Пазаруване от eBay с PаyPal ???

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
paco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Пазаруване от eBay с PаyPal ???

Мнениеот paco » Чет 15 фев 2007 16:19

Кратко и ясно...
Имам кредитна карта Visa от HVB Bank и изкам да пазарувам с нея от eBay, но там 95% от продавачите работят само с PayPal. Да ама PayPal неще да и да чуе за България :x тогава какво :?:

РАСО

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Чет 15 фев 2007 16:20

банков превод

Потребителски аватар
paco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paco » Чет 15 фев 2007 16:22

Не ми е смешно вобще...
Като продавач неще с превод?

РАСО

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Чет 15 фев 2007 16:28

paco написа:Не ми е смешно вобще...
Като продавач неще с превод?

РАСО

я дай търга да видиме дали неще, немога да си представя, че има продавач който не приема превод.

ПС. Не съм се изсмял, незнам що реши, че се смея :dontknow:

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 15 фев 2007 18:58

РАСО доколкото знам, пазаруването от ebay не е никак лесно. Неможе директно да си поръчаш нещо и то да дойде при теб. Има фирма доставчик която извършва всичките неща и накрая тя ти изпраща продукта.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 15 фев 2007 19:16

Stefan написа:РАСО доколкото знам, пазаруването от ebay не е никак лесно. Неможе директно да си поръчаш нещо и то да дойде при теб. Има фирма доставчик която извършва всичките неща и накрая тя ти изпраща продукта.
празни приказки

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 15 фев 2007 19:18

Пейпал не иска БГ карти..
Единствено метър можеш да минеш с Amex от Пощенска Банка /може и да има някоя друга, ма за ся само таз знам/

Демек регваш се в Гръцко, или в Кипрус.. и си регистрираш амекса.. и си в джаза..

ОБАЧЕЕЕЕЕЕЕ
много често, за стоки с по-голяма цена .. продавача изпраща САМО на Paypal Verified аddress и тогава закъсвация, защото твоят адрес не е в БГ.. ;)

та виж внимателно какво пише търговеца...
ЗА да не стават инфркции...
Ако не го е написал, и му платиш през пейпал, и почне да се дърви...
просто му казваш да реши проблема, щот ще отвориш диспут, и се окопитват и пращат.. имах такъв случай един тъпанар ми говореше за някакви указания на пейпал, аз му казах да ми прати линк да прочета..
оня уж пита ебай, на финала му поставих нещата ребром.. канцелира транзакцията, и аз му оставям негатив...феедбак.
В крайна сметка ги прати.. и така.

местя в офтопик

Потребителски аватар
zloqq
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Пазаруване от eBay с PаyPal ???

Мнениеот zloqq » Пет 16 фев 2007 0:49

paco написа:Кратко и ясно...
Имам кредитна карта Visa от HVB Bank и изкам да пазарувам с нея от eBay, но там 95% от продавачите работят само с PayPal. Да ама PayPal неще да и да чуе за България :x тогава какво :?:

РАСО

Може да драснеш едно писмо на продавача и да се разберете за плащане по друг начин, например както колегата е казал - банков превод. Иначе е тъпо, че не приемат карти от Бг, но има изисквания, които все още не са покрити от нашите банки. Нямам идея, какви са точно, но мисля, че става въпрос за банкоматите в Бг. С комуникиране може дори за транспорта да се разбереш с продавача, което не е за подценяване, тъй като обикновенно се работи със спедитори от рода на FedEx или UPS...а те дерат яко! Като цяло са доста отзивчиви хората, но все пак погледни къде се намира търговеца, колко стоки е продал, както и фийдбекът му задължително! А хората ползват PayPal тъй като е супер удобно - прехвърляш му парички в неговия акаунт, той от там си ги праща на сметката в банката и след 2-3 дни си ги взима от банката или ги харчи директно ако са му на дебтна карта. Не се плаща никаква такса за трансфер от PayPal към банката или от PyaPal към PayPal - пращаш 500$ - продавача получава 500$. + това преводите са застраховани и няма опасност да не си получиш парите обратно ако стане провал с някоя доставка. Ма винаги може да има изцепка де...
Колкото до адреса - може да сложиш 30 различни адреса на акаунта си - въпроса е да има доставка до този, който искаш :)
Най-лошото обаче е, че не може да си направиш акаунт с БГ карта.
Търси приятел в съответната страна да ти свърши работата - това май е единственното в този момент...

