Здравейте колеги,
Искам да сменя спирачките+дисковете и маркучите, защото моите не спират да скърцат (задират) и ме дразнят зверски много. Всички апарати са напълно ревизирани (предните по 2 пъти, защото задържаха), маркучите също. Остана задирането, което няма оправия (или поне не знам как да я постигна). Какви апарати да търся, за да постигна и по-добро спиране (оригиналните и с това не се справят). От VW/Audi 2.7 biturbo, 2.8i, 4.2? Трябват ли преходници някакви?
Колата ми е комби с AVF мотор, ако има значение.
Благодаря предварително,
//Андрей
Passat B5.5 4motion смяна на спирачки
- popeye
- Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
- Двигател: AMX 193hp 2771cc
- Контакти:
Re: Passat B5.5 4motion смяна на спирачки
защо не пробваш на първо време с по-хубави накладки
- Atreyu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Бих, реално бих я оставил и в сервиз, където правят спирачки.
Препоръки за вид накладки?
Препоръки за вид накладки?
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
оригинални или ebc
- M3ntata
- Автомобил: Golf MK4 4motion
- Двигател: V5 AGZ
Според мен също важи правилото за вентилирани дискове с хубави накладки, усещал съм разлика само от накладки. Просто евтиното като загрее губи значително ефективността си.
Инак какви са дисковете 288мм/256мм ли ?
До колкото знам на S6, W8, 4.2 40V са дву-бутални HP2. Имаше една тема за 2.7T swap на Passat B5.5 пича беше сложил спирачки точно от Passat 4.0 W8. Ще я потърся...
Edit/ Ето я темата линк
До колкото знам на S6, W8, 4.2 40V са дву-бутални HP2. Имаше една тема за 2.7T swap на Passat B5.5 пича беше сложил спирачки точно от Passat 4.0 W8. Ще я потърся...
Edit/ Ето я темата линк
Последна промяна от M3ntata на Вто 30 май 2017 15:52, променено общо 2 пъти.
- Atreyu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
M3ntata написа:Според мен също важи правилото за вентилирани дискове с хубави накладки, усещал съм разлика само от накладки. Просто евтиното като загрее губи значително ефективността си.
Edit/ Ето я темата линк
Малеее, ужас - прочетох само "Сменят се в комплект шенкели с апарати дискове и полуоски" и се отказах :)
Май ще търся дискове/накладки за отпред като за начало...
Благодаря,
//Андрей
- M3ntata
Препоръка за накладки: Колегата предложи ebc, но там цените отиват на горе, имат различни класове и не знам ниския клас колко са добри. До като Ate са доказани с годините и бих ти предложил Ate ceramic отпред и отзад и ако дисковете ти са "като нови" ги дай на някой фирма със CNC машини/фреза да ти ги разпробият или дори да ти направят и канали. Едва ли ще ти вземат повече от 30-50лв за тази работа говоря и за 4-те диска. Така общо за около 300лв ще имаш една идея по добри спирачки когато са загрели, добре ще е и да смениш спирачната течност ако не си сменял скоро.
Само внимавайте с пробиването къде и колко понеже може да се нацепят в последствие. Отворите служат за вентилация, а каналите за обиране на боклуците което води до по добрия контакт между диска и накладката.
Пък ако ти се занимава по сериозно си приготви едни 1 000лв, макар че според мен няма смисъл...
Само внимавайте с пробиването къде и колко понеже може да се нацепят в последствие. Отворите служат за вентилация, а каналите за обиране на боклуците което води до по добрия контакт между диска и накладката.
Пък ако ти се занимава по сериозно си приготви едни 1 000лв, макар че според мен няма смисъл...
- popeye
- Контакти:
http://www.tech-co.bg/bg/produkti_auto/nakladki-ate-ceramic
тези накладки не е препоръчително да се ползват с гладки дискове
тези накладки не е препоръчително да се ползват с гладки дискове
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Никъде не го пише в линка. Пише че се използват вместо нормални нащладки. Нищо не пише за Power disc. Даже на сайта на аte пише, че прехоръчват комбинирането им с гладки дискове. Пишат, че може и със спортни, но ще са по-шумни при интензивна употреба.
http://www.ate-brakes.com/products/disc ... rake-pads/
ATE Ceramic brake pads are designed for drivers who demand comfort. This is why we recommend combining ATE Ceramic brake pads with only “normal” (smooth) brake discs to achieve maximum comfort.
Sport brake discs when braking at high speeds. This is a well-known phenomenon. The braking performance, however, remains at the same high level. The droning noise has no effect on the braking performance of the vehicle.
http://www.ate-brakes.com/products/disc ... rake-pads/
ATE Ceramic brake pads are designed for drivers who demand comfort. This is why we recommend combining ATE Ceramic brake pads with only “normal” (smooth) brake discs to achieve maximum comfort.
Sport brake discs when braking at high speeds. This is a well-known phenomenon. The braking performance, however, remains at the same high level. The droning noise has no effect on the braking performance of the vehicle.
- popeye
- Контакти:
карам същата кола с 312мм предни дискове Ате и бях с обикновени Ате накладки, като станаха за смяна реших да пробвам с керамиката и мога да кажа че спирачния ефект намаля и дисковете получиха множество надирания за 2500км(преди смяната дисковете бяха огледала), след което прочетох книжката към тях и в нея пише че са създадени за нарязани дискове, но може да се използват и при гладки.
Всеки сам си решава дали да вземе под внимание моят съвет, разликата в цената не беше малка
ATE 13047071102 - стсндарт - 114.70лв клиентска цена, и
ATE 13046071102 - керамик - 207.34лв
Всеки сам си решава дали да вземе под внимание моят съвет, разликата в цената не беше малка
ATE 13047071102 - стсндарт - 114.70лв клиентска цена, и
ATE 13046071102 - керамик - 207.34лв
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
при тази цена на ате керамика бих избрал ebc
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Е тия са за бой ако в книгата пише едно, а на сайта друго. Иначе аз съм доста доволен от обикновените ате накладки. Керамични не съм пробвал.
- M3ntata
tdi fen написа:при тази цена на ате керамика бих избрал ebc
Тези на ebc които са на сходна цена с Ате-то дали са по качествени. Имаш ли някакви наблюдения за "евтините" ebc понеже почти винаги евтиния клас на марковото не си оправдава цената. Иначе според мен дисковете задължително трябва да имат канали по цялата дължина на накладката за да са по ефективни. Освен това не мисля, че евтините ebc и тези на Ate са баш спортни и едва ли са толкова твърди, че да изядат диска.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Записвам се за темата с интерес. Надявам се автора после да сподели впечатления.
п.п. Аз съм с обикновени дискове Textar и накладки Textar. Спира, не свири,но ми се иска да е по-добре.

п.п. Аз съм с обикновени дискове Textar и накладки Textar. Спира, не свири,но ми се иска да е по-добре.