Летни гуми - кои според вас са най-добрите
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
На мен ако това ми е карането /само градско/ щях да карам с гуми втора употреба,казвам го най-отговорно !
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
MMX написа:Като се движиш с не големи скорости се предполага, че и няма да имаш нужда от върхово спиране => стават и по-евтини.
Един с подобно мислене спря в предишната ми Джета... съдейки по гумите, с които караше навярно разсъждаваше точно като теб. Беше много кахърен как ще си купи радиатор, който на опела му струва сигурно 30 лева в магазина. Аз пък противно на последните няколко колеги бих казал, че в града рисковите ситуации са по-чести, въпреки по-ниските позволени скорости.
По-тъжното, че хора с такова мислене карат около нас всеки ден...
-
- Автомобил: Рено Меган
- Двигател: K4M760 2004
Не знаех,че да питаш за украински гуми е толкова страшно нещо
Чак и логиката ми...
На всичките си коли съм купувал нови зимни и летни гуми.
Основно за летни залагам на Фалкен.
Просто ме интересуваше някой ако е ползвал да сподели мнение.
Лично преди много време съм карал със зимни гуми Медвед и нямаше никакви проблеми.
Винаги ми е било чудно следването на стереотипи.
Примерно щом е Руско не става и едва ли не ставаш убиец.
И да,цената има значение.

Чак и логиката ми...
На всичките си коли съм купувал нови зимни и летни гуми.
Основно за летни залагам на Фалкен.
Просто ме интересуваше някой ако е ползвал да сподели мнение.
Лично преди много време съм карал със зимни гуми Медвед и нямаше никакви проблеми.
Винаги ми е било чудно следването на стереотипи.
Примерно щом е Руско не става и едва ли не ставаш убиец.
И да,цената има значение.
- nautilus80
- Автомобил: VW PASSAT TDI
- Двигател: AVF 2004
Взех 4 бр. 195/65/15 Uniroyal Rainexpert 3 от Дианчето за 79 лв/бр. с намаление. Засега ми се струват екстра, малко по меки са и трябва да се пазят бордовете.
stefan4o написа:MMX написа:Като се движиш с не големи скорости се предполага, че и няма да имаш нужда от върхово спиране => стават и по-евтини.
Един с подобно мислене спря в предишната ми Джета... съдейки по гумите, с които караше навярно разсъждаваше точно като теб. Беше много кахърен как ще си купи радиатор, който на опела му струва сигурно 30 лева в магазина. Аз пък противно на последните няколко колеги бих казал, че в града рисковите ситуации са по-чести, въпреки по-ниските позволени скорости.
DaDiablo написа:По-тъжното, че хора с такова мислене карат около нас всеки ден...
По тая логика хората със зимни гуми Дебица трябва направо да отиват в затвора. Надявам се и двамата правите разлика между нови гуми макар и не най-добрите и наистина изтъркани гуми на 10+ години (какъвто сигурно е случая на тоя с опела). Също така щом си с Джета трябва да си с "подобно мислене" (ако става дума за джета на 20+ години, а не от новите).
- stefan4o
- Контакти:
Ако беше казал, че не му се дават пари за скъпи гуми, вместо да си говорим глупости, че в града можем да караме с посредствени гуми, че нямало рискови ситуации и т.н. сигурно нямаше да натрупам още 5 поста към десетте хиляди.
Всеки сам си решава как да си харчи парите, аз на никой не се меся, но нека не си говорим глупости. Като един колега на предната страница, дето умува да купи Унироял, да спести 40-50 лева, вместо някои скъпи нямало да го е яд, като ги надупчи някой на паркомястото.
Това е една доста яка причина да не си купиш по-хубави гуми
почти толкова яка и логична, като тая, че в града нямало смисъл от хубави гуми
Питах и за накладките и дисковете дали има смисъл да са хубави, ама никой не си направи труда да ми отговори...
Изобщо тенденциозната пестеливост и беднотията ни е докарала дотам, че дори да имаме пари да си позволим нещо хубаво, ние гледаме все по-евтиното и се успокояваме с факта, че другият дето си е купил хубавото се е минал, едва ли не.
Всеки сам си решава как да си харчи парите, аз на никой не се меся, но нека не си говорим глупости. Като един колега на предната страница, дето умува да купи Унироял, да спести 40-50 лева, вместо някои скъпи нямало да го е яд, като ги надупчи някой на паркомястото.