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 16 фев 2007 0:52

zloqq написа:Не се плаща никаква такса за трансфер от PayPal към банката или от PyaPal към PayPal - пращаш 500$ - продавача получава 500$. +

мноооогггооо се лъжеш..
чарджват получателя в зависимост от плана му в пейпал.. 3.5 % + 2.5 долара.. по спомени..

Total Amount:
$100.00 USD
Fee Amount:
-$6.20 USD
Net Amount:
$93.80 USD

https://www.paypal.com/row/cgi-bin/webs ... splay-fees

Потребителски аватар
paco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paco » Пет 16 фев 2007 10:16

Мерси на всички за бързите отговори, но както стана ясно няма как да си пазарувам като бял човек. Аз варияни през познати имам ама неисках да ги тормозя с глупости. Да ... ще пиша на продавача и ще видя дали ще се съгласи с банков превод, но когато става въпрос за фирмени неща съответно и за голяма фирма съм скептично настроен, че ще им се занимава с дребни неща от по 500-600$.
Де да знам...

РАСО

Потребителски аватар
zloqq
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zloqq » Пет 16 фев 2007 11:02

wili98 написа:мноооогггооо се лъжеш..
чарджват получателя в зависимост от плана му в пейпал.. 3.5 % + 2.5 долара.. по спомени..

Total Amount:
$100.00 USD
Fee Amount:
-$6.20 USD
Net Amount:
$93.80 USD
...

Де а знам :) аз от около 2 години се разплащам и до сега не съм имал чарджване. Са ми стана интересно и се загледах >>> https://www.paypal.com/us/cgi-bin/websc ... es-outside Аз съм към персоналните акаунти и към тази част >>>
Open an Account - Free
Send Money - Free
Withdraw Funds - Free for bank accounts in the US
Add Funds - Free
Receive payments funded by PayPal Balance, PayPal Instant Transfer or PayPal eCheck - Free

Явно за тва нямам такси :) Иначе си абсолютно прав! Грешката е моя :oops:

@РАСО - занимават се хората - споко. Няма значение сумата (моето турбо така си го докарах до Бг - с уговорки по ICQ, а беше доста тънка лайсна). Но...има и изцепки де - то тва си е ясно... Успех!

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Пет 16 фев 2007 14:01

Аз съм с премиер акаунт в пейпал и си плащам когато някой ми плаща на мен. Отделно ebaу си чарджат некви пари и те...на $243 които съм получил примерно, са ми обрали общо $18...

Потребителски аватар
paco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paco » Пет 16 фев 2007 14:14

Spunky написа:Аз съм с премиер акаунт в пейпал и си плащам когато някой ми плаща на мен. Отделно ebaу си чарджат некви пари и те...на $243 които съм получил примерно, са ми обрали общо $18...

Добре де...как си регистрирал акаунт ако ползваш наша кредитна или дебитна карта?

РАСО

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Пет 16 фев 2007 15:38

ми не съм с БГ карта, а с американска. Баща ми има Амекс от Пощенска и трябва да пробвам с нея, както казаха по-горе...

Потребителски аватар
oHua
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oHua » Пет 16 фев 2007 21:01

http://madcowtuning.bg/?ref=tuning.bg
Ползван е вече.Надежден е.Естествено срещу малка комисионна. :D
И не пазарувайте в Ибей ако продавача няма акоунт в Пейпал.Брат ми изгоря 888$ така.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”