Passat B5.5 2.0TDI BGW 136 к.с - Emissions workshop като я настъпя. DPF?
Passat B5.5 2.0TDI BGW 136 к.с - Emissions workshop като я настъпя. DPF?
Пасат Б5.5, 2.0 ТДИ, BGW (DPF), от известно време, като я настъпя, изписва Emissions workshop. Един път, освен Emissions Workshop, ми изписа и Engine Workshop, и светна лампата с намотката - тогава колата влезе в авариен режим и загуби мощност. Във всички останали случаи обаче изписва само Emissions Workshop, и не влиза в авариен режим. Грешката изчезва сама след едно-две запалвания и се появява само при сериозно подаване на газ. Неотдавна смених и четирите подгревни свещи, с идеята, че грешката може да е от тях - тогава ходих при едни нови за мен майстори, и те казаха, че грешката е за свещите и ги сменихме всички. Известно време грешката я нямаше, после пак се появи. Наскоро ходих до niksi, честно казано не разбрах какво каза за грешката, но каза, че в момента надува нормално турбината, и според него най-вероятно е DPF-а. В миналото имах проблем с пренадуваща, зацапана турбина, EGR и всмукателен колектор, като тогава беше се спукал изходящият маркуч на турбината, и се появиха същите грешки, но колата беше постоянно в авариен режим, докато не сменихме маркуча, после продължаваше да къса разни вакуумни маркучета, докато не изчистих турбината (описано тук: viewtopic.php?f=24&t=339189). Сега, според niksi надува нормално, и може би наистина към DPF-а да гледам? Въпросът е: има ли "лечение" за него, или единственото лечение е "оперативно" - изрязване? :)
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Passat B5.5 2.0TDI BGW 136 к.с - Emissions workshop като я настъпя. DPF?
Извинявай колега, че пиша в темата. Но имам същия въпрос.
Пасат В5.5 101кс,също изписва emission workshop. Не е пускана диагностика, след няколко паления изгасва надписа.
Какво може да е?
Пасат В5.5 101кс,също изписва emission workshop. Не е пускана диагностика, след няколко паления изгасва надписа.
Какво може да е?