Предложение с проект на Декларация от Клуба

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 16 фев 2007 17:21

Kaizer Soze написа:...държавата и бизнеса трябва да имат противодействие, противотежест, която да уравновесява желанието за печалба и алчността на хората.

Гъз глава затрива....

Ей това наистина ми хареса!!!
Писах на колегата dpp, че не съм взел отношение в темата, защото не съм запознат с този проект на правителството. И че защото предполагам, че така ще го направят, че пак ще пострадат дребните хорица, като колегата biol, докато едрите риби ще продължават да върлуват!
Но докато не се създаде достатъчно мощно гражданско общество в БЪЛГАРИЯ, докато всеки дърпа другия, че е изплувал леко нагоре и основната му работа в службата е да се ядосва, че колегата му взима повече пари, така ще сме! Все ще ни тъпчат!

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Пет 16 фев 2007 17:25

biol написа:против против
и смаятам че е крайно време някои модератор да изтрие цялата тази тема

да се изтрие темата, защото не ти отговаря на интересите?

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пет 16 фев 2007 17:29

Благодаря за позицията на Kaizer Soze и другите колеги по-горе.

biol, съжалявам, че уреждането на въпроса с твоята собственост среща трудната и понякога тежка административна машина. Но ми е неприятно, че темата получава нотки на лични нападки.
Разбрахме твоята твърда позиция и се надявам, това да не се пренесе в чисто човешките ни отношения. Аз не влагам нищо лично към теб. Чуствам се оскърбен без основателна причина.
Затова ще те помоля, ако нямаш конкренто предложение да престанеш с това.

Моля да бъда извинен от модераторите за този пост.

Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Пет 16 фев 2007 18:49

до тука виждам само клавиатурни еколози питах горе за автомобилите ви
какво екологично има в автомобил 1800 и 2000см3 от
90 години
малко да си сверите часовника сега се 2007г
и се разработват хибридни коли
Аиде еколозите що не излезете на протест да се забрани старите автомобили
или примерно за вашата съвест не кажете загрижен съм за природата и примерно всеки понеделник и петък (2 дни в седмицата когато е наи натоварено) няма да карам кола ще ходя пеша
разделяте ли си боклука интересува ли ви какво става с обработеното масло и мног други примери но иначе даи да кажем какви еколизи сте
но на всеки се е загрижил за природата
проверявали ли сте си катализаторите и иматее ли вобще

а темата е безмислена и няма нищо общо с автомобилите , колкото и да се опитвам да свържа старите ни коли и екологията

а за лично няма нищо лично.
само разни хорица които виждате по телевизията и досаждат повече от рекламите не искат да ги ограбват и искат законите да са еднакви за всички

и за някои които не зне или не е чел... цялата писта томба и повечето хотели не са в частна земя а в държавна и по точно в парк пирин които е резерват и тн...

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Re: Предложение с проект на Декларация от Клуба

Мнениеот musura » Пет 16 фев 2007 19:08

dpp написа:Декларацията е приета от членовете на "Български Vokswagen клуб" на ..... 2007 година и е подпечатана с официалния печат на клуба.

Приложение с подписите на членовете на клуба.

А наясно ли си кои са членове на този клуб и да не би да бъркаш двата щата "клуб" и "форум" ?

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Пет 16 фев 2007 19:27

Пирин и черноморието днес са изкарани от натура 2000. ще се преразгледа и статута на част от националните паркове. и когато това стане, ще можеш да идеш и да си копаш земята, дето си е твоя на воля.

Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Пет 16 фев 2007 19:47

Стиви Джи
горе са ливади и гори за сажаление няма за копаене
но ти благодааря за пожеланието в планината винаги се чуствам добре
но не отговори какъв еколог си ти
кажи какво си направил или поне какво смяташ да свърсшиш (няма значение дали е наистина)
аиде мир нищо не зависи от теб или мен
казах го и преди натура няма нищо общо с екологията и не само в бг

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Пет 16 фев 2007 20:00

Не смятам да ти давам отчет на теб, въпреки че вече го правих по друг въпрос в една друга тема. Надявам се да не се почувстваш пренебрегнат.

Ти сам каза, че имаш личен интерес, аз такъв нямам, а си позволявам свободно да изказвам мнение. Мисля че е ясно кой е по-обективен.
Пожелавам ти да си вдигнеш хотелче и да си го ползваш със здраве.