Изобщо тенденциозната пестеливост и беднотията ни е докарала дотам, че дори да имаме пари да си позволим нещо хубаво, ние гледаме все по-евтиното и се успокояваме с факта, че другият дето си е купил хубавото се е минал, едва ли не.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Сега ако обясните какво според вас е хубаво и какво не, всичко написано до тук може и да придобие някакъв смисъл!
Кои гуми са в графата хубави и кои не са?
То ако започнете и хубави коли да си купувате, ще има и къде, къде повече смисъл да ги кичите с хубави гуми и части ама, карате старите дрънгели, къде гумите са им една трета от цената!
Кои гуми са в графата хубави и кои не са?

То ако започнете и хубави коли да си купувате, ще има и къде, къде повече смисъл да ги кичите с хубави гуми и части ама, карате старите дрънгели, къде гумите са им една трета от цената!
-
- Автомобил: vw passat b6 2.0 tdi
- Двигател:
Само да добавя, че някои от хубавите марки и модели гуми са made in Russia. И аз се опулих като си слагах новия Нокиан тия дни. Но е факт. Доста гуми правят в Русия и други марки. Имат си нефт и производните от него. Особено в големите размери.
За компромисите с влагани в личните мпс части, гуми и консумативи не ми се коментира- ще отиде към коментар на изборите.
А темата е за гуми.
За компромисите с влагани в личните мпс части, гуми и консумативи не ми се коментира- ще отиде към коментар на изборите.
А темата е за гуми.
-
- Автомобил: vw passat b6 2.0 tdi
- Двигател:
Горният ми пост е за Nokian Line SUV 225/55/18
- stefan4o
- Контакти:
forski написа:Кои гуми са в графата хубави и кои не са?
Скъпите са хубави, евтините са нехубави.
Колата ми като не струва 20 бона да я карам със стари галоши или нова Дебица?

Това горното, в отговор на $100, дето сигурно мисли, че нямам пари за Венто и за това карам Джета

Последна промяна от stefan4o на Сря 29 мар 2017 21:18, променено общо 4 пъти.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Ти ри ри рам.....

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
За пръв път си купих употребявани гуми. Conti Sport Contact 5 в размер 235/45/17 с дот 2016. Изключително доволен съм! Комфортна, тиха и супер стабилна при висока скорост гума.
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:forski написа:Кои гуми са в графата хубави и кои не са?
Скъпите са хубави, евтините са нехубави.
DUNLOP SP BLURESPONSE 91V 205/55 R16 купени август 2015. За монтаж, баланс, вентили (14,40€/гума) и рециклиране на старите (3,00€/гума) съм платил общо 210€. Цената на една гума без "екстрите" е била 35,10€.
Май съм попаднал на нехубави.

Или 2018 когато купувам пак гуми ще ги взема от гумаджийницата, където ми направиха оферта за 320€. Може пък там да са станали хубави, защото са били по-скъпи.
Иначе, за мен няма най-хубави гуми. Има гуми, които са подходящи за моя начин на шофиране, по моя ежедневен маршрут, в моя регион на употреба и са приемливи в съотношението цена-качество.
stefan4o написа:Това горното, в отговор на $100, дето сигурно мисли, че нямам пари за Венто и за това карам ДжетаНека не кривим темата за гумите в това кой, какво може иска и кара
Въпросът с Джетата беше в посока сигурност. Ако смяташ, че малко по-евтините гуми са изключително несигурни в града и поемаш риск, тогава не би трябвало и да караш кола на 20г по същата причина. Не става дума дали имаш пари за чисто нова. Не може да се вживяваш на тема гуми сякаш с руски в града ще убиеш някого, а ако са по-скъпи ще е съвсем различна картинката.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”