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”