Passat B3 1.8 RP - бие волан и спирачки леко - решен
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Re: Passat B3 1.8 RP - бие волан и спирачки леко
Проблемът на тази кола е, че по нея много се спори а малко се пипа. Сменил си един диск, един шарнир, един лагер, утре сигурно ще смениш и накладките само на едното колело. Всичките тези детайли си имат ешове от другата стана на колата, и развали ли сеедното другото със сигурност е на път. Щото са набори и са пътували заедно откак са монтирани на колата по едни и същи пътища. А тук 18 страници обсъждаме шумове в окачването които имаш откакто си купил колата.
Ако искаш да разчиташ на автомоббла си, не му прави половинчати ремонти.
Ако искаш да разчиташ на автомоббла си, не му прави половинчати ремонти.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
hvp800 написа:Ама диска смени, само единия, и с такъв втора ръка.
Нов диск. Не втора ръка.
goppa написа:Ако искаш да разчиташ на автомоббла си, не му прави половинчати ремонти.
Това е така, но го има и факта, че ако почнеш да сменяш всичко, което "трябва" наред, най-добре да смениш колата.
А на Венто-то смених всичко, дори и датчици и се видя колко можех да разчитам на него.
Но реших да сменя 2 лагера, защото намерих проблем и в друг.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Аз лагерите ги сменям по един,ама дисковете по два.
Кой е втория лагер с проблем,колега...преден ляв ли?
Кой е втория лагер с проблем,колега...преден ляв ли?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Е не, те са два лагера на едното задно колело. Ако смениш от другата страна стават 4 лагера общо
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Iezekil написа:Кой е втория лагер с проблем,колега...преден ляв ли?
Един преден, един заден. Предният покрай полуоски и други глупости и той свърши.

Най-много ме е яд, че ако не сменях полуоската, щях да ги отделя тия пари за друга реновация.
Другото, което ме е яд, че не мога да сменя лагера у нас и ще кихам по 40лв на колело за смяна.
Нито имам преса, нито имам толкова голямо менгеме. Но имам намерение да си направя инструмент.
С цената на монтажа, тия 2 лагера ще ми излязат колкото половината кола.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
В края на краищата ,сменяйки само по един лагер,по един диск,по един шарнир -нищо няма да направиш.Постоянно ще ремонтираш нещо и ще си мислиш,че си минал тънко...
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
инжектопляктор написа:kris11 написа:И може да съм тъп, но мога да си настроя газовия инжекцион и да бъзикам из компютъра! А ТИ можеш ли?
От какъв зор ?? Откакто съм го сложил почва 8 година освен филтри на газта друго не съм сменял.Върви няма проблеми какво да му пипам. Ама не съм взел китайско турски полски комплект за по-евтино. Като нямаш пари отдиди работи , а не да висиш в нета и да пишеш постоянно.
На този елементарен автомобил без почти електроника / изкл запалването/ какво толкова му е сложно ?
Ти все гледаш да минеш м/у капките , да не дадеш някой лев .След като не можеш да се оправиш -Отиди на добър сервиз -ще ти решат проблема - ама се плаща там.
И не ми излизай с разни смехории ,че нямало добри сервизи .
И да не вземеш да сменяш по 2 амортисьора едновременно - в никакъв случай само 1 я.- другия ще изкара още.

