Здравейте колеги,
преди седмица смених двата маслени тампона и отпред успокойтеля на двигатела. Взех най-скъпите които имаше в магазина, а именно Febi. От тогава имам много гадни вибрации на волана на празен ход. Ходих при един майстор и той ми каза, че всички нови тампони са ментета и не стават, каза ми да си търся втора употреба оригинални. Въпроса ми е от какъв друг дизелов или по-добре бензинов (няма да са толкова уморени ще станат. Моя е 1.9 тди 116кс. Благодаря предварително на всички отзовали се..!!!

Въпрос за тампони на двигател Пасат Б5
- KBK
- Автомобил: VW PASSAT b5.5
- Двигател: 2.0i AZM
Re: Въпрос за тампони на двигател Пасат Б5
Аз преди 2 години ги сменявах с Lemforder и съм относително доволен можеби има съвсем леки вибрации. Съветваха ме да си купя оригинални и може би трябваше да послушам съветите а относно Febi и антифриз не бих си купил от тая марка (поне не в бг).
Аз съм решил да си купя втора употреба поне ще съм сигурен че са оригинални, а не някое менте.. Разочарован съм от febi колега, това беше последния им чарк който купих..!!! Интересува ме дали ще станат от някакъв бензинов мотор, защото знаеш по-лек е все пак и няма да са толкова зле. Ако не ще си търся докато не намеря от 116кс. читави. Нямам възможност да си ги купя от Фолксваген, ако не бяхме в тази "държава" можеше..
- KBK
- Автомобил: VW PASSAT b5.5
- Двигател: 2.0i AZM
Според etka-ta са различни за дизеловите и бензиновите двигатели.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с феби на пасат б5.5 131кс. Тди
И при мене имаше гадни вибрации 2-3седмици
Сега е горе-долу добре,особено като си направих реглаж на помпа-дюзите на 225гр. А не както бяха на 180,колата много утихна и сега е като преди да сменя оригиналните тампони,които бяха скъсани,счупени и изтекли.Аз съм доволен, за 80лв двата тампона срещу 400-500лв за оригинални...
И при мене имаше гадни вибрации 2-3седмици
Сега е горе-долу добре,особено като си направих реглаж на помпа-дюзите на 225гр. А не както бяха на 180,колата много утихна и сега е като преди да сменя оригиналните тампони,които бяха скъсани,счупени и изтекли.Аз съм доволен, за 80лв двата тампона срещу 400-500лв за оригинални...
преди време съм сменял тампон на ДВГ на Passat B4 2000сс ADY , в началото вътре вибрациите бяха непносими, все едно нямаше тампон, целия автомобил влизаше в резонанс. Карах може би седмица и почти изчезнаха вибрациите. Понамачкаха ли се, какво стана не знам, но до ден днешен няма проблеми и мотора не се усеща вътре в купето. Покарай малко така, възможно е и при теб да се оправи. Така и така си ги купил и не можеш да ги върнеш...