Имам едно питане...
Значи моето Поло ('88 ) е с NZ 1.3л двигател, 55к.с многоточкова инжекция. Обаче тия 55 магарета маи не ми стигат - с 4 човека и малко багаж Витиня на 4та с 95км/ч едва издрапа. Можеше на 3та с повече ама не си е работа. Та мисълта ми е, дали има начин малко да вдигна мощността без да разрушавам много мотора. Ремуси и спортни филтри не ги броя - тестове показват нулев резултат. Като се замисля същия двигател го има в мощни версии - 75 че и повече коня фабрично. Каква им е разликата? Главата ли е различна? Електрониката?
Имам и една друга идея- да сложа 5-степенна скоростна кутия (сега е с 4), някои знае ли със сигурност каква кутия би паснала?
Мерси предварително
Мощност на NZ мотор
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
Меси за инфото. Сигурен ли си че толкова много се стърже? Вижда ми се малко множко... Добре, ако реша да престържа главата трябва ли нещо друго да се прави? Електроники и прочее не се ли пипат? Я кажи какво още може да се направи...
А за скоростите - аз доколкото стоплям 5-степенната прсто има една предавка отгоре, демек първите 4 са със същите предавателни числа като старата (и на магистрала няма да бучи толкова...)
А за скоростите - аз доколкото стоплям 5-степенната прсто има една предавка отгоре, демек първите 4 са със същите предавателни числа като старата (и на магистрала няма да бучи толкова...)
- minimiro
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Ми аз съм с такъв двигател 55 коня пак 1.3 само че AAV, и 5-степенна,
събота и неделя минах и натам и насам през Витиня, с 3ма човека, две годишно хлапе и багаж като за преселението на народите и да ти кажа останах приятно изненадан от бълхара...
Русе - София и в двете посоки за по 3ч. с среден разход 5.5-5.8L/100
по първокласния когато нямаше какво да ме спира се стремях да поддържам постоянна 110, в Витиня пък на широкото си наваксах с 120-130 плътно и си върви, на 5-та като си му задам макар и бавно но тръгва да се наема
П.С. Lodigiani, позна ли кой ти бибипна и ти пусна аварийни за поздрав по искърско шосе
Ти го беше натоварил горкото с някви дюшеци....
Ако не се лъжа разбира се, ма беше едно тъмно синьо Поло 2F комби, и на долния ляв ръб на вратата на багажника имаше надпис Lodigiani
събота и неделя минах и натам и насам през Витиня, с 3ма човека, две годишно хлапе и багаж като за преселението на народите и да ти кажа останах приятно изненадан от бълхара...
Русе - София и в двете посоки за по 3ч. с среден разход 5.5-5.8L/100
по първокласния когато нямаше какво да ме спира се стремях да поддържам постоянна 110, в Витиня пък на широкото си наваксах с 120-130 плътно и си върви, на 5-та като си му задам макар и бавно но тръгва да се наема
П.С. Lodigiani, позна ли кой ти бибипна и ти пусна аварийни за поздрав по искърско шосе
Ти го беше натоварил горкото с някви дюшеци....
Ако не се лъжа разбира се, ма беше едно тъмно синьо Поло 2F комби, и на долния ляв ръб на вратата на багажника имаше надпис Lodigiani
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”