Passat B3 1.8 RP - бие волан и спирачки леко - решен
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Re: Passat B3 1.8 RP - бие волан и спирачки леко
Какво пречи "новата" полуоска да е крива? Размерът на баланса едва ли има голямо значение. Може и някое вътрешно каре да затяга.
-
- Автомобил: Opel Astra G
- Двигател: DTI
- Контакти:
Възможно е новата полуоска да е крива и старата също,но една чисто нова е камара пари!Иначе едно е ясно,че и при колегата и при мен проблема е от нещо,което се върти!Иначе и с новите ми дискове Бош и със старите като спирам с по висока скорост и по рязко ,волана бие неудържимо!Но ме съмнява да са дисковете!И аз си мислех,че е от тях че се получава някакъв дисбаланс дори и да не се ползва спирачката,но и с новите пак същото!Това което не съм сменил по ходовата част е :единия лагер на главината,вътрешното каре ,накрайниците и биалетките,защото майстора казва че никъе няма луфт!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Калпави са ви майсторите. Иска се аналитично мислене и опит...
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:Калпави са ви майсторите.
Последният, на който оставих колата да я гледа и каза, че звукът идва от скоростната кутия, без да уточни по-подробно, освен че е от лагер, е на 66години и се занимава от 40 години с коли. Като било крайно време да я види някой който разбира...Кой ли ще е той тогава?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
За мен вариантите са 2 - или майсторите ти са гола вода, или ти си правиш гаргара с пишещите тук.
Това съм го наблюдавал и в друга тема.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
При спиране е възможна вибрация от разхлабил се вътрешен накрайник, но тупкане при движение и вибрация или каре или лагер. Лагер се усеща и като завъртиш колелото с ръце, колата вдигната на крик, ако знаеш за какво да слушаш
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
muns61 написа:.. или ти си правиш гаргара с пишещите тук.
+1. Мнението ми се припокрива на 100% с това.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:, или ти си правиш гаргара с пишещите тук.
Не си правя гаргара с пишещите! Намери ми по-добър майстор тогава. Или си мислиш, че щото съм от морето, имам частен хотел и много излишни пари за харчене за излишни работи?
К.Одаджийски написа:но тупкане при движение и вибрация или каре или лагер...
Вибрацията при спиране почти я няма и не е фактор. Преди беше повече и беше крив диск и криви гуми. И двете съм ги сменил. Проблемът е, нещо средно между бучене и тупкащ звук, все едно има дисбаланс. Лагерите на главината мога да кажа, че поне на предните нищо им няма.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа:При спиране е възможна вибрация от разхлабил се вътрешен накрайник, но тупкане при движение и вибрация или каре или лагер. Лагер се усеща и като завъртиш колелото с ръце, колата вдигната на крик, ако знаеш за какво да слушаш
Преден лагер на кола със предно с въртене на ръка на се тества. Предницата във въздуха, пета и 100 км/ч.
Знаещи не пишат вече, щото много интернет-специалисти се навъдиха...
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:Предницата във въздуха, пета и 100 км/ч.
Не мога със 100км/ч! Вибрациите ще станат толкова значителни, че колата ще падне от крика. Нямам канал или подемник. Подпирам с 1 трупа, 1 талпа да подсигурят крика, ако случайно се изхлузи - да не падне колата.
100км/ч не съм развил с предница подпряна на крик, но шумът се чува и при по-ниска скорост във въздуха. И не се чува като да идва лагер на главината. Главината е точно на гумата, щях да я чуя, ако бучи.
Съжалявам, хубави съвети може да даваш, но нямам условия, за да ги пробвам.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Инжекторе,ти не разбра ли ,че без пари и със философстване тая работа няма да се оправи.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Водния дух1 написа:Инжекторе,ти не разбра ли ,че без пари...
Първата стъпка пред това да ремонтираш нещо е еднозначно да разбереш какъв е проблемът. Аз плащам и плащам за прегледи на окачвания и "диагностики" и какво? Да отида да ми сменят двигателя, полуоски, всички карета и скоростната кутия с нова от магазина и да се моля да не е фучало от ауспуха ли?

Според теб каква е целта на тая тема? Да се опитам да РАЗБЕРА за какво става въпрос. И ако не мога да го оправя, да приготвям пари, за да може да го свърши някой, който има условия.
Ето, ПЛАТИХ си и ми казаха - лагер скоростната кутия. И като не е това, ама не е и друго - какво е? Всичко ли да сменям наред?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Плевен ти е далеч, но Елхово ти е близо.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
ktamen написа:...но Елхово ти е близо.
И какво? Така като ме гледаш имам много време да правя екскурзии в работно време из България ли?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Сещам се за един обект, където опъвахме кабели. Та там 3 месеца търсиха някой да асфалтира двора за 2 седмици............
Та и ти май си от тази мая и още две години ще търсиш кой да ти оправи колата за 2 часа.
Та и ти май си от тази мая и още две години ще търсиш кой да ти оправи колата за 2 часа.