Предложение с проект на Декларация от Клуба
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
One написа:безмислено хабене на време е това
злото е сторено вече - банско , боровец , пампоровро и курортите по морето са съсипани вече , цялата работа е след дъжд качулка
а тия дето още разчитат да забогатеят като продадат земите си скъпо и прескъпо , ще затварят шосета и т.н докато не стане тяхната
Еее не трябва да се оставяме на течението. Ако се примирим, то вече сме загубили.
Не е ли все едно да си кажем, ами колата ми е на повече от десет години и не виждам смисъл да се грижа чак толкова за нея, колкото издаяни, толкова. А когато някой ден ни изостави насред пътя да си

dpp написа:
Еее не трябва да се оставяме на течението. Ако се примирим, то вече сме загубили.
Не е ли все едно да си кажем, ами колата ми е на повече от десет години и не виждам смисъл да се грижа чак толкова за нея, колкото издаяни, толкова. А когато някой ден ни изостави насред пътя да си, че не сме направили необходимото, когато е трябвало.
dpp инициативата ти е похвална, не ме разбирай погрешно
просто много много е закъснало всичко
в таз държава нешата се случват , чак като са нанесени непоправи щети ..............
- maks
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По добре късно отколкото никога.One написа:dpp написа:
Не е ли все едно да си кажем, ами колата ми е на повече от десет години и не виждам смисъл да се грижа чак толкова за нея, колкото издаяни, толкова. А когато някой ден ни изостави насред пътя да си, че не сме направили необходимото, когато е трябвало.
dpp инициативата ти е похвална, не ме разбирай погрешно
просто много много е закъснало всичко
в таз държава нешата се случват , чак като са нанесени непоправи щети ..............
- Dpop
- Двигател:
Уважаеми колеги,
днес във весник "СЕГА", прочетох статия от първа страница, касаеща проектодекларацията.
В краткост:
. правителството ни не събра смелост да включи 32 екозони в мрежата "Натура 2000";
. Решението бе отложено за късната есен заради протестите на кметове и ... ;
. отлагат се и зони, включително и резерватите, които имат много по-тежък режим на защита ...;
. извън списъка са и големите гори, които бяха оставени за прецизиране ... . и т.н.
Отложеният срок във времето е добре дошъл за нас, ако се приеме реализирането на нашето предложение. Нека това не ни успокоява и кара да се забавим.

днес във весник "СЕГА", прочетох статия от първа страница, касаеща проектодекларацията.
В краткост:
. правителството ни не събра смелост да включи 32 екозони в мрежата "Натура 2000";
. Решението бе отложено за късната есен заради протестите на кметове и ... ;
. отлагат се и зони, включително и резерватите, които имат много по-тежък режим на защита ...;
. извън списъка са и големите гори, които бяха оставени за прецизиране ... . и т.н.
Отложеният срок във времето е добре дошъл за нас, ако се приеме реализирането на нашето предложение. Нека това не ни успокоява и кара да се забавим.

-
- Автомобил:
- Двигател:
http://dnes.dir.bg/2007/02/16/news1344800.html

Еколози: Кабинетът обслужи частни интереси
16 февруари 2007 / News.dir.bg
Решението на Министерския съвет за изключване на основни територии от мрежата НАТУРА 2000 е грубо нарушение на европейската директива за птиците и отваря път за санкции срещу България от страна на Европейската комисия.
Това се посочва в съобщение на Българското дружество за защита на птиците /БДЗП/ по повод на вчерашното решение на правителството, с което от екомрежата Натура 2000 бяха изключени (временно) зони, които представляват инвеститорски интерес. Правителството, удовлетворявайки корпоративни и частни икономически интереси, е отложило и извадило от НАТУРА 2000 над една трета от предложените територии, сред които почти цялото Черноморско крайбрежие, чиято световна значимост е безспорна. Решението на правителството да допуска промяна на подробните и общи устройствени планове в периода до издаване на заповедта на екоминистъра за обявяване на защитените зони, грубо противоречи с решенията на Европейския съд и България ще бъде санкционирана, смятат още природозащитниците. От екоорганизацията отбелязват, че глобите, които България ще понесе са в порядъка на 10 до 90 млн. евро на година, както и загуби от неусвоени структурни фондове от милиарди евро.

