Внимавайте като сключвате застраховки Живот с високо кръвно
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- bobo7
- форумно КГБ
- Автомобил:
- Двигател: AGN
- Контакти:
Внимавайте като сключвате застраховки Живот с високо кръвно
Имайте едно на ум, че при сключване на застраховка Живот и имате високо кръвно, при евентулано трагично събитие от характера на хипертония, инсулти, инфаркти, почтни 100% ще Ви бъде отказана премията по застраховката, прочете си общите условия преди да подписвате.
Re: Внимавайте като сключвате застраховки Живот с високо кръвно
въпрос: това не е ли само при условие, че сам го декларираш ПРЕДИ сключването на застраховката?
Не е ли редно в този случай да си пресметнат наново застрахователната премия и тези рискове също да влязат в покритието?
това важи за всякакви заболявания, които деклараираме! ... постфактум не знам как може да се докаже, че сме пропуснали да го направим.
Не е ли редно в този случай да си пресметнат наново застрахователната премия и тези рискове също да влязат в покритието?
това важи за всякакви заболявания, които деклараираме! ... постфактум не знам как може да се докаже, че сме пропуснали да го направим.
- bobo7
- форумно КГБ
- Автомобил:
- Контакти:
Еми в моя случей е декларирано проформа към кредит.
проверява се чрез правка от НЗОК за изминал период
проверява се чрез правка от НЗОК за изминал период
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Е то да си кажеш болестите при подписване на такава застраховка ,е все едно да искаш да си застраховаш къщата,но да уведомиш застрахователя че е построена върху свлачище ... 

Голямо сравнение направи. Ако къщата ти е на свлачище и я застраховаш, не смяташ ли, че се готвиш да застрахователна измама?
застрахователят не се доверява сляпо. Ако не успее да разбере нещо, което може да има голям риск за него, просто вдига премията, като по този начин ти калкулира и този риск.
разпитвам, щото имам здравна застраховка, в която има и зъболекарски пакет. Лично ги питах те как знаят дали имам някъв проблем от преди датата на застраховане. Отговора им беше точно това .. първият път няма да знаят и зъболекарят, при който отида ще ми свали целия зъбен статус, за да знаят от тук нататък. Няма регистри няма нищо. Този риск са си го калкулирали в цената, застраховат 100 човека, кот които 4-5 "ще ги прекарат". Няма никаква застрахователна измама, или е абсолютно недоказуема, с което всички са ОК.
Съответно ако сменя застрахователя, нямам идея какво става. Ама подозирм, че е като с ГО-то и бонус/малус системата (работи в рамките на един застраховател).
Та в този ред на мисли и високото кръвно, в кой регистър и къде е записано, че аз имам високо кръвно ?
разпитвам, щото имам здравна застраховка, в която има и зъболекарски пакет. Лично ги питах те как знаят дали имам някъв проблем от преди датата на застраховане. Отговора им беше точно това .. първият път няма да знаят и зъболекарят, при който отида ще ми свали целия зъбен статус, за да знаят от тук нататък. Няма регистри няма нищо. Този риск са си го калкулирали в цената, застраховат 100 човека, кот които 4-5 "ще ги прекарат". Няма никаква застрахователна измама, или е абсолютно недоказуема, с което всички са ОК.
Съответно ако сменя застрахователя, нямам идея какво става. Ама подозирм, че е като с ГО-то и бонус/малус системата (работи в рамките на един застраховател).
Та в този ред на мисли и високото кръвно, в кой регистър и къде е записано, че аз имам високо кръвно ?
- bobo7
- форумно КГБ
- Автомобил:
- Контакти:
ако си диагнозиран от личната лекарка, го има в някава справка от НЗОК.
в случея е декларирано че няма (100% не го е прочела) и след справката е диагнозирана преди сключване на на застраховката
в случея е декларирано че няма (100% не го е прочела) и след справката е диагнозирана преди сключване на на застраховката
В крайна сметка станал ли е проблем с нежелание да платят застраховка, че не разбрах?
- bobo7
- форумно КГБ
- Автомобил:
- Контакти:
а да, не изплатиха каквото трявбаше
п.п темата е с предуредително информационен характер
п.п темата е с предуредително информационен характер
Да разбирам, че са казали нещо от типа: "Нямали сме информация за наличие на високо кръвно => взели сме по-ниска застрахователна вноска => получавате % от цялата премия"?
- bobo7
- форумно КГБ
- Автомобил:
- Контакти:
към кредит, са изискали задължителна застраховка живот, не си казвал какво ти има, а една чафка, кой пакет си избираш. икато се зачетеш (ако го направиш) си декларирал че не страдаш от хронични заболявания. А нямаш обция да не го декларираш.
С други думи, вземат ти допълнителни пари за застраховка, а като се наложи да се ползва ти обясняват, защо няма да платят. Ти знаеше ли, че имаш хронично заболяване или просто някога са ти измерили високо кръвно? Не съм запознат, но е добре да се поинтересуваш по какъв начин застрахователят се е добрал до евентуалната информация от какво си болен - имат ли право. Според мен, ако предлагат различни по размер застрахователни вноски, би трябвало да те пратят на преглед при техен лекар и да ти кажат поради какви причини какво трябва да плащаш. А не да те оставят сам да преценяваш в коя категория си и после да се оправдават, че не си уцелил правилната отметка.
И са Ви отказали кредит ли? 5 мнение отделни в темата с откъсъчна информация и нищо по същество, колегите ти задават доста ясни въпроси . Ако искаш да си полезен напиши с няколко изречения за какъв случай точно става въпрос, застраховка живот ли , кредит ли, тази "чафка" ако не я отметнеш какво става ?
Доколкото разбрах не са отказали кредита, а се е наложило да се ползва застраховката и ЗК се е заинатила с плащането.
- bobo7
- форумно КГБ
- Автомобил:
- Контакти:
Задължителна застраховка Живот, при искане за кредит. (за което е и темата да имате едно на ум, при бъдещи неприятни ситуаци)
Няма прегледи няма нищо, само се подписваш за искането за кредит.
Справката какви заболявания евентулано имаш си я предоставяш ти, от НЗОК.
Няма прегледи няма нищо, само се подписваш за искането за кредит.
Справката какви заболявания евентулано имаш си я предоставяш ти, от НЗОК.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”