Ода,би ли обяснил защо мислиш,че тампоните трябва да са от Б3,иначе няма да се вдигне грам?Излиза,че на моя Б4 ако сменя тампоните с тройкови,ще клекне?
А за колегата
http://www.autopower.bg/амортисьори-vw-passat-3-variant-b435i-1.8-d20019c15.html
превърти страницата надолу и ще видиш размерите на двата вида амове.В магазина да отворят адреса и да видят за какво иде речпроблема е техен.
Пасат б3 повдигане на предницата
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Пасат б3 повдигане на предницата
Тампоните и пружините. Преди месец време ги правихме тия маневри на един приятел на пасата.
Намерихме комплект амове с пружини и тампони от Б4 с абф мотор и веднага на неговата Б3 се заехме с монтажа. Преди да разваляме обаче измерих с ролетка разстоянието от пода до ръба на калника, сменихме десния амортисьор комплект, пак меря с ролетката, височината абсолютно същата
Вече свалили лявата гума да сменяваме и другия, се загледах в хвърлените пред колата комплекти, вече един от Б3 и един от Б4, говоря за комплект амортисьор, пружина тампон, на Б3 големия тампон, на Б4 с малкия тампон.
Като ги наложих така двата абсолютно еднакви на височина, а иначе чашката на четворковия амортисьор 3 см по високо.
Разглобихме ги и двата за да се отпуснат пружините, оказа се че те са почти еднакви на височина, а основната разлика в размера идва от тарелката която е между пружината и тампона. На Б4 тарелката е плоска и едва около сантиметър висока заради това че последната витка на пружината е силно стеснена, докато тарелката на тройковата пружина е по широка и по висока, приличаща на бомбе.
/Под тарелка имам предвид позиция 8 от схемата дето съм дал в предното си мнение/
По принцип съм карал и с малкия тампон монтиран върху тарелката и пружината за големия тампон, но на тая тарелка лагера на малкия тампон не ляга на цялата си повърхност и доста бързо се съсипва
Намерихме комплект амове с пружини и тампони от Б4 с абф мотор и веднага на неговата Б3 се заехме с монтажа. Преди да разваляме обаче измерих с ролетка разстоянието от пода до ръба на калника, сменихме десния амортисьор комплект, пак меря с ролетката, височината абсолютно същата

Вече свалили лявата гума да сменяваме и другия, се загледах в хвърлените пред колата комплекти, вече един от Б3 и един от Б4, говоря за комплект амортисьор, пружина тампон, на Б3 големия тампон, на Б4 с малкия тампон.
Като ги наложих така двата абсолютно еднакви на височина, а иначе чашката на четворковия амортисьор 3 см по високо.
Разглобихме ги и двата за да се отпуснат пружините, оказа се че те са почти еднакви на височина, а основната разлика в размера идва от тарелката която е между пружината и тампона. На Б4 тарелката е плоска и едва около сантиметър висока заради това че последната витка на пружината е силно стеснена, докато тарелката на тройковата пружина е по широка и по висока, приличаща на бомбе.
/Под тарелка имам предвид позиция 8 от схемата дето съм дал в предното си мнение/
По принцип съм карал и с малкия тампон монтиран върху тарелката и пружината за големия тампон, но на тая тарелка лагера на малкия тампон не ляга на цялата си повърхност и доста бързо се съсипва
Колега не знам какво те притесняват тия подложки, но бих споделил с какво сам направил моят вече бивш Пасат които сам тествал доста километри по асфалт и по горски пътчета,твърдя че съм го направил грамотно и здраво,ако имаш интерес бих си подновил темата.Иначе резултата е 25 сантиметра чист просвет.
-
- Автомобил:
- Двигател:
здрасти,ако не е проблем би ли споделил как вдигна предницата,аз имам същия пасат и успях само задницата с втулка да повдигна
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
амортесьори от B4 с пружини от G60 и ще се радвате на вседехода
mika_fan написа:здрасти,ако не е проблем би ли споделил как вдигна предницата,аз имам същия пасат и успях само задницата с втулка да повдигна
Колега тук може да видиш.http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=6&t=377105
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Повдигане на предницата на пасат б3
К.Одаджийски написа:Яко сложиш всичко от Б4 на Б3 не вдига нито сантиметър и разликата не е 2, а е 3см в чашката на амортисьора
Разликата е 2,5см.
Ода,пак ме тревожи въпроса.Ако ти си прав и само тарелката повдига колата...
Защо Б4 са по-високи от Б3,като са с плоски тарелки?
Никой ли не е сменял само амовете,че да потвърди вдигането и смъкването?
-
- Автомобил: Пасат
- Двигател: AVF 2003г 4х4
Предницата може да се вдигне и с втулка и още една тарелка горна.
На пасат В4 са ми сложили амортесьори от В3 и за да не ги сменям пак им подложих втулка над горната тарелка и нова тарелка така си ляга точно. Мисля че и на В3 може да се направи.
На пасат В4 са ми сложили амортесьори от В3 и за да не ги сменям пак им подложих втулка над горната тарелка и нова тарелка така си ляга точно. Мисля че и на В3 може да се направи.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Да де,ама според Одата би трябвало да не се променя височината само с амовете,ако си запазиш тампоните от същия модел.И аз съм с амове от Б3 и гуми 195/65 не мога да сложа.Не говорим за повдигане с втулки,гворим само при смяна на амортисьорите какъв е ефекта?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Повдигане на предницата на пасат б3
Iezekil написа:К.Одаджийски написа:Яко сложиш всичко от Б4 на Б3 не вдига нито сантиметър и разликата не е 2, а е 3см в чашката на амортисьора
Разликата е 2,5см.
Ода,пак ме тревожи въпроса.Ако ти си прав и само тарелката повдига колата...
Защо Б4 са по-високи от Б3,като са с плоски тарелки?
Никой ли не е сменял само амовете,че да потвърди вдигането и смъкването?
Ами не съм мерил колко Б4 е по висок от Б3, правилно е да се мери предполагам от джантата до арката на калника, но при еднаква дължина на амортисьорите, чашката на която ляга пружината при Б4 е по високо. Сега, пружината може да е по мека или по къса, горната тарелка под тампона да е по ниска също, както и самия тампон и от там комплект прехвърлено всичко да няма разлика във височината.
Аз сега сложих едни газови амортисьори на които се оказа че чешката за пружината е с 1см по високо от чашката на маслените които свалих. Пусти пасат стана като джипка висок

- Voluminer
- Автомобил: Vw Passat B3
- Двигател: 2e
195/65/15 опират и при мен (б3) и при бащата (б4) а 195/65/14 и 195/60/15 не опират...