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Пет 16 фев 2007 22:23

аз съм ЗА
мисля си че малко се отклонихме от темата, но това май е неизбежно в този случай :)
въпроса с тази натура и въобще с всичките защитени местности е доста по сложен, поне според мен.
ясно е че не може да се съсипе природата просто ей така за някое друго евро (макар че собственика на земята иска точно това - евро), от друга страна земята си е негова. той ще прецени какво да прави с нея

като гледам докъде сме я докарали ми иде да залея цялото черноморие от резово до дуранкулак с бетон, същото да сторя с рила и пирин а стара планина да я гътна че пречи само та да мирясат всички. някаква масова лудост е обхванала хората, да се строи до дупка, инвеститорите чакат с бентлитата на границата и са напълнили багажниците с пачки, само да махната тая натура и рога на изобилието ще се изсипе...
а след 5 години кво ше праим, като е.ем мамата на пейзажа тотално, кой ще е виновен тогава ?

уф седя си пия си бира и си мисля кой промива мозъците на хората, миналата седмица бях на слънчев бряг - хич не ми е ясно къде всичките тия хора от тия хотели ще идат на плаж, един върху друг ли ще са. другата седмица ще ходим на банско, предполагам и там ще е същото.
както и да е каквото сме съсипали - съсипали, дайте да не унищожаваме малкото което ни е останало

Потребителски аватар
Dpop
Двигател:

Re: Предложение с проект на Декларация от Клуба

Мнениеот Dpop » Съб 17 фев 2007 0:09

musura написа:
dpp написа:Декларацията е приета от членовете на "Български Vokswagen клуб" на ..... 2007 година и е подпечатана с официалния печат на клуба.

Приложение с подписите на членовете на клуба.

А наясно ли си кои са членове на този клуб и да не би да бъркаш двата щата "клуб" и "форум" ?

Ти си един от членовете на клуба. До момента от Общото събрание и от Управителния съвет темата е посетил и писал в нея един член.
Не е необходимо да знам всички членове на клуба, за да предложа това което съм написал и то да се приеме или не. Не съм го написал, за да извлека полза за себе си или за да се намирам на лафче във форума. Мисля, че това може да види от мненията ми в различните форуми.
А по отношение на "двата щата", предполагам ти е ясно че съдeбена регистрация има клуба и от там произтича останалото. :wink:

Пропуснал бях букви в бързината.

Последна промяна от Dpop на Нед 18 фев 2007 11:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Съб 17 фев 2007 23:24

Ви му разкатахте фамилиата на dpp.Поговорката :Направи добро,изяж лайно,си мисля дали не е на място.Колега ти да не се обърка че си в някоя цивилизована държава бе?Тука е България!Тука дървени философи много,всеки от умен по умен пък накрая живеят в лайна.Ама хората са казали : ПРОСТ народ,слаба държава....
Ама колега да ти кажа те туристите вече и без тва не идват.Ще си останем само ние тука да си чоплим в носа и да се биеме в гърдите че ние хубава държавата и по гостоприемни от нас няма,и простите туристи не идват тука щот сме много интелигентни и красиви и ги засрамваме.Тука изключвам жените ни,хубави са мамка му...

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 18 фев 2007 1:27

faf4o написа:Направи добро,изяж лайно

Доброто за теб не означава автоматично, че е добро за всички :idea:

faf4o написа:Тука дървени философи много,всеки от умен по умен пък накрая живеят в лайна

Ако визираш себе си - ОК, ако говориш за някой от колегите, които не прдкрепят идеята за декларация - тогава бих ти препоръчал да преразгледаш тона си и начина по който се отнасяш към колегите! Не виждам някой да те е нарекъл теб "дървен философ", нито че "живееш в лайна".

faf4o написа:Ама колега да ти кажа те туристите вече и без тва не идват.

А баламурниците строят ли строят - леко на загуба, но важното е, че го правят от любов към строителството, алъш-вериш да става, да се унищожава природата, майната им на туристите. Ти сериозно ли смяташ, че "уристите вече и без тва не идват"? Гледал ли си скоро с колко % всяка година има ръст в туризма? А знаеш ли тази колко повече ще са от миналата? Слагам бас, че поне 20% повече :idea:

И между другото, ако нямаш какво да кажеш по темата, не е нужно да коментираш мненията на другите.

А сега малко по темата - безсмислена е, защото колегата dpp призовава "Български Vokswagen клуб" да приеме нещо си, като в крайна сметка той самият даже не е член на този клуб :idea: Би било по-редно първо самото предложение да се избистри и след това да се подложи на някакво гласуване. В предишната тема в която се поменава натура2000, колегата споделя следното:

dpp написа:"Предлагам да заявим нашата позиция с декларация, която може да обхване доста от мненията дадени тук.
Ще изпратим екземпляр до Народното събрание, Президента, Министерски съвет, Кмета на София, като на последния можем любезно да препоръчаме, да сведе до знанието и на другите кметове в страната. Ако кажете, че идята си струва, мога да се ангажирам с формулировката на кратък текст.

Ще си позволя още да помоля, ако се приеме това предложение, ръкодният орган на клуба да насрочи среща(национална или по региони) на която след запознаване с текста всеки, който го приеме да си сложи подписа. "Колкото повече, толкова повече" и бих допълнил - още повече."