Последна промяна от kris11 на Чет 27 апр 2017 12:27, променено общо 2 пъти.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
40лв за предно са много,за задно колело са абсурд.Ако са такива цените,ето вариянт.Ако си направиш такава стойка,можеш да смениш винта с маслен крик
https://www.olx.bg/ad/vintova-presa-za- ... 05a2cf1e2e
https://www.olx.bg/ad/vintova-presa-za- ... 05a2cf1e2e
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа: Като нямаш пари отдиди работи , а не да висиш в нета и да пишеш постоянно.
Ти не си човека, който ще ми казва на мен какво да правя! Писна ми да се имаш за последна инстанция! А аз пари в рамките на разумното съм склонен да дам. В сервиз се давали пари. Аз не знам. Ти като си голям патрон, сигурно им даваш по 50лв бакшиш за смяна на крушка.
-- Ей така тръгват слухове, после ходи обяснявай.. ;)инжектопляктор написа:Нов диск. Не втора ръка.hvp800 написа:Ама диска смени, само единия, и с такъв втора ръка.
Ако правилно си преценил, че от двете страни има луфтове, добре е да смениш и двата лагера - на ляво и дясно колело.
Понеже, за лагерите ще трябва да ходиш на майстор - може би сега е моментът да се обадиш на онзи майстор, за който ти писа angel1223.
- това Ланди бая е изкарало, или ти караш по малко км..? Питам, защото по принцип имам чувството, че тези иначе много хубави дюзи се задръстват от гадната ни газ и ако не се почистват през 30-50k, започват да се повреждат необратимо.kris11 написа:Откакто съм го сложил почва 8 година освен филтри на газта друго не съм сменял.Върви няма проблеми какво да му пипам. Ама не съм взел китайско турски полски комплект за по-евтино.
То има и цяла конструкция на преса с маслен крик, един колега в BMW форума я беше описал най-подробно със снимки и всичко - лесно се прави и много добре работи. Ама за да си я направи човек, пак му трябват някакви машини - има работа за заваряване и т.н. Видях едни хора да я произвеждат и предлагат в OLX-а, на цени от 160 лв. и бих си купил една такава, ама ще има да се чудя къде да я слагам и нея - на терасата ли, в коридора ли, може би под леглото? -> абе не е лесно с такова автомобилно хоби, ако живееш в апартамент..Iezekil написа:Ако си направиш такава стойка,можеш да смениш винта с маслен крик...
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
dreadx написа:То има и цяла конструкция на преса с маслен крик, един колега в BMW форума я беше описал най-подробно със снимки и всичко - лесно се прави и много добре работи.
Може ли линк колега? Че сега и аз съм на тази вълна....
dreadx написа:-- Ей така тръгват слухове, после ходи обяснявай.. ;)инжектопляктор написа:Нов диск. Не втора ръка.hvp800 написа:Ама диска смени, само единия, и с такъв втора ръка.
..
Аз ли нещо съм изостанал, или вече е нормално левия диск да е НОВ, а десния да си остане, щото може още. А за накладките не смея да питам, че

- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
И не ми излизай с разни смехории ,че нямало добри сервизи .
Да , в Бургас няма читав сервиз.
Имам проблем от дълго време и той не е разрешен.
След много нерви и няколко стотин лева(които вече не мога и да сметна точно) все още колата ми е с проблем.
Колега Крис11 кажи кой в Бургас ги чува нещата(наистина питам , не се дразня)?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
[quote="dreadx"] - това Ланди бая е изкарало, или ти караш по малко км..? Питам, защото по принцип имам чувството, че тези иначе много хубави дюзи се задръстват от гадната ни газ и ако не се почистват през 30-50k, започват да се повреждат необратимо.quote]
Над 80 к км, сменям газ филтри след редуктора на 12-15 к км и то не от най евтините. 2 пъти за калибрация на дюзи
Свърши вече с хубавите неща. В сервиза /приятел ми е/ ми каза, че новите дюзи / от 2014 г някъде/ вече на изкарват много.
@xalerrelax В Бургас не си ремонтирам колата.
Над 80 к км, сменям газ филтри след редуктора на 12-15 к км и то не от най евтините. 2 пъти за калибрация на дюзи
Свърши вече с хубавите неща. В сервиза /приятел ми е/ ми каза, че новите дюзи / от 2014 г някъде/ вече на изкарват много.
@xalerrelax В Бургас не си ремонтирам колата.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Не ти и трябва. В Бургас можеш да пиеш бира с цаца на капаните в морската, ама колата по-добре да не ти пипат там.