Re: Golf 4 1.6 16v забива предницата при по рязко потегляне

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
gddbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gddbg » Пон 15 май 2017 10:25

Проблема е следния като се опитам на светофар например или въобще някъде да потегля по рязко (не говоря за въртене на гуми) колата забива предницата ,падат и боротите частично и така тръгва. Колата има газов инжекцион Агис. Затапил съм егр тъй като сдаде багажа и си е постоянно отворен(ще се сменя ,но по нататък,че колата не гасне плавно така). И няма катализатор ако е от назчение. Това го прави и на бензин и на газ. Като потеглям по-мудно и бавно проблем няма. От какво може да е? И един малко не точно по темата въпрос вярно ли е че ако температурния датчик показва грешно колата ще е мудна? Не ми се връзва на мен ,но го четох на скоро в някаква тема във форума.

vandu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vandu » Пон 15 май 2017 12:15

Аз имам същия проблем и си мисля че е или нещо по педала на газта, или при леко отдръпване на крака.
Някъде във форума бях чел че има някакво забавяне на между датчика за газ и дросел клапата. На 3-та като я настъпя и си махна рязко крака от педала на газта също има някакво забиване. За темепратурния датчик е така. При мен на загрял автомобил на таблото показва 90 градуса, а на компютъра 60-70 и се усеща в ускорението. Другата седмица ще го сменявам и ще видя дали е от това.
Аз съм с двигател AUS 105 к.с.

Потребителски аватар
jordan17772
Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
Двигател: BCB + CAWB

Re: Re: Golf 4 1.6 16v забива предницата при по рязко потегляне

Мнениеот jordan17772 » Пон 15 май 2017 12:26

Закачи я на една диагностика за да и видиш грешките. Ако датчика за температура се ебава ще генерира грешки. Не струва много. От порядъка на 30тина лева. Ако показва, че колата е студена следва да вкарва повече гориво и да не би да я дави. Ще следя темата, че ми е любопитно. Аз съм с BCB мотора и до сега съм нямал такъв проблем. При мен бяха трудни потеглянията в баир, заради износен съединител но след смяна вече всичко е добре. При рязко потегляне от 3к оборота падах на 900-1000 докато зацепи.

vandu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vandu » Пон 15 май 2017 12:41

Грешка ще генерира когато датчика откаже да подава информация към компютъра. При последното ми светване на чека грешката която даде беше "бедна горивна смес" P1152, тогава ги помолих да ми проверят температурата и установих че се разминават показанията на таблото и на диагностиката.
Другия признак за проблем с температурния датчик е промени в оборотите на празен ход. Ако при загрял автомобил държи с 300-400 оборота по-високо от обичайното.

gddbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gddbg » Вто 16 май 2017 12:10

Ами и аз мисля скоро да го сменям тоя датчик ,че имам проблеми с паленето след 5 6 часа престой. Първото завъртане е голям зор и сякаш подскача нещо. Второто си е идеално. Завъртам и пали. Казаха ми филтър бензинов да сменям ама няма проблем с ускорението а би трябвало да придърпва на моменти разбрах. Ама сиг и него ще сменя. Аз на трета нямам проблем или е мноого рядко да се усети някакво придърпване такова. Само на 2ра и то не е всеки път обаче на бензин като катам почти не се усеща и се чудя какво общо има карането на газ с придърпването при превключване. Отделно пак на моменти и на газ и на бензин двигателя се изфорсирва а колата не тръгва така пъргаво. На моменти си излита едва ли не. За това и избягвам да тръгвам по-рязко щото забива сякаш изведнъж и е прекъснало горивото за секунда ли и аз не знам как точно да го обясня, а газта няма общо с бензиновия филтър. Въпреки ,че ако не се лъжа взема данни от компютъра който настройва бензина. И ся малко тъп въпрос ама възможно ли е от не сменена ролка водеща се води ако не се лъжа няма пружини по нея да влияяе върху самата работа на двигателя?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”