Скоро си закупих VW Touran 2.0 tdi, с код на двигателя BMN, 170 к.с. Преди 10 тина дена започна да ми свети лампичката за двигателя, като още на следващия ден я закарах за диагностика в оторизирания сервиз, като се надявах на точна такава. Казаха ми, че е от кабелния сноп на дюзите, поръчаха смениха и нищо, оказа се че не е от това.

След повторна диагностика, "установиха", че 1 ва и 3 та дюза не работели както трябва и проблема бил от там, а още пъррия път като я прегледаха ги бяха погледнали и тогава казаха, че дюзите са наред и с тях всичко е наред. Също така разбрах, че дюзите са сменени при сервизна акция, понеже номера им вече завършва на T, вместо М - 03G 130 073 t . От форума разбрах, че новите са на Континентал Сименс. Искам да отбележа, че колата върви много добре, няма прекъсване, пали много добре и безпроблемно. Тъй като вече не им вервах на "големите специалисти", реших да отида при друг за диагностика, като той ми смени уплътненията на дюзите, защото били заминали, имах също така изгоряла свещ, смени и нея, след което той каза същото, че дава грешка на 1 ва и 3 та дюза. Не знам вече какво да правя, за това всеки един съвет от вас ще ми бъде полезен. Възможно ли е да имам проблеми с дюзите без това да се отрази на вървенето и паленето на колата, от какво друго според вас може да е проблема, някой датчик, бушон ?
Благодаря на всеки един от вас, който може да ми даде препоръка, съвет и тн.