Сами виждате, че "нашата позиция" и позицията на клуба явно са различни, ако хората, които подписват декларацията не са членове на клуба :idea: (Всичко за това "как да стана член на ... тук)
Друг е въпроса, че насрочването на регионални и национални срещи по този повод е невъзможно, поне според мен :idea:

dpp написа:Аз вярвам, че можем да повлияем много.
Само погледнете статистиката на нашия форум, над 7800 потребители.
Но аз се определям като умерен оптимист и обнадежден реалист. Дори да предположим, че половината от съфорумците ни, по една или друга причина не приемат тази инициатива или дори две трети от тях. Не бих си позволил да подценя ефекта от силата на останалите.
Представете си ДЕКЛАРАЦИЯ с около 2500 подписа. Дали получателите и няма да се замислят, ами ако авторите решат да организират протест и успеят да привлекат и други съидейници. А си мисля и за това, че разколебаните сигурно ще направят правилния избор във важния момент.

Колега dpp, клуба в никакъв случай няма 7800 члена, даже и 2500 няма ... Не е ли по-добре декларацията да е подписана от потребителите на форума? Ще събереш повече гласове определено, въпреки, че без "официален печат" може и да не погледнат на нея сериозно в парламента и президенството :wink:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 18 фев 2007 8:38

biol написа:до тука виждам само клавиатурни еколози питах горе за автомобилите ви
какво екологично има в автомобил 1800 и 2000см3 от
90 години
малко да си сверите часовника сега се 2007г
и се разработват хибридни коли
Аиде еколозите що не излезете на протест да се забрани старите автомобили
или примерно за вашата съвест не кажете загрижен съм за природата и примерно всеки понеделник и петък (2 дни в седмицата когато е наи натоварено) няма да карам кола ще ходя пеша
разделяте ли си боклука интересува ли ви какво става с обработеното масло и мног други примери но иначе даи да кажем какви еколизи сте
но на всеки се е загрижил за природата
проверявали ли сте си катализаторите и иматее ли вобще

а темата е безмислена и няма нищо общо с автомобилите , колкото и да се опитвам да свържа старите ни коли и екологията

аз не съм еколог, даже често съм влизал в спорове с природозащитните организации :twisted: :twisted: ,
обаче след като толко държиш да ти се отговори на тъпия въпрос за катализаторите, ще ти кажа че аз имам катализатор, и карам на газ /заради екологията, не че е по-евтино :twisted:/ , и ми е интересно ако ги нямаше еколозите и тяхните оганизации, щяха ли да бъдат въведени тези Еко норми които ти цитираш и тези хибридни автомобили.....и всяка седмица се опитвам да съм сред природата, но ми става все по-трудно да намеря незастроен хълм.

Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Нед 18 фев 2007 9:08

Добре де
някой може ли да ми каже какво е общото между натура и природните паркове
и Еколозите как попречиха на строежа на писта томба строенето по шабла и еленския балкан

НАТУРА (в оригиналния не извратения бг варянт) има съвсем друга насоченост да се запазят месотобитанията на прелетните птици

Единственото което се иска в момента е да се унищожи конкуренцията
и хотели щЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА СЕ СТРОЯТ НО САМО СЛЕД СПЕЦЯЛНО ОДОБРЕНИЕ ха познаите на кого и срешу какво ще се дава
и какво общо има екологията

За банско вече е късно и това е ясно на всички
така че в момента единственото което още може да се спаси е Берковица там какво се готви не е истина
там трябва да се протестира ама никои не плаща

Лудия (и всички които обичат да ходят в планината) за сега само старапланина е оставена спокоино старите пътеки по туристическите маршрути са запазени и подържани
за този сезон лично мое предпочитание е мелник, илинденци, рожен,
спа в марикосеново
а ски в белица

Потребителски аватар
Dpop
Двигател:

Мнениеот Dpop » Нед 18 фев 2007 11:41

По повод последния пост на musura, трябва може би да направя уточнение и промяна в първия си пост. Пуснах темата във форума, за да достигне тя до възможно повече колеги(независимо, че голяма част от тях не са членове на клуба) и да се дадат повече предложения по текста на предложението ми към клуба, в ръцете на чиито членове съм оставил крайното решение.
Смятам, че това би помогнало на Клуба и въобще на собствениците на марката автомобили, която ни обединява да бъде забелязана от по-друг ъгъл и да получи по-широка обществена подкрепа и може би повече уважение от тези на които се връчи.
В случай, че предложения проектодокумент се приеме от Клуба, може да се организира и подписка от собствениците и фенове на VW. Така би се постигнал по-голям и силен ефект. Но сам, без вашата подкрепа бих загубил много време, а и едва ли бих успял да постигна това, което могат да направят хора които се познават от доста време и са добре организирани.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”