Куките.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Съб 17 фев 2007 22:52

makaveli написа:
pacoboy написа:Аз не им спирам и така се отървам :wink:
Вече сериозно,мен не са ми проверявали багажника и мисля че този текст трябва да се цитира пред тях, да видим какво ще кажат,ако евентуално искат да проверяват.
Чл. 69. ...
(2) Проверка на превозно средство може да бъде извършена, когато са налице данни за извършено престъпление или нарушение на обществения ред.
Абе те пак ще се искат да се отвори багажника !!! :(

Да, но на какво основание?

Потребителски аватар
makaveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот makaveli » Съб 17 фев 2007 22:56

pacoboy написа:
makaveli написа:
pacoboy написа:Аз не им спирам и така се отървам :wink:
Вече сериозно,мен не са ми проверявали багажника и мисля че този текст трябва да се цитира пред тях, да видим какво ще кажат,ако евентуално искат да проверяват.
Чл. 69. ...
(2) Проверка на превозно средство може да бъде извършена, когато са налице данни за извършено престъпление или нарушение на обществения ред.
Абе те пак ще се искат да се отвори багажника !!! :(

Да, но на какво основание?

На тях не им трябва основание,просто като им откажеш те ще си помислят ,че си некъв престъпник и ще те накарат!!!!Поне така си мисля аз,де !!!!! :D :D :D

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Съб 17 фев 2007 23:03

Чл. 55. (1) Полицейските органи могат да издават разпореждания до държавни органи, организации, юридически лица и граждани, когато това е необходимо за изпълнение на възложените им функции. Разпорежданията се издават писмено или устно.
(2) ......
(3) ......
(4) Разпорежданията на полицейския орган са задължителни за изпълнение, освен ако налагат извършването на очевидно за лицето престъпление или нарушение.

Сега отново цитат от закона. Ха да видим сега кой прав кой крив.

Значи хем нямат право да извършват проверка без налични данни, хем е задължително да правиш това което ти казват(освен ал.(4)) и като ти кажат отвори - а ти кажеш "има ли данни за извършено престъпление?=> няма да отворя" и хоп не изпълняваш полицейско разпореждане и хайде в омагьосания кръг, в който едва ли ще излезеш прав

Потребителски аватар
makaveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот makaveli » Съб 17 фев 2007 23:07

ето като кажат отваряи багажника няма как да не го отвориш !!!!! :roll: нали?

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Съб 17 фев 2007 23:08

Ами така се получава, а виждаш в закона каква каша е. А пък и се хващам на бас,че едва ли има някой, който напук няма да си отвори багажника,дори и да има основание. Просто не сме такава държава...

Потребителски аватар
pacoboy
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Съб 17 фев 2007 23:13

Няма начин да ме накарат просто :roll:
Ще се заям с чл.69 :D , да видим ко ще кажат.Те най вероятно незнаят какво гласи, но винаги можеш да се представиш за адвокат или нещо от сорта и да се защитиш сам.
Има и доста изтръпнали КАТ-аджии, дето незнаят от коя страна се хваща палката, па ще ме спира, я оди пеш :lol:

Потребителски аватар
makaveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот makaveli » Съб 17 фев 2007 23:13

FreeSoul написа:Ами така се получава, а виждаш в закона каква каша е. А пък и се хващам на бас,че едва ли има някой, който напук няма да си отвори багажника,дори и да има основание. Просто не сме такава държава...

нормално е човек да не иска да си навлича проблеми достатачно ци ги имаме,че и куките да допринасят!!!! :(

Потребителски аватар
pacoboy
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Съб 17 фев 2007 23:17

makaveli написа:
FreeSoul написа:Ами така се получава, а виждаш в закона каква каша е. А пък и се хващам на бас,че едва ли има някой, който напук няма да си отвори багажника,дори и да има основание. Просто не сме такава държава...

нормално е човек да не иска да си навлича проблеми достатачно ци ги имаме,че и куките да допринасят!!!! :(

Който си знае правата ще се репчи не ами пушек ще се вдига.
То ако ги оставим да правят кот си искат, каде отиваме тогава?
Да не говорим , че при обиск, няма начин да те пипнат теб без прокурорска заповед,дори и униформен няма право да ти тършува личните вещи.

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Съб 17 фев 2007 23:23

pacoboy написа:
Да не говорим , че при обиск, няма начин да те пипнат теб без прокурорска заповед,дори и униформен няма право да ти тършува личните вещи.

Тук си в грешка...

Потребителски аватар
pacoboy
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Съб 17 фев 2007 23:26

FreeSoul написа:
pacoboy написа:

Тук си в грешка...

Кажи каде е?

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 18 фев 2007 8:45

pacoboy написа:
FreeSoul написа:
pacoboy написа:

Тук си в грешка...

Кажи каде е?

при извършено престъплени, след задържане имат право да те пребъркат :!:

Genesis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Genesis » Нед 18 фев 2007 13:36

Това за чл.69 ми идва екстра. Снощи пребирам се и на карулката пак ме спират (тамън бях икономисал 10мин по-рано да се пребера и аре отидаха да кино). А аз си седя леко облечен в колата вече е топло, и тоя смотан гъз ми вика изгасете мотора и елата да ми отворите багажника. Докато ми тършува документите умрех от студ. Ама добрече го гледах какво прави щото се опита ми задигне талончето, понеже определено бях повишил тон и недоволствах. Дава ми документите след като писа нещо в неква тетрадка и казва ехидно приятен път. Само, че не ме видя и чу от шума около нас от колите как седях над него докато пишеше и го видях как ми отдели талончето. Аз му викам мерси, но ми върнете талончето. Направо го заврех в кучия гъз. 5 сек не можа и дума да обели. Направи се на разсеян и че ужким отива да проверява.

Потребителски аватар
pacoboy
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Нед 18 фев 2007 14:29

Ludia написа:
pacoboy написа:
FreeSoul написа:
pacoboy написа:

Тук си в грешка...

Кажи каде е?

при извършено престъплени, след задържане имат право да те пребъркат :!:

Така да , но няма престъпление и не си задържан, ко праим?
Аз щи кажа, почват да се сещат кой закон кво гласял и т.н.
Като си знаеш , че си невинен ко те бърка, винаги можеш да вдигнеш жалба в съда за даден орган, само трябва да запомниш името на старшито дето те е спряло и ако ти се занимава де, но май на никой не му се занимава,а не трябва да е така.Трябва да си търсим правата, колкото и малко да са!
Примерно мен да ме спрат и да ми намекнат за подкуп такъв резил ще стане бедна ви е фантазията, ще се постаря с всички сили да ги набутам в кучи гъз (сорка за израза).Никога не са намеквали, щом са почнали да пишат, значи съм си виновен и ще гледам да не се повтаря, но така 20лв, 10лв при мене не вървят.Колкото напише толкова, фиш-миш,акт щом ще пише значи съм виновен и ще си поема последствията,все пак има си закони който не са написани за красота!

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Нед 18 фев 2007 19:52

Ако им откажеш да отвориш багажника нямаха ли право да ти запечатат колата и да изискат съдебна заповед за да я обискират? :roll: Може и да се бъркам но на един приятел му го бяха предлагали при отказ да отвори багажника :D Може и да са го баламосвали де не съм на ясно как е по закон...

Потребителски аватар
sebastianz55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sebastianz55 » Нед 18 фев 2007 21:05

Е, аз с учудване отбелязвам, как така могат да ти приберат талона без основание!?!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”