- Dpop
- Двигател:
Благодаря на black за последния пост.
Това ме навежда на мисълта да направя допълнение в текста на декларацията.
Моето предложение е за допълнение след изречението:
"В случай, че те не предприемат съответните действия, в резултат на което България би понесла глоби и други санкции, запазваме правото си да оттеглим нашата подкрепа и да потърсим отговорност от тях."
Или по скоро да остне преди:
Очаквам и ваши предложения ....
Това ме навежда на мисълта да направя допълнение в текста на декларацията.
Моето предложение е за допълнение след изречението:
Декларирайки нашата подкрепа ще очакваме бърза и адекватна реакция от отговорните институции ...
"В случай, че те не предприемат съответните действия, в резултат на което България би понесла глоби и други санкции, запазваме правото си да оттеглим нашата подкрепа и да потърсим отговорност от тях."
Или по скоро да остне преди:
Ще съдействаме на органите на държавната власт и ...
Очаквам и ваши предложения ....
- biol
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
против против
и смаятам че е крайно време някои модератор да изтрие цялата тази тема
тук сме се събрали за авотмобилите
ДПП с каква кола си и кои еко норми покрива
има си форуми където това може да се разисква
и понеже вече го приемам лично
искам да знам и собствено притежаваш ли земя която влиза в натура
аз имам точно в пирина наследствени имоти , и част от които в момента са в парк пирин и още не мога да вляза в владение нит сме обещетено от държавата
като говоря за обещетение говоря за истинско реално пазарно
а не държавен рекет
смятам да си браня неприкосвеноста на
частната собственост и ако трябва с оръжие
това смята че е мое право
и смаятам че е крайно време някои модератор да изтрие цялата тази тема
тук сме се събрали за авотмобилите
ДПП с каква кола си и кои еко норми покрива
има си форуми където това може да се разисква
и понеже вече го приемам лично
искам да знам и собствено притежаваш ли земя която влиза в натура
аз имам точно в пирина наследствени имоти , и част от които в момента са в парк пирин и още не мога да вляза в владение нит сме обещетено от държавата
като говоря за обещетение говоря за истинско реално пазарно
а не държавен рекет
смятам да си браня неприкосвеноста на
- Kaizer Soze
- Monseigneur
- Автомобил: Dacia Sandero Stepway
- Двигател: 2017
- Контакти:
Ако престанем да изразяваме гражданската си позиция и затрием гражданското общество ще се превърнем наистина в нещо, което няма да харесваме и ние и нашите деца.
Промяната няма да е незабавна но ще дойде по трудния или по нормалният начин от нас зависи. И на мен ми се иска с действие да променя нещо, но не винаги зависи от мен и поне мога да дам подкрепата си за нещо, което смятам за правилно и необходимо.
Естествено е, че съм ЗА. В момента мога да направя само това.
P.S. Благодарности на dpp за ентусиазма и желанието да направим нещо за държавата си...
Промяната няма да е незабавна но ще дойде по трудния или по нормалният начин от нас зависи. И на мен ми се иска с действие да променя нещо, но не винаги зависи от мен и поне мога да дам подкрепата си за нещо, което смятам за правилно и необходимо.
P.S. Благодарности на dpp за ентусиазма и желанието да направим нещо за държавата си...

Последна промяна от Kaizer Soze на Пет 16 фев 2007 16:33, променено общо 1 път.
- Kaizer Soze
- Monseigneur
- Контакти:
biol написа:смятам да си браня неприкосвеноста на
?!? Има Конституция и закони, които казват какво е твое право...
Видяхме и чухме, че не си съгласен, няма нужда да влизаш в темата ако не ти харесва, в противен случай просто ни зарадвай с аргументи извън юмручната област...

- Nick_axe
- Автомобил:
- Двигател:
Kaizer Soze написа:Ако престанем да изразяваме гражданската си позиция и затрием гражданското общество ще се превърнем наистина в нещо, което няма да харесваме и ние и нашите деца.
ЗА
п.с.Затова още живея в България - за да бъдем по-добре.Ако не ме интересуваше да съм отишъл в Канада напр.

- biol
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Kaizer Soze написа:biol написа:смятам да си браня неприкосвеноста на
?!? Има Конституция и закони, които казват какво е твое право...
Видяхме и чухме, че не си съгласен, няма нужда да влизаш в темата ако не ти харесва, в противен случай просто ни зарадвай с аргументи извън юмручната област...
и в конституцята се гарантира неприкосновеноста на частната собственост
и не юмроци а доста по весели неща
кажете какви еколози сте по рано съм писа какви сте
каква кола караш и да не се повтарям по рано съм писал за това
между натура и екология в бг няма нищо общо
трябва ли да пускам анкета
да се национализират ли всички автомобили които не отговарят на евро 4 стандарта
да видим колко еколози има
сериозно
- Kaizer Soze
- Monseigneur
- Контакти:
Върни се в “ОФФ-Топик - други”