Малкият пъпчив въшльо как можа да счупи крилото на Фетел?! Поне минимизира загубите благодарение на алчния Перес.
И пак нямаше чиста битка за победата. Люис ако бе карал на максимума щеше да е поне още 30 секунди напред. Много е бърз на това трасе. В Баку ще е същото положението.
Формула 1, Сезон 2017
- Lupender
- Автомобил: Audi A4 B9
- Двигател: EA 288
Re: Формула 1, Сезон 2017
Тоя келеш Верстапен трябва да бъде озаптен... аман вече, това не му е първата изцепка! Това е най-гадното на Ф1, че заради някаго можеш да го отнесеш и после друг НЯКОЙ без особени качества де се бие в гърдите колко добър пилот бил...
Не харесвам Алонсо, но ми стана жал за него, егати мъката - какъвто и да е не го заслужава... тия нахъсани пишлемета направо го ошашавиха, щом чак по радиото попита какво става... Поне имаше екшън.
Не харесвам Алонсо, но ми стана жал за него, егати мъката - какъвто и да е не го заслужава... тия нахъсани пишлемета направо го ошашавиха, щом чак по радиото попита какво става... Поне имаше екшън.
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
Аз ли съм прост и неразбирам, ама какво правеше бате Райчо, цяло състезание зад най - голямата сила на грида, а именно "Сила Индия". После имало отборни заповеди... има то, че от карането му на времето, му е останало само името никой нищо не казва. Фетел - ме изненада приятно, пича се бори върна се в състезанието, за малко подиум да хване. Лошото е, че докато Мерцедес си имат Ботас, който е способен в някакъв момент да се използва да забави Фетел, да му открадне точки в други състезания, да трупа точки за екипа - като цяло доста адекватен пилот. Ферари си имат Райконен, който не стига че не взима точки от Хамилтън, ами като цяло му е трудно да носи точки на екипа. Неразбирам Мерцедес защо изобщо се чудят дали да го запазят. Ако бяха в тандем Розберг - Хамилтън тая година, да бяха изгубили титлите още сега. Те един път да се изкарат напълно от състезание, да си почупят по някой спойлер и гума периодично, и както са изравнени сислите с Ферари - Чао. Докато при червените ако загубят титлите към този момент ми изглежда, че вината ще е в бате Райчо. То ако Фетел му беше на неговото ниво, отново щяхме да викаме, че колата ни е крива и екипа са идиоти.
P.S. Думите на Хамилтън за мен са по - скоро психо война, едва ли си мисли, че са станали мега добри за една седмица. А малкия, пак много се забави да направи някоя изцепка. Аз прогнозирах още за Монако.
Ама като не го накзават ... не е луд този който яде баницата. Реално той друг шанс да влезне в топ 3 няма, освен да разчисти колите пред себе си и да разчита, че те са по - разумни от него, защото имат какво да губят. Той - няма. На времето като играех компютърната формула, и аз правех такива неща, на него обаче игрите явно са му дошли в повече.
А се съмнявам, че ако Перес беше пуснал Окон, той да се беше справил с Рикардо. По - скоро и в двата случая Фетел щеше да ги мине.
P.S. Думите на Хамилтън за мен са по - скоро психо война, едва ли си мисли, че са станали мега добри за една седмица. А малкия, пак много се забави да направи някоя изцепка. Аз прогнозирах още за Монако.

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Фетел направи лош старт и допусна да влезе между две коли в първи завой, малкия нямаше откъде да мине, едва ли би избрал зоната за сигурност идвайки с по висока скорост и половин кола пред Фетел. Състезателен инцидент и Фетел го доказа с думите, че никой не би рискувал нарочно да си спука гумата в първия завой. Все пак взе максимума заради алчността на Чеко и това трябва да е успокоение за него. И без този инцидент, не мисля че имаше шанс за победата, особено след като и Ботас го изпревари в първия завой
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Zdravko Zankov написа:Сега Спас ще каже, че всичко е късмет.
Замисли се, Фетел последен, заради скапания пикльо, от последен - 4-ти. От 4-ти? Поне щеше да има борба....
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Но това не е късмет Спасе.
По-скоро стечение на обстоятелствата.
По-скоро стечение на обстоятелствата.
- Spas
- Модератор
M чи то същото бре :D
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Spas написа:Zdravko Zankov написа:Сега Спас ще каже, че всичко е късмет.
Замисли се, Фетел последен, заради скапания пикльо, от последен - 4-ти. От 4-ти? Поне щеше да има борба....
Ами от 4ти можеше да е втори, но не и победител. Просто Хамилтън имаше изумителна скорост. В края на състезанието направи НБО със супер софт. Лошото от цялато състезание е, че Мерцедес съхраниха техниката, защото нямаха конкуренция. Докато Ферари натискаха до последно. Поне 2 наказания ще имат за допълнителни елементи от мотор генераторната група.
И всичко това беше следствие от лошия старт на Фетел или по-точно от прекалено добрия на пъпчивко.
Както и да е. Гледаме към Австрия с надежда за четвърта победа.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Макларън и Мерцедес са се разбрали за двигатели за 2018г. Започвала процедура по прекратяване на договора с Хонда.
-
- VW експерт
И Хонда да го дуат, така ли?
Освен ако в договора не пише, на втората година започваме да печелим.
Явно Хонда вече не умеят да правят мотори. Бар-Хонда, ужас Цонке.
Макларън - Хонда, ееех спомени....
Освен ако в договора не пише, на втората година започваме да печелим.
Явно Хонда вече не умеят да правят мотори. Бар-Хонда, ужас Цонке.
Макларън - Хонда, ееех спомени....
- Spas
- Модератор
Barboukov написа:Макларън и Мерцедес са се разбрали за двигатели за 2018г. Започвала процедура по прекратяване на договора с Хонда.
Крайно време беше! Не, че ме кефи гАлФонсо, но Макларън е велик тим и трябва да има конкуренция.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:

-
- VW експерт
Ами разработването на един такъв мотор не става за два дни.
И струва скъпо.
Аз за това казвам,че надали нещата са за две години.
Освен ако Хонда не продават на други отбори.
И струва скъпо.
Аз за това казвам,че надали нещата са за две години.
Освен ако Хонда не продават на други отбори.
Barboukov написа::h020![]()
![]()
![]()
Хонда не можели да си позволят прекратяване на договора, защото щели да генерират огромни загуби.
![]()
![]()
![]()
![]()
Демек няма да има Макларън Мерцедес, или поне няма да го бъде преди 2020 г.
А Хонда-та сега е една печеливша

- apchih
- Автомобил: Ford Mondeo MK4 TDCi
- Двигател:
Има и друго нещо .... size zero
Едно от условията на McLaren към Honda беше, задвижващия агрегат да пасва на концепцията size zero. От което следва: ако McLaren подпишат с Mercedes, последните ще трябва да направят двигател, съобразен с концепцията на McL или същата да отпадне. Дори бях чел статия (не знам, колко е вярна), че McL бяха готови да се откажат от концепцията си, ако Японците бяха предоставили конкурентно способен агрегат.
Едно от условията на McLaren към Honda беше, задвижващия агрегат да пасва на концепцията size zero. От което следва: ако McLaren подпишат с Mercedes, последните ще трябва да направят двигател, съобразен с концепцията на McL или същата да отпадне. Дори бях чел статия (не знам, колко е вярна), че McL бяха готови да се откажат от концепцията си, ако Японците бяха предоставили конкурентно способен агрегат.