Да опиша и аз как Стефан и Милен какво отношение имаха към мене като клиент. Случката е следната: Аз съм в чужбина, колата седи без акумулатор в двор в София на 10 км от сервиза, не е палена от 1 година, акумулаторът е у нас на задядно. Аз исках да сменям на скоростната кутия профилактично нитовете на дифа (Bora с DUU кутия - който не знае за проблема с нитовете да потърси във форума), понеже след това бях решил отново да карам колата ежедневно и исках да ми е спокойно че няма някъде на път да се строшат. Отделно от това исках и профилактика на климата и някои други неща по мотора. Тъпото беше, че съвсем нямаше кой да я закара до сервиза.
Хората се отзоваха на молбата ми за помощ и отидоха те самите до нас, събраха акумулатора, монтираха го в бората, извадиха я от двора (питайте ги ако искате как се излиза от тоя двор), закараха си я сами до сервиза. Тук само ще отбележа, че съвсем нямаше гаранция, че колата ще запали като ѝ се сложи батерията или че като запали ще стигне до сервиза без екшън по пътя. Все пак не беше докосвана 1 година. И това е само началото на безкрайната толерантност към моите безумия.
Стефан ми свали скоростната кутия и сам я закара с неговата си кола на друг човек, който също прояви страхотна готовност за помощ и макар че съвсем не беше длъжен да се занимава с нещо подобно ми направи ремонта на кутията. Няма да го цитирам кой е, щото едва ли иска още такива като мене да му звънят за подобни работи... После Стефан ходи да я вземе, като същевременно ми оправи сума ти неща по спирачките (предните накладки буквално се бяха разпрашили от седенето).
Сглобиха ми колата, обслужиха климата, смениха ми каквото исках по мотора и колата беше готова аз като се прибрах. От тогава вече е минала над 20к км, а аз никога няма да забравя как се отнесоха към мен и как ми влязоха в положението.
Цялата тая работа между другото беше без оскъпяване за ремонта (айде сега вземете да им звъните да ви събират колите от запустяли дворчета...

)
Та на фона на цялото това нещо да се твърди че хората оставят когото и да било "да се оправя"... някак си не се връзва. Имам впечатления и от сервизи в Германия, но обслужването при тях е на по-високо ниво от всичко, което съм виждал досега. Хората винаги са отворени за диалог при възникнали въпроси, независимо дали свързани с ремонта или не. Също така предлагат пълна прозрачност относно какво е правено по колата, разпаднало ли се е нещо при ремонта, има ли констатирани други проблеми и т.н.
Още един път благодарности и към двамата и пожелание за много успехи и повече точни клиенти.
Относно конкретния случай, понеже и мен ме заинтригува, ето това показва ЕТКА:

Ето линк към ел. помпата която си мисля, че трябва да бъде, ако моторът е ASZ (не съм сигурен има ли охлаждане на нафтата):
https://www.pkwteile.de/vemo/2290311Тоест с настоятелно въртене колата вероятно е щяла да запали и е можела да се върне и на ход без теглене и т.н. Ако щуцерът да е бил счупен още в сервиза, за няколко километра е щяло яко да смърди на нафта и да се причини екологична катастрофа... тогава и да стигне до мола, няма да има повече дизел в резервоара...