Traytor написа:Колегите мотористи....
OK

Знам че всяко стадо си има краставите.
Е то и по Америакта е така - там престъпните организации, опс, мотоклубове като отиват на събития, а и по-принцип си карат така в колона и заемат цяла лента. Може тази колона да са се изживявали като някакви 1% пичове извън закона, а все пак и стадото си дава чувство за сигурност винаги при всякакви животинки
Аз не съм против това, нека се кефят хората, обаче когато има условия - двулентов път нека си заемат едната лента. При еднолентов също бих ги изтърпял ако се движат с прилична скорост и не е на някакво голямо разстояние.
А по въпроса за мушкането от тук и там в трафика - ами ужасно е, едно че не винаги гледам през 2 секунди и двете странични огледала за прииждащи мотористи, а и се сърдят някой път ако няма място да минат отстрани

Аз когато карам велосипеда в града винаги се нареждам пред колите отпред, а не встрани, защото по края има шахти, дупки, боклуци и какво ли не, а и при завой на ляво си заемам цялата лента докато зявия и после се изтеглям най-вдясно, така е най-безопасно. Като цяло следвам принципа че няколко капки бензин не струват повече от човешкото здраве и живот, а и няма да ми олекне джоба от тях, да не говорим за ненужния стрес който сами си създаваме ако се напрягаме на всеки дебил който ни засича. Предпочитам да стигна 2 мин по-късно, но спокоен, отколкото напрегнат и борещ се за място на всеки метър от пътя