Временно спиране от движение

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
petyr.tolev
Автомобил:
Двигател:

Временно спиране от движение

Мнениеот petyr.tolev » Чет 13 апр 2017 10:41

Здравейте, колеги! :)
Golf-чето е спряно от движение временно (за 1 месец) - лепнаха ми стикер на предното стъкло и ми взеха малкия талон. След този 1 месец трябвало да отида в КАТ да платя талона и да мина преглед. Предполагам, че това е като при началната регистрация на МПС-то нали? Или ще ми излезе бая солено...
Причината е, че Golf-а го караше неправоспособен водач на него 150 лв. глоба на мен спиране от движение. Въпреки че нямат това право след като автомобилът не е на името на шофиралия без правоспособност, но не ми се разправяше с полицаите. Някой имал ли е такъв случай? :c020 :scare3

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Re: Временно спиране от движение

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 13 апр 2017 11:38

преди 8 години отнемаха книжката на предоставилия МПС-то и губеше всичките си категории.

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Чет 13 апр 2017 14:40

petyr.tolev написа:Причината е, че Golf-а го караше неправоспособен водач на него 150 лв. глоба на мен спиране от движение.

Правилно са ви порязали. Одобрявам. Дано наловят повече цигани без книжки.

PS: Като се говори, че никой не е виждал циганин в учебна кола - наскоро видях такъв. Не беше вътре, но чакаше до учебната кола. Явно има изключения.

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Чет 13 апр 2017 16:41

не достатъчно висока такса

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Чет 13 апр 2017 18:59

Колега,така както представяш ситуацията ми звучи като :"Някой ми е срал в гащите"...Надявам се да си вземеш поука на кого си даваш колата занапред (аз лично не обичам да си давам колата,освен в случай на наистина голяма нужда).
По питането ти: Каквото и да е наказателното ти постановление-съветвам те да не го оспорваш ,защото както казах по-горе,ти си предоставил колата си на анти шофьор и се радвай че не е утрепал некой невинен с твоята кола.Опичай си акъла занапред и ти пожелавам здраве и хиляди безаварийни километри занапред.

Относно циганина и учебната кола-има сериозен напредък, в нашия град вече има и то явно успешен инструктор-ром.Дано нещата на пътя вървят все така в положителна посока,че вече аман от черни статистики . :bowdown

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 14 апр 2017 9:37

petyr.tolev написа:...Причината е, че Golf-а го караше неправоспособен водач на него 150 лв. глоба на мен спиране от движение. Въпреки че нямат това право след като автомобилът не е на името на шофиралия без правоспособност, но не ми се разправяше с полицаите. Някой имал ли е такъв случай? :c020 :scare3

Дръж се в крак с новостите:

ЗДвП
Чл. 171. За осигуряване на безопасността на движението по пътищата и за преустановяване на административните нарушения се прилагат следните принудителни административни мерки:
2.временно спиране от движение на пътно превозно средство:
и) (нова - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 07.08.2012 г., изм. - ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 21.01.2017 г.) на собственик, който допуска или предоставя управлението на моторно превозно средство на лице, което не притежава съответното свидетелство за управление и/или е употребило алкохол с концентрация в кръвта над 0,5 на хиляда, наркотични вещества или техни аналози - за срок до един месец;

Чл. 177. (1) Наказва се с глоба от 100 до 300 лв.:
2. който управлява моторно превозно средство, без да притежава съответното свидетелство за управление или то е отнето по реда на чл. 171, т. 1 или 4;
3. (изм. - ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 21.01.2017 г.) собственик, длъжностно лице или водач, който допуска или предоставя управлението на моторно превозно средство на лице, което не притежава съответното свидетелство за управление, употребило е алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози;

След месец (с нов преглед) можеш да си пуснеш колата в движение отново. И да не я даваш на келемета без книжка icon_idea

Потребителски аватар
petyr.tolev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petyr.tolev » Вто 18 апр 2017 10:07

gergeto написа:Колега,така както представяш ситуацията ми звучи като :"Някой ми е срал в гащите"...Надявам се да си вземеш поука на кого си даваш колата занапред (аз лично не обичам да си давам колата,освен в случай на наистина голяма нужда).
По питането ти: Каквото и да е наказателното ти постановление-съветвам те да не го оспорваш ,защото както казах по-горе,ти си предоставил колата си на анти шофьор и се радвай че не е утрепал некой невинен с твоята кола.Опичай си акъла занапред и ти пожелавам здраве и хиляди безаварийни километри занапред.

Относно циганина и учебната кола-има сериозен напредък, в нашия град вече има и то явно успешен инструктор-ром.Дано нещата на пътя вървят все така в положителна посока,че вече аман от черни статистики . :bowdown

Няма какво да оспорвам :) ФАКТ, хората от полицията си вършат работата в случая, никой не ми е виновен естествено, даже е чудо че се отървах и без АКТ отделен е върпоса, че можеха и направо рег.номера да ми свалят. И ако за такова малко наказание тръгвам да оспорвам ще е смешно, така че и дума да не става за това. Относно по-горно изказване "някой ми е срал в гащите" НАПРОТИВ! :) Аз сам съм се прецакал, въпросът ми във форума е отправен главно, за да ми даде някой мнение какви разходи ще имам след това по пускането на автомобила в движение, а не за да се оплача че са ме прецакали :D не съм единствен все пак и затова сметнах, че някой все може да знае нещо. И между другото имах възможност и да се отърва от всичко това, понеже с тези полицаи се знаем, просто имаха акция и си свършиха работата. При други обстоятелства със сигурност щеше да се размине :) но евала, че няма наши няма ваши в случая. Относно циганите... точно в същия ден докато висях пред районното ЕДИН ТАКЪВ НЕ СЕ ПОЯВИ ЗА НАРУШЕНИЕ - все българи бяхме. Как го правят тези, че и все BMW-та и AUDI-та карат аз не разбирам. Закона тях винаги ги прескача. Че така... научих се отново да вървя пеша :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Вто 18 апр 2017 11:14

Мисля, че ще минеш нормална първа регистрация все едно е нов внос колата. Освен ако човекът на канала няма особено отношение към даващи колата си на неправоспособни - да те "гърчи по устав" както се казва. Т.е. да те върне за ремонт при най-малък технически проблем.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”